czwartek, 10 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Światła Wojska P./ Sikorskiego

Radośnie przemierzałem sobie nasze kochane miasto ciesząc się z wiadomości jakież to lokalne gwiazdy nie dostały się do Sejmu. W głębokiej zadumie zatrzymałem się na światłach, przy remontowanej ulicy Wojska Polskiego dziękując wszystkim istniejącym bogom że przynajmniej wstydu nie bedzie. Jechałem Sikorskiego w kierunku straży , tak żeby zobrazować sytuację. Razem z innymi mistrzami kierownicy zatrzymałem się przed skrzyżowaniem i ... Klops. Wszyscy stali - Ci z mojej strony, ci z przeciwka, i ci z lewej - z prawej sygnalizator pokazywał zapewne zielone, ale maszyny wykonujące roboty miały raczej wywalone na te światło .
Wszyscy kierowcy stali grzecznie przyglądając się na siebie i dumając nad problemami naszego świata. Zupelnie bezsensownie - bo przecież od góry Wojska Polskiego ruch jest niemożliwy .
Pomyślałem sobie - gdyby jeszcze ktoś wpadł na pomysł przestawić światła na czas remontu to świat naprawdę byłby piękny!
Podsumowując - nie da się czegoś zrobić na czas remontu z tymi światłami? Jedyny problem jaki widzę to skręt w lewo jadąc Wojska Polskiego od strony Ostrołęki. I tu faktycznie, nasi mistrzowie kierownicy mogą mieć problem przy wyłączonych światłach, ale tu wystarczy włączyć myślenie .
Takie tam przemyślenia w ten środowy poranek.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Światła Wojska P./ Sikorskiego

Ale numer! Ten sam problem opisali na 4lomza! Znaczy - nie jestem jedyny którego ten problem zastanowił ;)

Z drugiej strony? Przecież tam zamknięta ulica. Polecam wydział gospodarki komunalnej w ratuszu a swoją drogą to jest coś takiego jak sterownik w światłach sygnalizacji. A że to droga zabawka i nie da tam się nic zmienić to należałoby zakupić drogi nowy na czas remontu. Podobna historia była kiedyś jadąc Piłsudskiego w kierunku torów gdy nie było jeszcze lewoskretu też wina leżała nie po stronie ratusza a właśnie sterownika

bigi2004

3 auta przejadą na tym zielonym w lewo, jeśli za drogo grzebać przy sterowaniu światłami to wystarczy że te które świeci na wprost było jedynym a środkowy pas do skrętu w lewo dużo nie trzeba! trochę pomarańczowej tymczasowej farby na umalowanie strzałki w lewo na środkowym pasie i zakrycie sygnalizatora z strzałką w lewo i wtedy mamy proste rozwiązanie ale najwidoczniej ktoś tego miasta nie nawidzi i jest jak kleszcz w dvpie.

Mieszkańcy ul. Wojska Polskiego są bardzo wdzięczni za obecny stan. Raczej nie skłamę, jak napiszę, że natężenie ruchu na tej ulicy zmniejszyło się o jakie 70-80%. Jednak tiry mogą jeżdzić inną drogą, mimo że nadal nie mamy obwodnicy :-)

Zgadza sie tylko 3 samochody osobowe przejedzie a jak tir sie zagapi to jada pozniej na czerwonym swietle w lewo korki po calej wojska polskiego

Serdecznej pamięci polecam odpowiedzialnym władzom 2. sygnalizacje na Szosie Zambrowskiej. Za każdym razem, gdy przejeżdżam, wstrzymywany jest ruch na drodze krajowej, bo w godzinach nocnych jeden samochodzik musi pokonać skrzyżowanie z drogi podporządkowanej. Często też bywa, że 50 metrów przed światłami trzeba hamować, mimo że wokół panuje głucha cisza, włącza się czerwone. W godzinach spowolnienia ruchu w mieście, w ogóle powinna być wyłączana sygnalizacja. Czasem z powodu awarii owej, nagle płynność ruchu pojazdów doznaje cudownego przyśpieszenia.
Totalna anarchia, albo kreatywna walka ze smogiem. Gdy dziesiątki samochodów stoją w martwej ciszy przerywanej szumem silników łatwiej zrozumieć globalne ocieplenie.

To nie ma projektu organizacji ruchu na czas remontu?
Jak musisz zająć kawałek drogi na zadupiu na zrobienie np. przyłącza wody to każą ci robić projekt organizacji ruchu, uzgadniać w ratuszu, na policji. A gdzie tu były te instytucje?
Dziś po południu korek tirów na Wojska aż do Poznańskiej.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

auto-moto
Serwis klimatyzacji samochodowych. Napełnianie, odgrzybianie, sprawdzanie szczelności, naprawa.
tel. 509065500
usługi
Przygotuję mieszkanie do remontu, kucie posadzek, terakoty, glazury itp. Wywiozę meble, wyniosę gruz. Sprzątanie, piwnic, garaży, strychów działek.
tel. 607098758
różne
Jagody, Grzyby Kupuję. Łomża, ul. Łąkowa 13.
tel.
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org