czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
owróćmy nad Narew ! cz. CCXXXV

W 1986 r. regaty XIII Ogólnopolskiej Spartakiady Młodzieży w kajakarstwie odbyły się na torze regatowym Brdyujścia w Bydgoszczy.
Jedenaście osad Łomżyńskiego Towarzystwa Wioślarskiego uzyskało prawo startu w finale spartakiady po eliminacjach makroregionu mazursko - warszawskiego na jeziorze Rospuda koło Augustowa.

II miejsce w konkurencji c-2 juniorów na dystansie 1000 m wywalczył Kordulski Bogdan i Nitecki Nitecki.
III miejsce w konkurencji c-2 na dystansie 500 m zdobył również Kordulski Bogdan z Niteckim Markem .
V miejsce zdobyły Cudnik Małgorzata z Korowajczuk Małgorzatą w konkurencji k-2 na 500 m.
VI m. w kategorii c-1 juniorów na 10 km wywalczył Tchurzewski Dariusz,
a w c-1 na 500 m. uzyskał IX m.
II m. w finale B w kategorii juniorek młodszych osiągnęła Agnieszka Kaczmarczyk.

Spartakiadowe zawody juniorów nazwano Mistrzostwami Polski Juniorów.

W punktacji klubowej juniorów łomżyńscy kajakarze zajęli VIII m, w punktacji juniorów młodszych XXXXVI - XXXXVII m. W klasyfikacji łącznej juniorów młodszych i juniorów Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie zajęło XVI _ XVII m. razem z "Vęgorią" Węgorzewo.

Osiągnięcie wieku juniora i brak następców w kategorii juniora młodszego spowodowało słabsze wyniki w tej grupie wiekowej oraz słabsze miejsce w punktacji drużynowej.

cdn.
Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

czesław

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: owróćmy nad Narew ! cz. CCXXXV

zapomniałeś pierwszej litery w temacie xP

ahahaha jaki czeslaw peeeeeeeeeeeeedal !!!!!!!!!!

Nie zapomniałem, tylko zbyt lekko nacisnąłem schift i nie sprawdziłem tekstu. Mam nadzieję, że czytelnicy domyślili się z jakiego powodu to się stało i mi wybaczyli.
Fin, nie podejmuję takiej polemiki.

czesław

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org