czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PODŁĄCZENIE LAPTOPA DO TV

Witam. Mam następujący problem.

Czy podłaczał ktoś moze lapsa ze zwykłego gniazda na monitor przez kabel tzw."konwerter" do TV przez euro????

Dla jasności kabel z jednej strony ma końcówkę taką jaką ma monitor i idzie to do laptopa a z drugiej jest wtyczka euro która idzie do TV.
Dodatkowo mam do tego program PowerStrip 3.62
Dodam że Laps to IBM R50e a TV to 100Hz samsung slim

jezeli ktoś w tym kuma to niech sie odezwie bo ja już posłałem pare kur..... i dalej nic.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PODŁĄCZENIE LAPTOPA DO TV

Trzeba się przełączyć na monitor. Prawy przycisk myszy na pulpicie potem trzeba poszukać w rozwiniętym menu opcji wyświetlania lub czegoś podobnego i wybrać zamiast notebook - monitor.

A nie lepiej klawisz F5 razem z przyciskiem funkcyjnym? (tym żółtym)

pod warunkiem ze to F5 a nie np F7 i ze klawisz funkcyjny jest żółty a nie np pomarańczowy , niebieski :)

NIE NO WSZYSTO OKO PANOWIE PRZEŁĄCZYŁEM NA MONITOR SŁYCHAC ŻE AUDIO CHODZI JAK NALEZY TYLKO ŻE JEST LIPA Z OBRAZEM (JAKIEŚ SZLACZKI ITP.) CZYLI ZE SYGNAŁ Z LAPSA IDZIE DO TV TYLKO CO Z USTAWIENIAMI BO JUZ KOMBINOWAŁEM NA WSZYSTKIE SPOSOBY???

Polecam takie rozwiązaniem sprzętowe:

http://www.allegro.pl/item122036717_podlacz_tv_do_komputera_bez_tv_out_konwerter_vga.html

Latam, Skaczę i jeżdżę

spróbuj na innym kablu możliwe że ten jest wadliwy !

tommeknet--> NO WŁAŚNIE TEN KABEL MAM I NAWET OD TEGO GOSCIA I LIPA. NO CHYBA ŻE DAŁEM CIAŁA Z USTAWIENIAMI

No to musisz chyba zmienić ustawienia karty graficznej. Nie każdy telewizor wytrzyma odświeżanie np 70 Hz. Zmniejsz to na minimum.

ANTYRED--> JAKZMNIEJSZAM DO 60HZ NA KARCIE TO WOGÓLE SYGNAŁU BRAK JAK ZROBIE NA 75Hz TO COŚ SIĘ DZIEJE NA WIZJI??

loko: najpierw ustaw rodzielczosc na 640x480 i na jaknajmniejszą głębokość kolorów. Odświeżanie w Power Strip ustaw na 50Hz. Daj znać czy cos pomogło.

Oczywiście podłącz TV pod to wejscie gdzie masz monitor (monitor najprościej odłącz).

Powinienes pogrzebać w opcjach.
Obecne sprzęty mają osobne wyjscie na TV które podpina sie bezproblemowo.

wowo przecztaj o jakim kompie piałem i o jakim tv. nie ma w lapsie wyjscia s- video

Kurde, sprzęt niezły tyko szkoda ze bez wyjscia na TV. U siebie podpinam kabele i TV hula.
Musisz w opcjach poustawisć odświeżanie, filtry itp. W moim sprzecie opcje te dostępne są dopiero po podłaczenia kabelka.

U MNIE WSZYSTKIE OPCJE GRAFIKI SĄ DOSTĘPNE OD RĘKI. MUSZĘ WEZWAĆ JAKIEGOS MAGIKA BO MI JUZ RĘCE OPADŁY.DZIĘKA

loko
Jest jeden problem. Program Power Strip ma za zadanie przestawić tryb pracy karty graficznej tak, aby wytrzymał je telewizor. Niektóre procesory graficzne zintegrowane z płytą główną (zwłaszcza ATI) nie dają się przestawić na takie parametry.
Rozdzielczość ekranu w PAL wynosi 425 linii a częstotliwość odświeżania 25 Hz. Wiele telewizorów (te tańsze) nie obsługuje większych częstotliowści i rozdzielczości. Wiele telewizorów pracuje w rozdzielczości 704x568, ale w częstotliwościach do 50 Hz. Tylko niektóre wytrzymują do 100 Hz.
Jeśli nie można zmusić grafiki do pracy na niskiej częstotliwości, to twoje szanse są żadne.
Rozwiązaniem mógłby być modulator TV, taki jak używano kiedyś do Amigi 500.

Miałem ten sam problem, i myslałem że jest to wina kabla, natomiast nie miałem sterownikow, audio wideo do karty graficznej( uzywam ATI Rodeon Mobility,na kompie DEll CPX), sterowniki sciagnałem ze strony Dell'a i od razu po podlaczeniu kabla i ustawieniu monitora telewizora jako pierwszy minitor wskoczyl mi obraz z kompa.Oczywiscie w TV musisz wybrac kanal wideo.
Robilem to także na kompie California Acces, kolega mial ten sam problem i tekże brakowało sterownikow,.Pozdrawniam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org