Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polacy od lipca podwojny podatek pracujacy za granica WAZNE!! |
http://knowhowinsider.com/nowe-prawo-od-1-lipca-polacy-beda-uciekac-z-polski-calymi-rodzinami/ bardzo duzo osob pracuje z Lomzy za granica ----przeczytac i zastanowic sie co robic dalej. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polacy od lipca podwojny podatek pracujacy za granica WAZNE!! |
chociaż w ogóle mnie to nie dotyczy, bo pracuję legalnie w Polsce i od każdej złotówki zarobionej płace podatki .... i w mojej rodzinie nie ma osób pracujących za granicą, to dla zasady ... proszę o tytuł ustawy, numer dziennika ustaw i art. które potwierdzają tą informację ... inaczej .... zgadzam się, głupi może krzyczeć, przeważnie im większy głupek tym krzyk większy :-)
|
|
odpowiadam -ciesze sie ze pracujesz w kraju, moi bliscy takze chcieli 14 lat temu ALE NIE BYLO DLA NICH MIEJSCA W KRAJU! co do ustawy zajrzyj na strony sejmu , nie bede podtykac pod nos. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
pogadaj sobie, rozpierd.alają mnie tacy ludzie .... sami głupi i szukają towarzystwa .... nie ma takich ustaw .... i tłumacz głupiemu, że intermet ... pudelek nie jest podstawą prawną czegokolwiek a on na to NIE MOŻLIWE :-)
|
|
Przy czym MF zapowiada, że rozważa wprowadzenie rozwiązań usuwających niepotrzebne obowiązki administracyjne (czytaj odpowiedzi MF). O ile wiadomo już, że pracownicy najemni nie dopłacą złotówki, a poświęcą ewentualnie więcej czasu na rozliczenie z fiskusem, o tyle nie jest pewne, jakie skutki konwencja MLI przyniesie emerytom. Osoby, które pobierają zagraniczne świadczenie, nie skorzystają z ulgi abolicyjnej, a więc może zdarzyć się sytuacja, że choć zagraniczny kraj nie pobierze od nich daniny, to zapłacą ją już nad Wisłą.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |