Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jakiej muzyki slucha sie w Lomzy? |
Male pytanie: Jakiej muzyki sluchacie? I jeszcze jedno: Dlaczego w Lomzy nie powstanie jakis niewielki klub gdzie bylaby grana muzyka tematyczna? np. jednego dnia muzyka housowa, innego rockowa. itp Jakies same fajne klimaty... bo mi szczerze mowiac nie pasuja klimaty "every body klaszcz±!" itp. i ogolnie disco, lacznie z polo... ile mozna....? Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jakiej muzyki slucha sie w Lomzy? |
klasyka rocka... the doors, pearl jam..... Kult ....i wybrane kawałki polskiej sceny rockowej.... muzyka poważna, jazz, blues.... ...a dlaczego nie powstanie...? ....bo ci którzy by tego chcieli nie maj± pieniędzy i/lub odwagi..... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
najgorsze ze w innych miastach takie klubiki powstaja... fajnie by bylo isc do lokalu, usiasc, zamowic kawe, czekolade lub piwo i posluchac fajnej muzyczki i poskakac/pobujac(kolysac)/potanczyc. Szkoda ze nie ma odwaznych :( Raver
|
|
nie tu, nie teraz , może nigdy - nie z tymi mieszkańcami , tego miasta. Dla nich te problemy s± na poziomie tuneli czasoprzestrzennych DONOS
|
|
...hmmmm..... a kim Ty jeste¶ Kalisto...? ....a raczej sk±d....? .....z tego miasta, czy nie z tego....? bo je¶li z tego.... to nie rozumiem Twojej wypowiedzi.... ...podobno chcieć to móc.... ...z Tob± nie można...? ....."nie tu, nie teraz , może nigdy"..... a może z ravere'm można by było, może ze mn±, może jednak nawet z Tob±..... tylko trzeba spojrzeć trochę pozytywniej..... ...!??? ...może wystarczy ruszyć tyłeczek i dowiedzieć się jak sprawa wygl±da prawnie, ekonomicznie... itp...??? .....wtedy człowiek dowie się czego potrzebuje... czego mu jeszcze brakuje.... ...nie "nie da się", tylko "da się je¶li".... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Brawo KEFAS
|
|
ech taki mily temacik a juz pojawil sie KTOS,komu nie odpowiada pokojowa atmosfera dyskusji!! Ja słucham "czarnej" muzyki-r'n'b,soul,hip-hopu ale tez klasycznej,operowej :-) wyobrazacie sobie knajpe w ktorej jeden dzien w tygodniu mozna posluchac np."Carmen",albo koncertów Chopina??:-)) pozdrawiam Pozdrawiam Ellena
|
|
Wlasnie to mam na mysli... Rozne... ale tematyczne dni... ja tam lubie posluchac dobrej muzyki... z zainteresowania lubie DnB i elektronike (nie mylic z techno), czasem acid jazz, czasem normalny jazz zalezy od dnia. :) artysci: LTJ Bukem LEMONGRASS new radicals Omni trio Blu mar ten peshay Big Bud morcheba zero 7 i wieeeeeeele innych Pozdrawiam
|
|
Posluchaj mnie - " Raver " Ile ty masz la ? cooo ? Muza techno w szerokim tego slowa znaczeniu w Lomzy istnieje juz od dawna - co najmniej od 1995 - wtedy odbywaly sie pierwsze impry spod znaku Techno . Kiedys z grupa osob prubowalismy wdrazyc ten nurt muzyki na nasz biedny rynek lomzynski i szlo nam calkiem niezle - tylko gdzie Ty wtedy byles - hee hee hee . Na kawe i czekolade to sobie idz do .... heee ... A co Drum&Buss - to nie jest muzyka elektroniczna czyli - tekno , a obecnie techno - hehehe - chlopie gdzie ty zyjesz , moze tobie chodzi o gatunek - techno - to juz inna historia . Apropos powstawania klubow - to sprecyzuj -czego ty oczekujesz ? - zeby w klubie gdzie graja house .... grali jazz
|
|
Nawiazujac do Twojej wypowiedzi o muzyce , jesli chodzi o muzykę Techno szeroko rozumiane pojecie tej muzyki (i tu sie niestety mylisz) gdyz obejmuje to także nurty jak Drum`n`bass i inne podgatunki tej muzyki chociażby Trance,House,Minimal nie bede wymienial szczegolowo wszystkich gdyz obecnie jest ich sporo . Jesli chodzi o organizację imprez z muzyk± tematyczn± - to spytam najpierw gdzie kolega byl jak one sie odbywaly(byc moze wiek nie pozwalał na uczestnictwo:)))) , a takowe były w Łomży (głownie z muzyk± Techno) niestety było to pare lat temu wstecz ok 3-4 lat. Sam bylem organizatorem tego typu imprez i musze powiedzec ze nie przychodzilo na nie zbyt wiele osob (poza paroma wyjatkami) grupa ludzi ok 100 osob max., jednakże wtedy było jeszcze jakiekolwiek zainteresowanie w przeciwienstwie do chwili obecnej tego typu imprezami.Co do miejsca to zgodze sie obecnie niema gdzie zorganizowac takich imprez , choc czas letni sprzyja organizowaniu na swiezym powietrzu--przyklad ostania impreza z muzyk± Country nad nasz± rzek±, czemu nie zrobic imprezy Techno tam np. nie neguje takze rytmow Hip hopowych bo to godny uwagi nurt muzyczny ostatnio na topie w naszym kraju. Reasumujac - uwazam ze obecnie w naszym miescie nie ma zbyt wielu osob zainteresowanych organizowaniem tego typu imprez z ta muzyka a nie tylko z Techno(moze wyjtkiem sa czasem imprezy Hiphopowe) TLOU
|
|
Tlou dobrze powiedzial... Amnemon skoro byles w jakis sposob zwiazany z rozwijaniem dnb w lomzy to powiedz czy kojazysz osoby znane pod pseudonimami: Dj Mienta i MiniMaliMaxi I przestan wciskac opowiastki ze dnb nie nalezy do nurtu techno... bo w tym momencie sam siebie osmieszasz. Co do imprez... to kojarzy mi sie jedna ktora skonczyla sie (dla wiekszosci uczestnikow) tym ze siostry zakonne zadzwonily na policje i powiedzialy ze jest za glosno i mlodziez pije alkohol. coz... TLOU... masz racje ale mi chodzi z zalozenia , zeby klub byl otwarty na nowe trendy. Zeby byla puszczana muzyka tzw. nie popularna... ktorej nie slucha..... ....wiekszosc. I bezwarunkowo lokal z wywieszka: "NO DRES - NO STRES" tak jak jest to czasem w lokalach w innych miastach. Bo ludzie chca przyjsc sie pobawic a nie stresowac... I o to mi glownie chodzi... co do muzyki... nie przeczytales dokladnie... chodzi o lokal gdzie grano by muzyke tematyczna... zadnych mieszanek.. A co szkodzi jednego dnia grac muze house a innego acid jazz, czasem dnb (LTJ Bukem tez czerpie garsciami z jazzu, podobnie herbie hancock (znany jazzman na plycie future2future gdzie miesza ten gatunek z nowoczesnymi brzmieniami.)) Lemongrass tez robi muzyke elektroniczna.. i nie ma to wiele wspolnego z techno (szczerze mowiac wcale) a bardzo dobrze sie slucha... Tego nie uslyszysz w radiu (no moze radiostacja - ale jej w lomzy nie da rady zlapac , no chyba ze przez net) A jezeli ktos ma wyprany mozg przez viva i mtv to przykro mi... Komercha jest wszedzie... (moze troche przesadzam ale tekie jest moje zdanie) Peace! ps chodzi o to by uwrazliwic ludzi na pewne sprawy
|
|
hiyba tez dj riba ... moim zdaniem wymienianie tych dwu osobnikow i tylko ich to delikatnie mowiac profanacja kregu sensor + tlou i inne susły :D meshka mienta minmalimaxi przemal misiek jasiek lotnik :D z rok temu Agnes Poniat ... + cały Bonar i jeszcze duzzo..b.duzoo znanych z twarzy i innych takich tam ... co nigdy nie miałem tyle sił aby zapamiętać ich ksyfki no ale coz towarzystwo sie rozlazło i rozleciało... moze kiedys tam.. :D w jakim¶ lasku albo ciemnym forcie :D pławi±c sie w toxynach ..hehehe..będzie dobrze...
|
|
SprostowanieRaver Kto nie umie czytac - ten wiele traci i wyrywa zbedne slowa z kontekstu . Owszem moja wina - poprostu przy stwierdzeniu o DnB nie wstawilem znaku zapytania .A co Drum&Buss - to nie jest muzyka elektroniczna czyli - tekno ? , a obecnie techno - tak to powinno brzmoiec prawidlowo . A co do ekipy "czlowieka szyii gumy" - hehehe
|
|
Na poczatek chcialbym pozdrowic ciebie Adamie bo podejrzewam ze to ty ukrywasz sie pod ksywa Hobbit(prosze o maila do mnie w tej sprawie).Odnosnie Ravera to caly sklad ludzi ktorych podal Hobbit i ty Raver czyli Dj Mienta(raczej tylko z ksywy z niego Dj) i cala reszte osob to jestem scisle zwiazany i dosc blisko z nimi .Dla wyjasnienia jedyny Dj w Lomzy z prawdziwego zdarzenia mixujacy czarne plyty to DJ SENSOR(jakiego znam --bo to moj brat, jesli sa inni prosze o kontakt).Nie chce prowadzic tu dyskusjina forum publicznym odnosnie dalszych komentarzy dlatego prosze o maile do mnie i zarowno tajemniczego Ravera i mam nadzieje Hobbita(mysle ze to ty Adam:)))) to wiele wyjasni i uspokoi atmosfere!!!!!!!!Pozdrawiam TLOU TLOU
|
|
A poza tym to Amnemon - je scisle zwiazanym membersem z Tlou i sensorem :)
|
|
Yo yo ... tak to ja Adam :)
|
|
...a może przejdzcie na priva...???!!! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
A ja słucham Pink Floyd. ... no i jeszcze kilku kapel..starszych
|
|
..........a moze Panie Kefas nie przejdziemy i wtedy co?...., widze ze bierze Pan udzial w wszystkich dyskusjach na tym forum tomoze raczyl by Pan zabierac glos tylko wtedy gdy ma Pan pojecie o poruszanym temacie....ja wpadam tu rzadko i raczej nie poczuwam sie do roli moderatora tego forum aby pouczac innych co maja robic.....! TLOU
|
|
... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
TLOU: Nie nazywam sie Adam i nie jestem Mieta :) Wy mnie nie znacie (a ja wymienilem xywy osob ktore znam) to na tyle tamtego tematu. Do pozostalych... jesli mozecie to odpowiadajcie na pytanie Topica :) dzieki! Raver ----- pieceOFpeace -----
|
|
Na techno się nie znam, ale Kefas mi się podoba ...... Płotka
|
|
Coz, chyba mamy podobny gust, ale o tym wiesz... Co do tematow to wystarczy wieczorem przy statoil postac, rozne muzyczne temat tamtedy jezdza:p ..::xtreme::..
|
|
Miała być spokojna dyskusja, a wyszła pyskówka. Ja też lubię muzykę klasyczn± w dwóch wydaniach. Czasmi Bacha J.S. a czasami King Crimson z Ich "ever grun" - "Epitaph" lub Led Zeppelin. Po tej "dyskusji nie wiem gdzie tak± muzykę graj±. Ot co
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |