sobota, 12 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Bieguni Olgi Tokarczuk

Czy może czytaliście - http://virtualo.pl/ebook/bieguni-i120540/ ?
Warto? Zainteresowała mnie przyznanymi nagrodami. Faktycznie godna uwagi?
Ludzie piszą, że Tokarczykowa fajnie to ubrała w słowa.
Że sam temat wciąga. Prawda?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Bieguni Olgi Tokarczuk

Nie mam za bardzo wiedzy w tym temacie... Dlatego też raczej dość ciężko będzie mi pomóc...

Widzieć jedynie oczyma, to nie widzieć wcale.

Zdecydowanie odradzam. Są lepsze pozycje. Proza mocno przereklamowana, w dodatku głównie w tzw mediach \"głównego ścieku\", o przepraszam - głównego nurtu, oczywiście ;)

---
Nie ma nic przyjemniejszego, niż czytanie ulubionego Bloga :)

Ale jeśli bardzo chcesz, to w wirtualnej biblioteczce możesz zacząć czytać i zobaczysz, czy Cię wciągnie :)
Może jestem niesprawiedliwa w ocenie, bo przecież Nike, Booker itd... Tylko, wiemy przecież w jaki sposób przydziela się takie nagrody. To zawsze gra różnych interesów, lobbystów z różnych krajów oraz politycznych wpływów, niestety... Co oczywiście nie przekreśla wartości literackiej niektórych pozycji, ale zdanie można sobie wyrobić dopiero po przeczytaniu przynajmniej dłuższego fragmentu.
zatem bardzo proszę :)

---
Nie ma nic przyjemniejszego, niż czytanie ulubionego Bloga :)

Tokarczuk to nie jest pisarka, której twórczość do mnie trafia.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Wykonuję usługi remontowo budowlane: malowanie, szpachlowanie, glazura, terakota, gres, panele, zabudowy G.K. itp.
tel. 517468385
usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
usługi
Koszenie działek, wycinka samosiejek, usługi rębakiem, glebogryzarką separacyjną, frezowanie pni, sprzątanie posesji, garaży, strychów z zalegających rzeczy.
tel. 607098758
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org