Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wprowadzają nowe opłaty za prowadzenie konta |
Widzieliście to, że powoli ale sukcesywnie wprowadzają nowe opłaty za prowadzenie konta, karty, przelewy i inne tego typu rzeczy... Chodzi o to, że opłat raczej nie zmniejszają, a przynajmniej się z tym nie spotkałem, tylko ciągłe podwyżki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wprowadzają nowe opłaty za prowadzenie konta |
Wszystkie banki świata uprawiają legalnie lichwę za której uprawianie osobom prywatnym grożą wielkie kary. DLACZEGO tak się dzieje ? bo biedniejszych trzeba ograbiać ze wszystkiego jak tylko się da. A co to jest lichwa \"Lichwa – udzielanie nieetycznych pożyczek, z uwagi na zawyżone odsetki lub inne opłaty, w wyniku czego następuje nieuczciwe wzbogacenie się pożyczkodawcy. Lichwa jest uważana za instytucję nieetyczną, której istotą jest czerpanie korzyści ze słabszej pozycji finansowej dłużnika\" ____________________________________________________________ Ludziom uczciwym zawsze należy oddać sprawiedliwość. A nieuczciwym, pieniądze.
|
|
Z kąd takiego konia wytszasnąłeś?
|
|
Nikt nikogo nie zmusza do brania pożyczek czy też kredytów. Widocznie chcecie żyć ponad stan, jak was nie stać na finansowanie swoich \"potrzeb\" z oszczędności czy też z bieżących zarobków. Etycznie czy nie, nie wnikam z powodów jak wyżej . ... a jak ktoś ma kasę ,( bank czy lichwiarz ) - jego sprawa ile sobie chce % , widać jest popyt, jest i podaż . Nikt nikomu nie broni założenia swojego banku i udzielania pożyczek charytatywnie :)
|
|
Speech tu nie chodzi pożyczkę (czytanie ze zrozumieniem się kłania) ale o najzwyklejsze prowadzenie konta
|
|
kkaska007 , zgoda masz rację, ja odniosłem się do drugiego posta w tym wątku , chociaż jak się wczytać, to i że banki podnoszą opłaty, to też ich sprawa, kto ma kasę, ten decyduje komu , za ile i na jakich zasadach ją pożyczy .
|
|
Jedyne rozwiązanie to czytać dokumenty i regulaminy i przeglądać oferty banków jeśli chodzi o konta ja w getinbanku za kartę i za prowadzenie konta płaciłem 19 zl na miesiąc zmieniłem bank i mam 0 zł za konto i 0 zł za kartę i jak zaczną wprowadzać opłaty to go zmienię na inny darmowy. Nie ma sensu trzymać się jednego banku.
|
|
Pko bp wprowadziło konto za zero za 50 zl opłaty a potem wykiwali klientów
|
|
To jest właśnie wkurzające, że oni mogą jednostronnie podnieść opłaty. Zawieram umowę o prowadzenie rachunku bankowego, mam przez 4 miesiące darmowy rachunek, a później okazuje się, że wprowadzają opłaty związane z prowadzeniem rachunku. Tak było np w Banku Pocztowym jakiś czas temu. Miały być jakieś konta socjalne, gdzie podstawowe usługi są darmowe, ale sprawa ucichła. Polecam zapoznać się jeszcze z http://www.tanie-konto.pl/ranking-kont-osobistych/. Ranking kont osobistych.
|
|
Mam konto w raiffeisen i nie ma takich problemów. Od początku do końca wiadomo, że bank nie pobiera prowizji za prowadzenie konta ani za bankomaty. Dodatkowo pieniądze na koncie są oprocentowane. Jasne i nie skomplikowane.
|
|
Jeśli znajdziecie trochę czasu aby obejrzeć i wysłuchać film z linku który podam poniżej, wówczas dowiecie się czym są banki i do czego doprowadzają nasz świat: https://www.youtube.com/watch?v=myYMFVAHAj0 Każdy z nas za produkcję fałszywych pieniędzy, trafiłby na długie lata do więzienia, ale nie banki, które robią to legalnie. Tak samo jak i to że, kapitalizm jest dla biednych. dla bogatych socjalizm całą gębą. Jeśli ktoś zdecyduje się zapoznać i coś nie będzie pasować, chętnie podejmę wyzwanie. Kilka lat wstecz nasza kochana UE z pieniędzy podatników podratowała banki kwotą 15 miliardów euro, z których połowa natychmiast poszła na premie i nagrody dla prezesów i zarządów banków. I nikt na ten temat ust nie otworzy. Będą się rozgadywać na drobnymi zasiłkami dla ludzi w biedzie i potrzebujących pomocy. Taka już debilna ludzka mentalność, podczas gdy sami są wykorzystywani do bólu. Z pozdrowieniem.
|
|
W Nest Banku od dłuższego czasu funkocjonuje darmowe konto,z kartą a nawet wpłatami bez prowizji,jeśli nie wierzycie polecam sprawdzić! Choćby tu Szukasz bezpłatnego konta bankowego? Sprawdź! http://open.produktyfinansowe.pl/e/lead/1562/?source=lt
|
|
Zauważyłam na koncie firmowym opłaty zmieniają się o kilkadziesiąt zł
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |