Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Restauracja Retro |
Restauracja istnieje juz jakiś czas,ale jakoś mnie do niej nie ciągnęło.Dziś postanowiłem sprawdzić co to jest i zabralem tam żonę.Mierny lokal,ubogie menu,po namyśle czy nie pojechać w inne sprawdzone miejscewybrałem karkówkę w sosie z grzybami leśnymi i ziemniaki w talarkach,ku mojemu zdziwieniu dostalem to z frydkami.Wkurzyłem się gdy zobaczyłem ze mięsko jest zupełnie zimne. Człowiek obok zamówił schabowy bez sosu i dostal z sosem ,nie przyjął oczywiście. Starsze małżeństwo przyszło tam z psem który zaczął szczekać,a inni zasmrodzili nas dymem z papierosów.Nie postawie tam więcej nogi. Może macie coś do powiedzenia na temat tej "Restauracji" Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Restauracja Retro |
Rzeczywiście jeżeli zamawiałeś tam fryDki to nic dziwnego że tak Cię obsłużyli.
|
|
fanka czytaj troszkę dokladniej.
|
|
Ja nigdy nie miałem problemów z obsługą w tej restauracji. Jedzenie też smaczne, tylko rzeczywiście menu mogliby wreszcie poprawić.
|
|
"... ku mojemu zdziwieniu dostalem to z frydkami" A jednak chyba dobrze przeczytała ;)
|
|
w menu były talarki,może tam tak się to nazywa
|
|
grzesiek71 widzę że dalej nie łapiesz o co chodzi, pisze i mówi się frytki a nie frydki
|
|
nie byłem tam jeszcze nigdy ale musze koniecznie zajrzeć i przeknać się na własnej skórze. waldek27 wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?
|
|
Ja też bylem jadłem i mi smakowało. Lokal bardzo fajny z klimatem urzadzony (nie kazdemu musie się podobąc, bo nie jest dla wszystkich, nie ma małolatów), muzyczka w tle spokojna, mogło by byc tylko wydzielone miejsce dla osób palących, bo na sali jadalnej to przeszkadza jak ludzie palą i w tej samiej sali trzeba jeść. Ogólnie polecam.
|
|
Zjadłam tam dobre pierogi. Rzeczywiście pomyłki to tam codzienność - zamiast miętowej herbaty dostałam zwykłą. Lokal urządzony fajnie, tylko lekko czuć stęchlizną. Stał pusty tyle czasu, więc nie jest to dziwne. Jeśli ktoś szuka restauracji na wysokim poziomie to nie dla niego. Mnie się podoba, nie szukam łomżyńskiego mariotta:-) A swoją drogą frydki też są dobre ;D ---------------------------------------------------------------------------- Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka
|
|
Musze tam kiedys przyjsc i przekonac sie co to sa te slawne fryDki, o ktorych wszyscy sie tak rozpisuja ;) -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Mi zdarzyło sie odwiedzić ten lokal parokrotnie i w odróznieniu od wiekszosci z was jestem pod wrażeniem. Co prawda kelnerki są troche nieokrzesane i "ciut" nadgorliwe ale za to nadrabiaja uroda(przynajmniej jedna), co nie jest bez znaczenia. Miałem nawet okazje spróbowac wspomnianych talarków(to takie duże,nieforemne frytki) które z sosem smakowały przednio. Nie ma co narzekac,jak na poczatek jest spx. pzdr for all
|
|
Ja też byłam kilkukrotnie w retro i uważam, że jesli ktoś pisze, że "lokal mierny" to zdecydowanie przesadza- w porównaniu do innych łomżyńskich restauracji naprawdę wyróżnia się gustownym, ciekawym wystrojem. Oki zgodzę się, że menu wyszukane nie jest i jest zdecydowanie za mało pozycji, ale uważam, że grzesiek72 od początku byl chyba do tego lokalu uprzedzony. Osobiście retro polecam! dream on
|
|
Obsługa, obsługa i jeszcze obsługa... Od takiego lokalu piwinno wymagać sie troszke wiecej. Nie wiem jak to sie złożylo, ale każda z kelnerek na drugie ma pomyłka, a co do ich nadgroliwości, to nazwe rzecz po imieniu: są natrętne... Jeżeli chodzi o jedzenie to, nie licząc owych pomyłek, nie jest źle. Klimat: nic specjalnego, choć nie powiem, że jest źle... Krótko mówiąc: przecietny lokal o niezbyt dobrze dobranej obsłudze, co jednak przy łomżyńskim 'ogromnym' wyborze dobrych restauracji czyni go niezłą alternatywą dla pozostałych... p.s. jezeli czyta to ktoś z managerow, to zróbcie pożadek z obsługą... Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
znalezli sie samoksze od siedmiu bolesci czy wiesz kolego ze najbardziej szanujace sie restauracje gdzie jadaja jedynie wybrani w swym menu maja nie wiecej niz 4 potrawy a wiesz dlaczego? bo nie sztuka jest ulozyc menu skladajace sie z 30 pozycji i miec wszystkie potrawy zamrozone a kiedy klient sobie zazyczy odmrozic je w mikrofali sztuka jest przygotowac o kazdej porze dnia danie ze swiezych a nie mrozonych skladnikow
|
|
bylem tam juz kilka razy i jestem uwazam ze to bardzo dobry lokal. oczywisce menu moglbo by byc wieksze, ale rekompensuja ten brak bardzo smacznym jedzeniem i mila obsluga. musiales miec pecha po prostu. moim zdaniem jest to najlepszy lokal w lomzy.
|
|
w poczatkowym okresie (po otwarciu) bradziej mi odpowiadal ten lokal, mniejszy ruch, cisza spokoj, muzyka w tle, nie bylo czuc dymu papierosowego. i co najwazniejsze jedzenie bylo super, duzo i dobrze przyprawione i przygotowane. CZasami tam zagladam ale to ju znie to. Wlascicielenastawili sie juz wylacznie na zysk. mniejsze porcje, duzo ludzi, harmider, muzyka zaglusza ludzi ludzie ja przekrzykuja. Pomyki? nic takiego nie doswiadczylem, nadgorliwa obsluga?- jezeli zbyt czesto pokazuje sie jest zle ale gdy jej brak tez jest zle. zapowaidalo sie calkiem fajnie, ale wlascicielom brakuje cierpliwosci badz pieniedzy na doprowadzenie tego do konca.
|
|
Po pierwsze nie ma ludzi i lokalów gastronomicznych doskonałych :) (a szczególnie w Łomży). Bywam w tym lokalu dość często, prawie od początku kiedy został otwarty.Dobry klimat. Uważam że muzyka jest naprawdę dobrze dobrana i leci w tle(chyba że jesteśmy w weekend kiedy jest dużo ludzi,którzy się przekrzykują). Jedzenie chodź ceny nie są zbyt niskie, jest naprawdę warte, i nie jest prawdą że zmieniły się wielkości dań bynajmniej mi się to nie zdarzyło, lecz nie powiem na początku często się zmieniała dekoracja, jak twierdziła niby natrętna kelnerka była to inwencja twórcza kucharza, i być może dlatego komuś mogło się wydawać że coś się zmieniło :) Pozdrawaiam wszystkich stałych i zadowolonych gości Retro !! i gratuluje dobrego wyboru ;-P
|
|
Byłem w Retro z ciekawości. Wystrój jak najbardziej super. Zajrzałem w menu ceny i ubogie menu juz na początku mnie zraziły. Zamówiłem zupę pomidorową została podana w misce pojemności filiżanki do kawy, myślę sobie dali mało bo pewnie na drugie danie dostane kopiasty talerz. Niestety rozczarowanie, Talerz wielki a na talerzu malutki kotlecik mielony dwa kartofelki i surówki tyle co kot napłakał. Skasowali mnie jak za zboże wyszedłem dalej głodny i więcej tam nie wrócę. Owiele smaczniej i taniej można zjeść "Pod skarpą" , w "Karczmie" w Chojnach, lub w Koronie. Nie polecam nikomu lokalu Retro. Miejmy nadzieję że właściciel poczyta nasze komentarze i wyciągnie wnioski. ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
Moim zdaniem kazda restauracja potrzebuje czasu aby zbadać potrzeby klienta , wyszkolić personel i przygotować menu.Jak to zrobi taka bedzie miec pozycje na rynku , jesli nawet bedzie to najlepsza restauracja w polsce to i tak znajda sie tacy ktorzy stwierdza ze jest beznadziejna. pozdrowienia dla Zuli
|
|
odnośnie "pana" hauzera jakby żadna z kelnerek niepodeszła to pewnie byś napisal że leniwa, a co do jedzenia to zgadzam się czasem jest przychłodne ale to nie jest wina obslugi tylko kuchni, przynajmniej tak mi się wydaje. wystrój jak najbardziej ok i nie każdemu może się podobać bo to nie miejsce dla małolatów( w końcu nie spotykam tam dzieci, jak to jest w innych lokalach). odnośnie obsługi to nie oszukujmy się jedni się bardziej nadają inni mniej ale tu nie jest najgorzej wręcz przeciwnie jest kilka fajnych kelnerek i jeden kelner i chyba od nie dawna pracuje. a ty grzesiek72 wypchaj się i idż do fast foodu nastepnym razem !!! Yo nigga!!! Aj!!!
|
|
Panie Kolabor, jezeli wolisz, to inaczej to ujme... brak im wyczucia ile i co powinny mówiC i robić... z resztą te słowa krytyki nie są po to, żeby zeszmacić kogos, tylko maja służyć podwyższeniu jakości obsługi... przynajmniej ja taki miałem zamiar. Za innych nie odpowiadam. pozdrawiam Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi
|
|
Byłam tam nie raz i uważam że ceny i poziom lokalu jest na pewno wysoki, jedzenie dobre a co do obsługi,kelnerki są w porządku oraz dwóch, przystojnych kelnerów :D(z wyjątkiem jednej (...), która jest tragiczna i to chyba o niej wszyscy piszecie :/ ).Polecam, a jak dla kogoś nie odpowiada to zapraszam do el-jota na zabawe z gimnazialistmi lub na jedzenie do mc'donalda. Pozdrawiam ciepło !!
|
|
princesa Oprócz el-jota i mc'donalda są jeszcze różne inne atrakcje a jak ktoś lubi jadać zimne dania w towarzystwie psów i palaczy,to polecam Retro.Sala i muzyka mi się podobała,ale to troszkę zamalo. Pozdrawiam!!!
|
|
Pewnego dnia byłem w restauracji, gdzie zdarzyła się podobna sytuacja z psem, kiedy kelnerka chciała uprzejmie zwrócić uwagę okazało się że to był pies przewodnik dla osoby niewidomej. nie wykluczone że, to tak mogło być jak tam byłeś drogi grzesiek72, więc następnym razem jak będziesz chciał coś napisać pomyśl nie tylko nad pisownią, a tak że o tym że możesz kogoś urazić . A co do tych papierosów, tego się nie uniknie jak na razie bo jest wiele ludzi palących i to świadczy o ich kulturze jeżeli palą przy stole. A i z tego co wiem to ma wejść ustawa która zabraniać będzie palenie w miejscach publicznych.
|
|
A dokad w ogole moza w Lomzy isc cos dobrze zjesc i niekoniecznie tanio? Bo tak chcialbym sie udac z malzonka, ale nic mi nie przychodzi do glowy. Forumowicze, - pomozecie? Co do palenia w lokalu - osobiscie nienawidze, ale nie smialbym nikomu zabraniac. problem nie lezy w paleniu, lecz w wentylacji. Wiem, bo w Niemczech czesto zdarza mi sie siedziec obok stolika jakiejs osoby palacej i nie czuc dymu, Jak oni to robia - nie pytajcie, bo nie wiem, ale tak jest.
|
|
dobrze zjesc mozna w kuchni domowej tez na nowogrodzkiej, niedaleko retro. prawdziwa domowa szama ceny "studenckie" ale wystoj typpowo "mleczny" ale ogolnie jadlodajnia na 4+ AdamO jak chcesz isc gdzies na obiad lub kolacje to polecam "pod topolami" , ale to jest w konopkach mlodych albo starych, ne pamietam, naprawde jedzenie bardzo dobre... troche trzeba poczekac, ale gwarantuje ze potrway sa robione na miejscu a nie w mikrofali !! ;]] [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
"POD TOPOLAMI" świetne miejsce, super jedzenie :) też polecam
|
|
"Pod Topolami" i "Labirynt" oraz Karczma w Baranowskim. Extra jedzenie. Polecam AdamO, żona się ucieszy. ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
taaak, zona z pewnościąa się ucieszy wizytą w karczmie w baranowskim. Ucieszy się tym bardziej jeśli jest na diecie, bo prawdopodobnie po 40 minutach czekania na posiłek- wkurzona wyjdzie i nic nie zje:>
|
|
lepeiej jakby dostala cos odgrzanego z mikrofali ale za to w ciągu 5 min ?? [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
Mi się podoba klimat i jedzenie na Rampie. A jezeli ktoś chce dobrze zjeść i szybko tylko bez klimatu to polecam bar Łomżyczka przy PKS zajezdnia. A jeżeli ma ktoś sporo czasu i kasy to polecam sieć hoteli GOŁĘBIESKI w całej POLSCE D:)))))))) Nara!!!!!!
|
|
Jesli chodzi o Labirynt - zamowilam danie skladajace sie z plackow ziemniaczanych, sosu, miesa - nie pamietam nazwy. Bylo smaczne przez pierwsze 2 minuty - blyskawicznie ostyglo. To oczywiste, ze zostalo odgrzane w mikrofalowce. Nie narzekam i nie mowie, ze tam jest zle. Mnie po prostu takie cos nie odpowiada. Nie musi byc calkiem swiezo przyrzadzone, ale nie moze rowniez w calosci isc z zamrazarki. Retro jest naprawde ok. Nie uwazam, zeby ceny byly wygorowane. A co do porcji - kazdy chcialby za grosze sie najesc, ale tak sie nie da. W cene posilku wlicza sie prace obslugi (np napiwki w Łomży nie sa bardzo duze i czeste, wiec kelnerki musza wyjsc na swoje, to BARDZO ciezka praca), prad itp. itd. Wiadomo, ze jesli kazdy za 10-15 zl dostalby duza porcje- nic wiecej nie zje. A kazdy chce zarobic:-) Poza tym pierogi sa niedrogie a mozna sie nimi najesc. Pozdrawiam. ---------------------------------------------------------------------------- Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka
|
|
JA osobiście tez polecam rampę jest dobre jedzenie i jest w czym wybierać ostatnio wprowadzono tam kuchnię chinską
|
|
a propos kuchni chinskiej szehułan tez dobry jest !!!!!!!!!!! kurczak w ciescie kokosowym albo sajgonki, dobre i tanie zarcie :D tylko ostatnio dostalem w sajgonkach obroże :P buahaha [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
Pojadę tam jutro i złożę Wam rzetelną relację. Trochę to ryzykowne bo połowa z Was jednak narzeka na tą restaurację. Przestrzegam, że zimne dania będą podgrzewane do skutku. Autor: Lilithka (---.chello.pl) Data: 27-11-06 09:47 pisze: A co do porcji - kazdy chcialby za grosze sie najesc, ale tak sie nie da. W cene posilku wlicza sie prace obslugi (np napiwki w Łomży nie sa bardzo duze i czeste, wiec kelnerki musza wyjsc na swoje, to BARDZO ciezka praca), prad itp. itd. Wiadomo, ze jesli kazdy za 10-15 zl dostalby duza porcje- nic wiecej nie zje. A kazdy chce zarobic:-) Poza tym pierogi sa niedrogie a mozna sie nimi najesc. Nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Idę do restauracji, żeby się najeść. Obiad składający się z przystawki, zupy i dania głównego winien mi to zapewnić. No ..., może jeszcze jakiś deser. Proponujesz dopychać się pierogami?? No cóż jutro napiszę, czy faktycznie Wasze wypowiedzi są rzetelne. Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Nie wiem jak Tobie peter i wielu ludziom się wydaje, ale ja idę do restauracji od czasu do czasu zjeść coś dobrego, w towarzystwie kobiety bądź z partnerami w interesach.I tam nie musi być tanio jak na psk, i szybko jak w mc'd. Ale dobrze, świeżo i zdrowo !! A co do Retro, dobre jest to że, przy piątku czy sobocie jest lokal otwarty do późna i można o każdej porze zamówić sobie coś do jedzenia, a człowiek często po piwku ma ochote na coś na ząb(czy masz taki komfort w tanich jadłodalniach??). A co do wypowiedzi Lilithka, jest tam wyraźnie napisane o tych pierogach że nie są na zapchanie, lecz można się nimi na jeść i są niedrogie. :-) pozdrawiam :P
|
|
Jak wczoraj powiedziałem tak i zrobiłem. No cóż. Wystrój znałem już wcześniej. Mojej pani się podobał. Ja też odebrałem go pozytywnie. Jedzenie było całkiem smaczne i było tego dosyć dużo. Dostałem dokładnie to co zamówiłem. Faktem jest, że asortyment można byłoby powiększyć. Zapytam z ciekawości Agenta22: gdzież to jadają ci Twoi wybrani ??? jego cytat: "najbardziej szanujace sie restauracje gdzie jadaja jedynie wybrani w swym menu maja nie wiecej niz 4 potrawy". Czy myślałeś o obiedzie rodzinnym po mszy niedzielnej?? Wymień chociażby jedną taką wspaniałą restaurację, jeżeli nie jest to babcina kuchnia !!! Moje uwagi odnośnie dzisiejszej wizyty: 1. Jeżeli zamawiam danie z sosem z leśnych grzybów to te grzyby winny się na moim talerzu ukazać, gdyż zaczynam podejrzewać, iż to tylko sos "made in winiary" z torebki. Ceny w karcie winny zobowiązywać do pewnego poziomu. 2. Kiszka ziemniaczana powinna być przynajmniej zarumieniona, gdyż moja było lekko blada i tylko trochę ciepła. Ogólnie dziś wystawiam dla RETRO ocenę: 4,0. Trzeba zapewne jeszcze trochę dopracować szczegóły, ale nie odebrałem tej wizyty negatywnie. Wierzę, że będzie lepiej. Najbardziej zaintrygowała mnie reakcja kelnerki, która wylegitymowała panienkę zamawiającą piwo. Oczywiście nie miała dowodu i tego piwa nie dostała. BRAWO - dla obsługi !! Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
ja oceniam RETRO jak najbardziej pozytywnie!! moze grzesiek72 trafiłes na zły dzień hehe (pozdrawiam MassKiLLer :])
|
|
czy możecie powiedzieć konkretnie kogo macie na myśli? którą z kelnerek, jak ją rozpoznać? aby wiedzieć kogo sie wystrzegać ;)
|
|
Tylko "Pod Topolami" w Konopkach,gorące dania, wybór super i można dobrze zjeść. uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz
|
|
peter do panienki tez mwoisz "winnas sie rozebrac" ???? chyba dlugo sie uczyles tego slowa :D w odpowiedzi na ten posta oczekuje twojej inteligentnej odpowiedzi. prosilbym zebys urzyl jak najwiekszej ilosci trudnych slow i sformuowan zebym nie zrozumial ;]] [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
To nie literówki , to ortografy. Radzę czytać dużo książek.
|
|
Widać że te Forum jest na bardzo, ale to bardzo niskim poziomie skoro administrator pozwala na takie dobieganie od tematów i pier***enie o Chopenie !!! A jeszcze pytanie czy tu jest wogóle ktoś taki !! Uważam że temat powinien być już dawno zamknęty gdzyż post jest na temat Restauracji Retro a nie na temat porównywania jakich kolwiek innych pabów czy resturacji, i dogryzaniu sobie o ortografach czy literówkach !! Raczej nie umieszcze tu żadnych postów więcej bo to nie na mój poziom intelektualny :////////// ADMINISTRACIO 4LOMZA, DAJECIE ZŁY PRZYKŁĄD DLA SWOJEJ STRONY I NAS ŁOMŻYNIAKÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziękuje !!
|
|
FIN: jak sobie życzysz. Chciałem napisać tu tylko kilka słów na temat jedzenia. Jeżeli jednak prosisz o poradę ortograficzną to chętnie pomogę. Stwierdzam, że pisane przez Ciebie słowo "urzyj" jest bardzo trudnym słowem pod względem poprawnej pisowni. Najlepiej od razu o nim zapomnij i od dziś pisz np "wykorzystaj". To słowo pisze się przez "er-zet". Wiem, że ta lekcja sprawi Ci ból. Mam nadzieję jednak, że w następnym poście nie pomylisz wszystkiego. Powodzenia! Pozdrawiam Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.
|
|
Autor: MassKiLLer (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 06-12-06 21:07 Widać (brak przecinka) że te Forum jest na bardzo, ale to bardzo (znowu brak przecinka) niskim poziomie (znowu) skoro administrator pozwala na takie dobieganie(blad) od tematów i pier***enie o Chopenie(powinno byc: Chopinie) !!! A jeszcze pytanie(przecinek) czy tu jest wogóle ktoś taki !! Uważam(patrz wyzej) że temat powinien być już dawno zamknęty(chyba ktos Ci ten klawisz wylamal) gdzyż post jest na temat Restauracji Retro (hi,hi,hi) a nie na temat porównywania jakich kolwiek innych pabów (ups...) czy resturacji, i (No! Alez nie! Przed ''i'' przecinka nie stawiamy!!) dogryzaniu sobie o ortografach czy literówkach !! Raczej nie umieszcze tu żadnych postów więcej (tu by sie zas przydal) bo to nie na mój poziom intelektualny :////////// ADMINISTRACIO( Chyba raczej''ADMINISTRACJO'') 4LOMZA, DAJECIE ZŁY PRZYKŁĄD(PRZYKLAD) DLA SWOJEJ STRONY I NAS ŁOMŻYNIAKÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziękuje !! I do widzenia, Lomzaku...
|
|
O, jeszcze ''w ogole'' razem napisal...
|
|
No i włąśnie o to chodzi jakiś idiota wyłąpuje błędy i pisze hu* wie o czym zamiast skupić się na temacie !! może zostaniesz polonistą !!(albo i jesteś), a jak się piszę szylko bądz w nerwach nie zwraca się uwagu na takie pierdo**** !!! Jaki poziom forum, taka pisaownia !! Proszę Cię Adamo sprawdz mi tę wypowiedz i wystaw mi ocene !! oczywiście w skali od 1 do 6 !!
|
|
Nie wystawie Ci oceny - nie moj poziom (intelektualny).
|
|
hahaha !! (z AdamO)
|
|
a byl ktos w tej "restauracji" teksykansko meksykanskiej ??jak wrazenia?? dobre jedzenie ?? [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
AdamieO- trafiłeś w dziesiątkę!!! :) Pozdrawiam serdecznie:) G a z e l a
|
|
Bylam w Retro 2 razy i wydaje mi sie ze jest super jedzenie i obsluga mila oraz ceny przystepne.Polecam ten lokal poniewaz nie mam zadnych zastrzezen Igusia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |