Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nauka jazdy na nartach |
Chciałabym nauczyć się zjeżdżać na nartach . Nie stać mnie na podobno drogie lekcje u instruktorów . Czy można nauczyć się jakoś samemu ? Czy faktycznie instruktor jest niezbędny ? Proszę o szczere i na temat podpowiedzi, za które z góry dziękuję . Jasiu smietana może się nie trudzić i w ogóle nie wypowiadać, za co też z góry jemu dziękuję .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nauka jazdy na nartach |
No to myślę, że 1/3 sprawy masz już załatwionej. Masz chęć – a to podstawa. Jeśli do tego dodasz odpowiednio silną motywację oraz trochę podstawowej wiedzy na ten temat, którą zresztą można zaczerpnąć chodźmy z internetu to pozostanie Ci tylko upadać i podnosić się do momentu, w którym zauważysz, że zjechałaś z górki bez upadku. Czy by pływać potrzebny jest instruktor?? Ja się nauczyłem sam więc i Ty dasz radę sama. PS. Tylko pamiętaj by się nie zniechęcać siniakami ;)
|
|
choćby* nie chodźmy :)
|
|
Samemu da rade. Pewnie tylko pamiętaj,że zajmie to Tobie dużo więcej czasu niż z kimś kto ma o tym jakiekolwiek pojęcie. Znając nawet metodykę nauczania nie zweryfikujesz swoich błędów. Co więcej. Nawet będąc z osobą, która już "smiga" na nartach (a sama nauczyła się bez niczyjej pomocy) nie pomoże ona Tobie w poprawie techniki. Pytanko: Co rozumiesz przez słowo "drogie" ?? Ile to według Ciebie??
|
|
Nie mam zielonego pojęcia ile konkretnie kosztują takie lekcje . Gdzieś zasłychnęłam, że drogie i już . Więc jeśli możesz podać jakieś orientacyjne ceny i gdzie tak jest, to bardzo proszę .
|
|
zadzwon do Rybna i tam mozesz zapyatc sie o nauke numer znajdziesz na www.google.pl Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Z ciekawości pytam bo sam jestem instruktorem narciarstwa zjazdowego. W Rybnie z tego co widziałem to od ok 30 zł/h w górę jak mowa o zajęcia indywidualne gdzie kasa idzie przez właściciela. Przy grupowych zajęciach wychodzi taniej. Osobiście za godzinę zajęć brałem ok20-25zł/indywidualnie przy nauczaniu podstaw ( bo tylko tyle tam się da nauczyć). Przy grupie np maksymalnie 5-8 osób po 15 zł za dwie godziny + ew karnet. I tak są to stawki małe szczególnie jak znajdziesz kogoś w tych cenach "moich". Może ktoś powiedzieć,że porównanie nie na miejscu ale nawet dla własnej informacji. W górach zajęcia indywidualne za 1h to kwestia min 40-60zł a na stokach typowo "zalanych turystami" do 100zł. Dużo?? Austria, Włochy za godzinę prywatnych zajęć instruktor dostaje w granicach 60-120... EURO :D
|
|
A masz swój sprzet?;) Wiecej info pito29@o2.pl
|
|
Ja nie mam sprzętu . Myślałam najpierw o wypożyczeniu . Jeśli mi się to wszystko spodoba, to kupię . Póki co jestem nastawiona bardzo pozytywnie i mam dobre chęci . Jeśli to u nas kosztuje 20-30 zł, to też z chęcią bym skorzystała . Jeśli jakiś instruktor ma czas i chęci, to proszę podać swoje namiary .
|
|
Jak co zapraszam ;) Przeważnie tylko weekendowo dostępny jestem w Łomży ale warto zawsze spytać. kamilo0405@o2.pl po więcej info. Pozdrawiam i polecam się jak co ;)
|
|
Świetna zabawa, jazda na nartach to nieliczny sport, w którym poczułem że mam jakiś tam talent, nauczyłem się bardzo szybko łącznie z bardziej zaawansowanymi technikami jazdy, uczyłem się na początku sam na niewielkich wzniesieniach. Potem przez tydzień w górach pod okiem instruktora. Od tego czasu co rok jeżdżę przynajmniej raz do roku pojeździć. Jak załapiesz bakcyla to nie oszczędzaj na sprzęcie, nic tak nie psuje zabawy jak słabe narty z samorozpinającymi się wiązaniami.
|
|
Tu macie fajnie opisany poradnik https://www.zgorky.pl/nauka-jazdy-na-nartach-dla-dzieci-praktyczne-porady-dla-rodzicow/ głównie dla rodziców, ale samemu tez można z niego dla siebie wyciągnąć istotne wskazówki.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |