środa, 09 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
uwaga na oszustów z Energy Match

Uwaga na oszustów którzy chodzą po mieszkaniach i podają się za pracowników PGE.Bardzo mila osoba (pan lub pani )mówi, że z powodu nie zwrócenia książeczki zbiór praw konsumenta energii elektrycznej prądod 1stycznia bbędzie naliczany po najwyższej cenie.prosi o pokazanie faktury po czym mówi ze jest duże zużycie prądu wiec da sie jednak obniżyć te koszta.Pytany czy przypadkiem nie jest to zmiana dostawcy żywo zaprzecza.W efekcie podsuwa do podpisania umowę i okazuje się ze jest to umowa zmiany dostawcy energii elektrycznej na Energy Match

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: uwaga na oszustów z Energy Match

Tak samo dzwonią ciągle z propozycjami, że też tym się nikt nie zainteresuje, a powinien bo często podają się za PGE zakład energetyczny.

Był o tym temat - ale warto go powtórzyć. Co za kur*stwo, moja znajoma dała się nabrac - najgorsze było to odwrócić, kupa zamieszania.. :(

pisałam już jakiś czas podobny post, trzeba jak najwięcej o tym mówić.

a co z tym mozna zrobić??? czy można złapać takich na gorącym uczynku??? np.wpuscic do domu i zadzwonic np.na policje ze przyszli oszusci???

Dopuki prokurator niezechce dobrac sie tym oszustom do dupy doputy beda chodzic i naciagac biednych ludzi czują się coraz bardziej bezkarni!!!

wczoraj byli na sniadeckiego

oszuści oszustami ale najwazniejsze chyba żeby mieć swój rozum i czytac wszystko przed podpisaniem. Tez miałam wizytę akwizytora, tym razem z innej firmy - novum. Jeszcze się na nic nie zdecydowałam ale oferta wydaje się być w porządku. Ktoś miał do czynienia z tą firmą?

Bardzo dobra firma, polecam.

A co sprzedają? jeśli można wiedzieć .

http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=761614

Judyta99

U mnie zawitał ponownie,ale już inny Pan z tą samą ofertą,co kilka tyg.temu i o dziwo szybciej wyszedł,niż ten poprzedni,a dlaczego?-bo oznajmiłam,że poprzednik nie zdążył złożyć oferty,ruszyła za nim policja.Po tym co usłyszał,że już nie proponował,przeprosił i zaliczał w pośpiechu po 3 schodki w dół :P

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Wczoraj byl u mnie bardzo nieprzyjemny typ i mowi do mnie nieprzyjemnym glosem czy chce placic najwyzsze stawki za energie. Odpowiedziałem, że chcę i zamknęlem mu drzwi.

frizq

Rozalia333

Z tego co się orientuję,też kantują ludzi.Wystarczy wpisać novum opinie w wyszukiwarce google. Już w pierwszym wyniku można poczytać ciekawe tematy.

u mnie też byli. Cała rodzina. Mówili, że są świadkami. Ale nie wiem, o co chodzi, bo ja żadnych świadków nie szukałam. Chyba piętra im się pomyliły.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

peter
\"nie szukałam\"
To jakiej płci w końcu jesteś :-) ? Co temat,inna płeć.Chyba czas najwyższy na poradę u specjalisty.

spoko kolego, małżonka do kompa mi się dobrała. Zapomniałem się wylogować.

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

Spoko,pozdrów Renie :-) Nie zapominaj się przelogowywać z konta na konto :-D

Ostrzegam znajomych przed p.Eliza z pierwszego malrzenstwa PErzanowska lub Perzan z drugiego Popławska chodzi po znajomych i wyłudza pieniądze Nawet przez komornika nie o
Odzyskasz bo jest zadłużoną po uszy Mieszka na ul.Sniadeckiego

Ostrzegam znajomych przed p.Eliza z pierwszego malrzenstwa PErzanowska lub Perzan z drugiego Popławska chodzi po znajomych i wyłudza pieniądze Nawet przez komornika nie o
Odzyskasz bo jest zadłużoną po uszy Mieszka na ul.Sniadeckiego

Ja mam podpisaną umowę z tą firmą. Z początku troszeczkę się bałam ze względu na opinie o różnych akwizytorach, ale suma summarum trafiłam na dobrego przedstawiciela który naprawdę pomógł mi w wybraniu dogodnego pakietu. I tak w tej chwili jestem zadowolona bo zmalały mi rachunki.

Imię (nazwa) użytkownika: elka1960

No to mamy przedstawiciela EM na forum.
Pani Elu, dużo płacą od głowy?
Jak duża suma jest w stanie uspokoić sumienie na tyle by nie myśleć o tym, że jakieś dzieci czy emeryci będą jedli jeszcze skromniejsze posiłki? Nie przeszkadza Ci to, że za twoje honorarium np 50 zł jakaś biedna rodzina zapłaci twojemu pracodawcy np. 500 zł więcej niż dotychczas płaciła?

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

Musiał się pan pomylić , ponieważ przychyliłam się do opinii innych użytkowników którzy się zapytali o sugestie.

http://hasla.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/energy+match

http://www.halogorlice.pl/miasto-i-powiat-gorlice-gorlicki-wiadomosci-wydarzenia-aktualnosci-reklama/5001-uwazaj-co-podpisujesz-gdy-ktos-do-ciebie-zapuka

Drodzy Czytelnicy! Ponownie dostajemy od Was informacje na temat niepokojących sytuacji, jakie mają miejsce w naszym regionie. Dziś jeden z Czytelników napisał do nas w sprawie osób podających się za przedstawicieli firmy TAURON, którzy oferowali mu \"niezwykle korzystną\" zmianę dostawcy energii do jego mieszkania.

Nasz Czytelnik opisuje sprawę następująco:

(...)Dokładnie dziś pojawił się u mnie przedstawiciel podający się człowieka od TAURONA i próbujący wmówić mi coś o zmianie dostawcy energii. Powoływał się przy tym na informacje załączoną do jakiejś faktury, która miała zostać dostarczona do mnie drogą pocztową, ale, która oczywiście nigdy nie przyszła. Tu zapaliła się czerwona lampka. Mężczyzna mówił dalej o zmianie warunków na przesył energii na tańszych, lepszych warunkach po czym wyciągnął umowę ENERGY MATCH. W umowie znajduje się również pełnomocnictwo do procedury zmiany energii. (...)

Poszukaliśmy dokładniejszych informacji na temat tej firmy.

Strona firmy Energy Match jest bardzo uboga w treść. Firma reklamuje się jako nowoczesny dostawca energii, który powstał jako alternatywa dla dotychczasowych monopolistów. Najbardziej rozbudowana jest treść strony dotycząca kariery w jej strukturze. Najciekawszy zapis dotyczy pożądanych umiejętności idealnego kandydata do pracy, tj.:

\"Opis stanowiska: Pierwsze i najważniejsze - szukamy ludzi potrafiących walczyć o podpis Klienta, lubiących działać, ekspertów ds. sprzedaży, którzy chcą zbudować duży portfel Klientów SME.\"

Nie trzeba było długo szukać informacji od osób, które deklarowały, że spotkały się z przedstawicielami handlowymi tej marki i niestety zostały przez nich wprowadzone w błąd. Przedstawiciele przedstawiający się jako osoby reprezentujące TAURON faktycznie działały w interesu Energy Match - nie mającej nic wspólnego z TAURONEM. Efektem podpisania umowy o tańszą dostawę energii były ostatecznie podwójne rachunki od obydwu konkurujących ze sobą firm.

W związku ze skargami takich osób, które podpisały niekorzystne dla siebie umowy sam TAURON zabrał głos w dyskusji na temat firm, które wyłudzają na ludziach podpis niekorzystnych dla nich umów.

Pełen tekst stanowiska firmy TAURON prezentowaliśmy już TUTAJ.

Ponieważ przedstawiciele Ci znów działają na naszym terenie, ponawiamy apel o rozwagę i nie podpisywanie żadnych umów z osobami, które oferują nam tego typu usługi. Umowy czytajmy, a w razie jakichkolwiek wątpliwości - nie podpisujmy! Zawsze w przypadku oferty podpisania jakiejkolwiek oferty w domu u klienta możemy szybko zadzwonić do autoryzowanego call-center, które pozwoli nam zweryfikować sama możliwość zawarcia takiej umowy jak i sprawdzić, czy przedstawiciel danej firmy faktycznie nim jest.

Zadbajmy także o bezpieczeństwo naszych seniorów, którzy niestety najczęściej padają ofiarami takich oszustw.

Jeszcze raz bardzo dziękujemy za informację naszemu Czytelnikowi!

Przede wszystkim dziękujemy za wszystkie wasze komentarze, sugestie i skargi. Są one dla nas niezwykle pomocne w doskonaleniu naszych produktów i usług. Pozwalają nam uniknąć nieporozumień w przyszłości oraz ulepszać szkolenia sprzedażowe naszych partnerów.
Na naszym blogu poświęcamy dużo uwagi większości wątków poruszanych tutaj. Serdecznie na niego zapraszamy www.energymatch.pl/blog. Dajcie nam znać czy blog okazał się pomocnym w zrozumieniu mechanizmów i rozwianiu wątpliwości. Prosimy o dodawanie na nim komentarzy by mieć pewność że do nas dotrą. Alternatywnie można użyć specjalnego formularza: www.energymatch.pl/obsluga-klienta/#formularz
Jeszcze raz prosimy, o przesyłanie komentarzy oraz uwag . Pomoże nam to w osiągnięciu naszego najważniejszego celu – zadowolenia Klienta
P.S By uzyskać odpowiedzi na większość zadawanych przez was pytań pytań można również odwiedzić zakładkę FAQ:

www.energymatch.pl/obsluga-klienta/#faq.

Zespół Energy Match

@ up
HAHAHAHAHAHAHAHA
no jebłem...

Do; Zespół Energy Match (---.rev.snt.net.pl

NIE POPIERAM OBCYCH FIRM!!!-wiec do widzenia..

Ja też nie współpracuje z firmami, których nie znam. To zbyt ryzykowne. Nigdy nie wiemy, z kim mamy do czynienia lepiej korzystać z usług sprawdzonych podmiotów. Ale jeśli trzeba lepiej walczyć o swoje i skorzystać z pomocy doświadczonych prawników. to ważne, jeśli zależy nam na spektakularnych efektach.

U mnie rachunki za prąd spadły

u mniee tez odkad czasami wylaczam komputer ...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org