środa, 09 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Polski karp jest smaczniejszy i o niebo zdrowszy od łososia.

Jemy go od święta ale tak naprawdę to najsmaczniejsza i najzdrowsza ryba na naszym rynku. Łososia tak przereklamowanego bije na głowę bo nie zawiera żadnych toksycznych substancji podczas gdy łosoś norweski dosłownie od nich świecie. Ma bardzo delikatne i pożywne mięso. Hodowany w polskich ekologicznych naturalnych stawach . Polecam .

na temat innych ryb to tu bardzo ciekawe

https://www.youtube.com/watch?v=L1D75NhRyTA

łosoś od 19,06 minuty cała prawda aż sie zdziwicie za co płacicie po 60 złotych za kilogram rozmrażanego a po 100 zetów za wedzonego.

facmen

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Polski karp jest smaczniejszy i o niebo zdrowszy od łososia.

po obejrzeniu tego filmy zdajcie sobie pytanie. Dlaczego najbardziej toksyczna ryba łosoś norweski jest najdroższa. Tak dział lobby zmowa , gdzie wszyscy milczą bo hodowla przynosi olbrzymie zyski. Norwegowie widząc, że sprawa jest coraz głośniejsza przenoszą swoje hodowle łososia do Chile i sprzedają tego samego łososia już nie pod nazwa norweski ale jest on tak samo toksyczny.

facmen

nasz karp jest w tym przypadku cudem natury ale brak mu odpowiedniej reklamy i poza świetami się go nie sprzedaje czy tez nie przetwarza w gotowe wyroby. Wedzony jest przepyszny, konserwy sa bardzo smaczne . I co najwazniejsze zdecydowanie tańszy.

facmen

O widzę flakuś ,że dostałeś zlecenie na karpia pewno z polskiego sklepu Lidl ...Staraj się może premię dołożą ...
Brawo PiS jak tacy czosnkowi chwalą Polskie rybki robi się znakomicie ...

tak zlecenie z Izraela hahahahahah.

facmen

Różnica między karpiem a łososiem jest porównywalna do tej, jaką stanowi różnica między rumem, a rumakiem.

Lub między koniem, a koniakiem

Polski karp to gowno i plywa w gownie. Nigdy nie jadamy karpia na wigilie bo go nie lubimy. Co to za glupia tradycja ze musisz jesc karpia

No panocku to znaczy ,że większość Polaków i Mojżeszowych ,że o komuszkach czarzastego nie wspomnę wcina ****** ? A tak zapytowywuję szanowny panocek jadł kiedykolwiek tą rybkę ?

Do flakusia a to Lidl Mojżeszowe już kupili ?

fak hodowca karpia hahah

no cóż.. różnica pomiędzy karpiem a łososiem jest dość zauważalna :) Myślę, że opcja z karpiem jest już dość mocno ugruntowaną tradycją. Jeśli chodzi o rybki to moim zdaniem świetną opcją jest śledzik. Ostatnio robiłem według takiego przepisu - https://uwielbiam.pl/przepis/weganski-sledzik-pod-pierzynka-z-ogorkow-kiszonych . Naprawde rewelacja :D moge polecić każdemu! :)

poważnie prosze popatrzcie ten film a dopiero potem dyskutujcie. Karp jest najzdrowsza ryba .Problem w tym ,że my mało potrafimy z karpia zrobić.

facmen

Spokojnie flakuś wy rzeczywiście mało umiecie My bardzo dużo... :-)

Marek 89 smaka mi narobiłeś tym śledziem aż mi ślinka leci....

panie celebryto nowogrodzki jak widze skromnośc jest panu obca.

facmen

No raczej! To akurat nie ulega wątpliwości!

flakuś celebryta to ty ,pluto ,ziuta i palka z Nowogrodu ja biedulo jestem z Łomży i tak sobie piszę skromnie i ciesze się jak wam trochę jadu upuszczę jak ciut wam piany poleci ze złości ... ha ha ha

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

nieruchomości
Do wynajęcia garaże dla mechanika, zmieszczą się TIR-y.
tel. 517981200
usługi
Przygotuję mieszkanie do remontu, kucie posadzek, terakoty, glazury itp. Wywiozę meble, wyniosę gruz. Sprzątanie, piwnic, garaży, strychów działek.
tel. 607098758
usługi
Złota Rączka. Usuwanie drobnych usterek elektrycznych, hydraulicznych, stolarskich, ślusarskich i innych.
tel. 506383477
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org