środa, 26 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co sądzicie?

Co sądzicie o Oplu Vectrze(wersja A) z silnikiem 2.0 8v?Uważam że jest to fajne żwawe i całkiem ekonomiczne autko.....Miałem okazję dzisiaj nią jeździć i 115 km nie śpi tylko robi swoje.pozdro dla wszystkich posiadaczy :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co sądzicie?

ale który rocznik , vectra przez lata się zmieniła !!

silnik taki normalny nie jest to rakieta ale do turlania po mieście starczy, części tanie pełno zamienników, istalacja LPG też do niego jest tania i nie ma większych problemów z użytkowaniem

jeden z najfajniejszych samochodow jaki moze byc :) moj brat ma 1.8(90KM) 93r. idzie... super :D bardzo malo awaryjny samochod

rocznik 91.Na benzynie to pali trochę,przy wyprzedzaniu nie ma problemów.Poza miastem nawet nowe samochody mają z nią trochę problemów.......:)

dobra, tania fura tylko rdza ją szybko wcina

Łukasz - generalnie ople są super, są miękkie, miłe w dotyku, świetnie się prowadzą. Rzadko sie psują i można tak długo o nich żeby nie ta rdza; blachy to ich słaby punkt (nie polecam powyżej 10 lat) :)

orii

Generalnie silniki ośmiozaworowe Opla z tamtych lat,a przede wszystkim najpopularniejszy c20ne są po prostu niewiarygodnie udane.Prosta,mało awaryjna konstrukcja,bardzo niskie koszty eksploatacjii w stosunku do pojemności i osiagów,możliwość zrobienia dużego przebiegu do pierwszego remontu,a przede wszystkim stworzone wręcz do zasilania gazem.
...tylko te blachy :/
Ale generalnie bardzo fajne auto i sprawia podczas jazdy wrażenie o wiele nowocześniejszego,aniżeli jest w rzeczywistości.
Moja GT przy przebiegu 230tkm wciąż ma dobrego buta i się buja do 210 kmh mimo "krótkiej" skrzyni i "podtlenku LPG" hehe

Niejest źle, tylko blachara strasznie licha, zwłaszcza nadkola i progi.
Pozdrawiam

z blachą to prawda......jak nie zlikwidujesz od pojawienia się to rozprzestrzenia się niczym choroba.........u kumpla widziałem nawet na słupkach przy tylniej szybie..........ale....kupię sobie kiedyś takie autko..........ale narazie musi mi wystarczyć volvo 340 dl mojego ojca..........:)mołego dnia wszystkim......

tzn.miłego-przepraszam za błędy

Moja Vectra 2.0 Benzynka B 99 r. szkoda tylko że kombi ale nawet w kombiaku depniesz na gaz to czujesz tą moc :D mało awaryjny samochód i z wyglądu (te od 98 r.) są fajne :) kto jeszcze posiada Opla Vectre w Łomzy ? może jakiś klub :P

fajnie by bylo zeby byl klub miłośników opla vectry w lomzy :P hehe

kumpel mówił że kiedyś wycisnął 210 km/h a braciak jechał z niemiec vectra 88r. 2.0 i miał 5tys obr przy 190....

nie myśl o takich prędkościach w tym aucie bo Ci kiedyś coś odpadnie i się skończy, to nie fura do takich rajdów

w sumie masz racje,ale i fura i tak jest ok..........moje volvo "pędzi"co najwyżej 140km/h i to przy dobrych wiatrach :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org