czwartek, 21 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sprowadzenie auta z Litwy.

Jakie są wasze opinie an temat aut sprowadzanych z Litwy- zamierzam wybrać się z mechanikiem na ich giełdę i sprowadzić jakiś samochód.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sprowadzenie auta z Litwy.

opinia bardzo dobra, mozna w dobrej cenie cos dobrego wyrwac,jak masz troche cmykalki bo oni ja maja,wiec zeby nie bylo odwrotnie,musisz dobrze papiery auta sprawdzic bo lewe bywaja i same auta,jedz i sam zobacz az tak ,dalego nie jest i jak wrocisz to sie pochwal zakupem

Byłem tam kiedyś ale tylko tak dla frajdy samochodów na prawdę dużo, jedno co Ci mogę poradzić to weź ze sobą wydrukowaną umowę w języku polsko-litewskim ponieważ zdarzyło się że gość podpisał umowę najmu na 3 miesiące przy kupnie.
Po trzech miesiącach przyjechali zabrali auto prawnie, weź z 5 kopii ponieważ litwin jedną może zalać np. kawą i później wyciągnie swoją

Tak naprawdę to trzeba rentgena brać i mechanika i podnośnik na przyczepkę ze sobą. Oni potrafią po drugiej stronie giełdy w Kownie katalizatory wycinać-jest reklama. Stan aut proporcjonalny do ceny-potrafi być niższy, ale...problemów bez liku. Litowcy naprawdę potrafią dobrze liczyć i kleić rozbitki lub cofać liczniki. Nie mowa o dokumentach, na których radzę się znać, bo możesz mieć problem z vatem itd. Najlepiej kierunek na zachód. Drożej, ale pewniej. Tylko Turków omijać.

karturo

A jak z kosztami rejestracji orientuje się ktoś ? Samochód do 15tys pojemność 1,7 diesel ?

Dokładnie, omijać Turasów tylko jak skoro na zachodzie są w każdym miejscu, w którym sprzedaje się auta? ;) Przejechałem w to lato prawie całe Niemcy i wszędzie Turki, nieźle kręcą ;)

trzeba być ..... żeby kupować samochody na Litwie sprowadzane z Zachodu

Odradzam, najlepiej wziąć ze sobą czujnik grubości lakieru i można tylko się domyślać z ilu był złożony. Nie ma tam aut bez wypadkowych. Po za tym widać nawet w Łomży na Wojska Polskiego w jakim stanie oni to ciągną na lawetach.

Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem samochodu, to polecam Wam sprawdzić ofertę firmy Bryki z Ameryki, która zajmuje się importem najróżniejszych aut z USA, w tym np. audi z usa . Jestem bardzo zadowolony z wykonanej przez nich pracy, dlatego mogę Wam ich szczerze polecić.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org