Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
creative-głośniki 5.1 c.d. |
witam. już pisałem odnośnie głośników 5.1. już chodzą mi aż 2 + subofer :) tylko jest problem odnośnie tych pozostałych 3. macie jakiś pomysł żeby to jeździło. czy to kwestia jakichs sterów?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: creative-głośniki 5.1 c.d. |
przypomnę że mam płytę główną asrock k7nf2-raid
|
|
Answer:STEP 1: 4 CH: Connect the front L/R channel to "Line Out", the rear L/R channel to "Line In". 6 CH: Connect the front L/R channel to "Line Out", the rear L/R channel to "Line In", and the Center/Subwoofer channel to "Mic In". STEP 2: After installation of C-Media Audio driver, you will find an icon "C-Media Audio configuration" on the taskbar. STEP 3: Click the icon, and the screen will show the current audio configuration. Select "Output" to change your audio configuration. Select "Analog" for Output Type and choose "4 channels" / "6 channels" for your speaker configuration. Then press "Apply" and press "Ok". To ze strony Asrocka, czyli tak jak pisalem wczesniej, ustawiasz w sterowniku 6 glosnikow i podlaczasz glosniki do wszystkich 3 wejsc audio, co uniemozliwia Ci jednoczesne podlaczenie mikrofonu np. Poza tym przy sluchaniu muzy np. beda graly chyba tylko 2 glosniki + subwoofer. Wszystkie powinny grac przy odtwarzaniu dvd np. czy w grach.
|
|
Do winampa jest plugin na 5.1. Poszukaj na google... tam predzej odpowiedz znajdziesz.
|
|
papkarol mam taka sama plyte glowna i mam 5.1 creativa...i dzialaja mi wszystkie glowniki...tylko zainstaluj sterowniki z plyty od plyty glownej CMI AUDIO czy jakos tak...w trayu bedziesz mial ikone to klikasz 2 razy i zaznaczasz opcje 5.1 virtual speaker shifter i obok masz glosniki i ustawiasz na 6 glosnikow...a w opcjach windowsa to zaznaczasz w panelu sterowania Dzwieki i urzadzenia audio- ustawiania glosnikow(na dole) i zaawansowane i zmieniasz z 2 glosnikow na 5.1 pozdrawiam ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |