Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pijalnia czekolady |
Jakie są wasze opinie? Byłam ale otrzymałam coś tak słodkiego ,że ani ja ani moja znajoma nie byłyśmy w stanie tego wypić. Chyba rozumiem dlaczego do czekolady podawana jest woda. Gdyby nie ona........Wystrój bury,przytłaczający.Lokal mieści się w piwnicy i nastrój jest piwnicowy. Wieeelkie rozczarowanie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pijalnia czekolady |
Podzielam Twoją opinię. Byliśmy tam grupą i każdy z nas męczył się z wypiciem tej pseudoczekolady. Na pytanie po co jest podawana woda, pani grzecznie odpowiedziała, że się przekonamy. I faktycznie była potrzebna po każdym łyku tego przesłodkiego napoju, który dodatkowo strasznie drapał w gardle. Odradzam osobiście wizytę w tym lokalu i radzę właścicielom zmienić coś w wystroju i asortymencie, bo zapachy piwniczne i słodkość produktów powala na kolana.
|
|
a gdzie to jest?
|
|
Dokładnie tak! My też się męczyłyśmy i w rezultacie zostawiłyśmy połowę. To jakiś straszny ulepek!!!!!! Nikt nie każe właścicielom być Wedlem ale wypicie wedlowskiej czekolady jest przyjemnością a tej się nie da wypić!!!!! Totalna porażka.
|
|
Krótko po otwarciu, zwabiona reklamomą wybrałam się tam z przyjaciółką i .... pocałowałyśmy klamkę.Dosyć dziwny stosunek do klienta.
|
|
Jeśli ktoś natomiast zapragnie czekolady z bitą śmietaną to otrzyma ten ulepek z kleksem bitej śmietany W AREOZOLU! (za ,bagatela 1,50 ). Oszustwo. Już tam nie wrócę i będę odradzać wraz z moją koleżqnką wszystkim znajomym. Jeśli ktoś jednak lubi wyzwania niech się wybierze tam na biała czekoladę . To jest dopiero ilość cukru w cukrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
a gdzie to jest?
|
|
i kolejny łomżyński biznes upadnie... :(
|
|
jesli nawet upadnie,to nie dlatego że kilka osób skrytykowało go na forum.Upadają,bo są bardzo łomżyńskie(czytaj byle jakie)
|
|
przykro mi to stwierdzic moi drodzy ale tak smakuje PRAWDZIWA czekolada:) przejdzcie sie do pijalni wedla w wawie to sie przekonacie:)
|
|
tyle, że w pijalni czekolady Wedla nie podają wody do czekolady.
|
|
I tu się mylisz. Właśnie w Wedlu picie tej czekolady jest czystą przyjemnością. Nie zgadzam się z opinią, że jest tak samo słodka. Małpa@ ,to skoro tak spróbuj białej, tylko poproś od razu wiadro wody.
|
|
Z gustami podobno się nie dyskutuje. Do pitnej czekolady podaje się wodę (nawet podaje się do kawy) Byłem w wedlu w różnych miastach i zawsze dostawałem wodę. Proszę nie mylić pitnej czekolady z gęstym kakao lub budyniem przygotowywanym z proszku. Za bita śmietanę zapłacisz 50 groszy i jest to śmietana "Łaciata" ubijana w syfonie i dlatego niektórzy mogą odnieść wrażenie że to z aerozolu. Pozdrawiam smakoszy PRAWDZIWEJ czekolady:)
|
|
Dobrze to brniemy dalej Zwierzu(domyślam się właścicielu tej pijalni). Może warto popytać klientów jak im smakuje. Może warto coś zmodyfikować. Brakuje takiego miejsca w mieście i szkoda byłoby przez przekonanie o swojej nieomylności i super jakości tracić klientów. Widok pani właścicielki z nogami na stole czytająca książkę,w polarowej bluzie również nijak ma się do ambicji aby było to miejsce spotkań ludzi o zacięciu artystycznym. Piękne grafiki na ścianach i widok tej pani z nogami na stole to mało powiedziane dysonans. No ale o gustach się nie dyskutuje. W Wedlu w Białymstoku nie podają wody do picia. To jak to w końcu jest? Szkoda. Moja znajoma była u Was z dzieckiem. To samo. Mała nie była w stanie sprostać zadaniu bycia smakoszem PRAWDZIWEJ czekolady i zostawiła.
|
|
Dziękuję za konstruktywne uwagi. Kiedyś spotkałem się z takim zdaniem na tym forum że osoby krytykujące czyjąś działalność powinny spróbować otworzyć lokal i wszystkich zadowolić, jest to niemożliwe. Zdajemy sobie że nie jesteśmy wszystkowiedzący. Staramy się zrobić, tak jak to zauważyłaś, miejsce szczególne. Mamy wiele sygnałów że czekolada smakuje i takiej właśnie oczekują. Zastanawiamy się nad wprowadzeniem czekolady która byłaby mniej słodka. Nie wiem tak naprawdę jak jest w wedlu z ta wodą bo ja dostałem. Poza tym to nie jest wedlowska pijalnia. Każda pijalnia ma inne receptury dotyczące czekolad. Zapraszam do lokalu i spróbujemy przygotować dla Ciebie czekoladę która przypadnie do gustu. Oczywiście za darmo. Naprawdę mówię serio i nie jest to żadna złośliwość. Pozwoli nam to przygotować ofertę dla osób które oczekują trochę innej czekolady. Jeśli zdecydujesz się skorzystać z zaproszenia proszę o kontakt w celu ustalenia godziny. tel. 606 741 343 ps Rozumiem że jesteś niezadowolona, ale uwaga o oszustwie i śmietanie ze spraju za 1,5 zł trochę nas zabolało.
|
|
Nie przesadzajcie. Moim zdaniem wcale nie jest tak źle jak piszecie. Byłem niedawno ze znajomymi i powiem, że wrażenia są pozytywne, bo czekolada jest dobra i miło spędziliśmy czas. Co do zapachu, to wystarczy jakiś odświeżacz do kontaktu i będzie po kłopocie. Poza tym moi drodzy lokal istnieje dopiero od niedawna także wyluzujcie. Nie warto od razu krytykować tak, bo takie miejsca potrzebne są w naszym mieście. Ja uważam, że pomysł jest fajny i trzymam kciuki, żeby się kręciło. Pozdrawiam :)
|
|
Pomijając czekoladę . Koktajl mleczny- pijąc go miałam wrażenie że to jogurt truskawkowy wymieszany z wodą i wrzucono dwie kostki lodu koleżanka nie dała rady nawet go do końca wypić. Osoby krytykujące powinny otworzyć lokal, uważam że to bzdura bo w Łomży jest kawiarnia gdzie można wypić pyszną czekoladę zrobioną z prawdziwej czekolady za 7 czy tam 8 zł i pyszny koktajl mleczny z prawdziwych lodów i mleka za jeżeli się nie mylę 6zł , a kawiarnia ta to Vanila Cafe , atrakcyjne ceny gustowny wystrój smacznie i miła obsługa a nie tak jak w Pijalni , Pani niczym sprowadzona z niemiec , goście którzy idą do kawiarni zawsze starają sie ubrać ładnie, elegancko a Pani kelnerka w sweterku niezbyt pasowała do tej pracy. Nie wspomnę już nic o wystroju... mebelki sprowadzone z Kafeterii :)
|
|
A mnie bardzo zabolała ta "lużna"postawa przy czytaniu książki pani Doroty w czasie pobytu klientów w lokalu. Przykro mi,nie chcę być złośliwa przysięgam, ale to naprawdę nie była ubijana samodzielnie śmietana. Nie wiem,może przy małej ilości klientów w lokalu czasem korzysta się z takiej sprayu. Poza tym czym nakładzie państwo ową śmietanę ubitą w syfonie na czekoladę? Bo szlaczek miła idealnie taki jak ta w sprayu. Proszę mi wierzyć. Może to był jednorazowy incydent ale ...był. Tym nie mniej jestem pełna uznania dla Pana postawy i otwartości. Propozycję rozważę i skontaktuję się. Naprawdę ,powtarzam,zależy mi ,żeby takie miejsce było w Łomży. Przy Pana jak widać profesjonalnym podejściu jest to możliwe. Nie wybierałyśmy się do Państwa jako do pijalni Wedlowskiej ale na dobrą czekoladę. Widzę ,że jest szansa. Bardzo dziękuję za odpowiedź.
|
|
Tworząc czekoladę kierowaliśmy się tym aby była gęsta i nierozcieńczana. W Wanilii faktycznie robią czekoladę z czekolady a nie z proszku. Otwarta zostaje kwestia ilości mleka w czekoladzie do picia. Podaję link przykładowej strony na temat ubijania śmietany w syfonie. Zakładając wybrane końcówki można uzyskać różne wzorki śmietany. http://whip.pl/jak-to-dziala-,169.html Koktajl mleczny przygotowywany jest zgodnie z recepturą dostarczoną przez producenta składników. Koktajlu mlecznego nie robi się z lodami. Jeśli chodzi koktajl mleczny z lodami to nazywa się shake.
|
|
Gęstość czekolady była w porządku.Proszę mi powiedzieć czy Państwo dodatkowo dosładzacie ją cukrem czy też syropem?Jeśli tak,wystarczy trochę mniej,trochę mniej.........
|
|
A co do śmietany to w takim razie ta z syfonu smakuje jak ta w sprayu. Jest niesmaczna,rzadka i wodnista. a w instrukcji obsługi pisze tak: • W celu osiągnięcia lepszych efektów, przed napełnieniem, należy schłodzić syfon. Konsystencja przygotowanej śmietany jest płynna: a) Syfon nie został wstrząśnięty energicznie lub wystarczającą ilość razy.
|
|
Wiochę z Łomży czynią ludzie tu mieszkający nie na odwrót... Nie znają się na rzeczy a udają wielkich smakoszy, jak by Wedel był światową wyrocznią. Pojadą pksem do Białegostoku czy wawy i myślą że pozjadały wszystkie rozumy.
|
|
Ojciec z Łomży wioche robisz Ty takimi wpisami
|
|
Jeszcze nadal sprawdzamy i próbujemy czekolad różnych producentów. Niektóre odpowiadają nam bardziej inne mniej i wcale nie chodzi i cenę, a o jakość i proporcje składników w tym cukru. Nie dodajemy syropów do czekolady, chyba że chodzi o smakowe to wtedy tak. Pewnie dlatego jest taka słodka. Stosowanie syfonu jest, jak można zauważyć, dość wygodne:) Na pewno gruntownie przemyślimy sprawę śmietany. Cieszą nas wyrazy wsparcie i nie tylko na forum. Uwagi (także te złośliwe) dają nam do myślenia co poprawić.
|
|
Życzę powodzenia. Naprawdę!
|
|
CO do wystroju i wygladu jest za bardzo mroczny. Czekolada nie wiem jak smakuje, ale lody sa bardzo pomyslowe i ceny jak na Lomze wcale nie sa takie duze :)
|
|
pijalnia w łomży Jola
|
|
Chyba właściciel nie był w prawdziwej pijalni czekolady.Obrzydliwie iśc do takiego lokalu ,gdzie pani siedzi i z książko i śmierdzącym starym polarze z głową nie umytą.Wstrząca syfonem .ale to się nie udaje jakby sm....polewała.Czekolada obrzydliwa nie polecam nikomu kit sie piję .wodą się popija.Lokal brzydki . nie do opisania ,zapach nieprzyjemny ,gdzie tu koncerty tworzyć . Jola
|
|
Czyżby konkurencja się bała?:)
|
|
Czy może ktoś wyjawić gdzie ta pijalnia się znajduje???????????/ karoLEK
|
|
Kazańska 12A.
|
|
Strzałka zanim coś napiszesz proponuję sięgnąć po słownik ortograficzny! A po drugie mowa jest o lokalu o nie o Pani, która tam pracuje, więc jak możesz krytykować czyjś wygląd?! Tym bardziej na forum publicznym. Do zwierza: Proszę się nie przejmować złośliwościami. Wynikają one jedynie z zazdrości. Jak już wspomniałem Pana pijalnia czekolady to fajny pomysł i mam nadzieję, że będzie prosperowała! Pozdrawiam :)
|
|
Pani, która obsługuje, faktycznie powinna trochę popracować nad swoim wizerunkiem . Może to ona odbiera smak tej czekoladzie ... niesmacznie się na nią patrzy ...
|
|
dla wiesniaka najlepsza jest woda z rowu,a nie czekolada.
|
|
a czy w tej pijalni jest coś poza czekoladą? mam na myśli np.kawę,herbatę karoLEK
|
|
|
Szukałam dziś w google strony naszej łomżyńskiej pijalni, by sprawdzić adres dokładny i się tam wybrać ze znajomymi, bo jeszcze nie miałam okazji i co widzę? Na stronie informacja o wyprzedaży sprzętu i wystroju... Na dodatek ogłoszenie jest z listopada... Czyli co, już po pijalni? Upadła? :/
|
|
kobieto juz dawni dazwni tej pijalni nie ma, nawet w tym temacie jest to napisane
|
|
Cześć, a może zaproś znajome do siebie i sama zrob czekolade na ciepło? Polecam smakowe czekolady ze sklepu espressoart
|
|
kur...wa temat z 2012 a tu kolejna pała spamuje. może ktoś w końcu cie zapakuje w czekoladę
|
|
Powiem Wam,ze ostatnio przeszłam sie po mieście i zabrakło mi takiej kawiarni z prawdziwego zdarzenia. W której można byłoby wypić smaczną kawkę, zjeść jakieś ciacho czy też gofra. Byłam jakiś czas temu w Warszawie i tam co krok są takie knajpki. Wiem,że ludzie tam o wiele więcej zarabiają ale jestem zdania,że coś takiego mogłoby się również sprawdzić i u nas. Jak na razize to robię sobie gorącą czekoladę samodzielnie. Rozgrzewam w rondelku mleko. Dodaję trochę gorzkiej czekolady od Wedla ( albo kakao). Trochę cukru. Pycha !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |