czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
creative-głośniki 5.1 c.d.

witam. już pisałem odnośnie głośników 5.1. już chodzą mi aż 2 + subofer :)
tylko jest problem odnośnie tych pozostałych 3. macie jakiś pomysł żeby to jeździło. czy to kwestia jakichs sterów?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: creative-głośniki 5.1 c.d.

przypomnę że mam płytę główną asrock k7nf2-raid

Answer:STEP 1:
4 CH: Connect the front L/R channel to "Line Out", the rear L/R channel to "Line In".

6 CH: Connect the front L/R channel to "Line Out", the rear L/R channel to "Line In", and the Center/Subwoofer channel to "Mic In".

STEP 2:
After installation of C-Media Audio driver, you will find an icon "C-Media Audio configuration" on the taskbar.

STEP 3:
Click the icon, and the screen will show the current audio configuration.

Select "Output" to change your audio configuration. Select "Analog" for Output Type and choose "4 channels" / "6 channels" for your speaker configuration.

Then press "Apply" and press "Ok".

To ze strony Asrocka, czyli tak jak pisalem wczesniej, ustawiasz w sterowniku 6 glosnikow i podlaczasz glosniki do wszystkich 3 wejsc audio, co uniemozliwia Ci jednoczesne podlaczenie mikrofonu np.

Poza tym przy sluchaniu muzy np. beda graly chyba tylko 2 glosniki + subwoofer. Wszystkie powinny grac przy odtwarzaniu dvd np. czy w grach.

Do winampa jest plugin na 5.1. Poszukaj na google... tam predzej odpowiedz znajdziesz.

papkarol mam taka sama plyte glowna i mam 5.1 creativa...i dzialaja mi wszystkie glowniki...tylko zainstaluj sterowniki z plyty od plyty glownej CMI AUDIO czy jakos tak...w trayu bedziesz mial ikone to klikasz 2 razy i zaznaczasz opcje 5.1 virtual speaker shifter i obok masz glosniki i ustawiasz na 6 glosnikow...a w opcjach windowsa to zaznaczasz w panelu sterowania Dzwieki i urzadzenia audio- ustawiania glosnikow(na dole) i zaawansowane i zmieniasz z 2 glosnikow na 5.1

pozdrawiam

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org