środa, 11 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
koło dwumasowe regeneracja

Czy w Łomży jest jakiś fachowiec od regeneracji koła dwumasowego?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: koło dwumasowe regeneracja

kup lepiej nowe

`wiem,że lepiej jest kupic nowe i poswięcic trochę kasy.komplet sprzęgła plus dwumas plus robota 3 tyś.Tylko,że podobno dobry fachowiec potrafi tak zrobić dwumas,że będzie jak nówka i będzie kosztowac 600zł a nie 1600.Sprawdzona informacja.

No tak, radość właścicieli "dezeli-dizeli" bezpowrotnie przemija kiedy w końcu trzeba coś w aucie naprawić...

Jola, najpierw zdiagnozuj, bo być może kończyć się sprzęgło. @Julek - jak dbasz, tak masz. Ja jeżdżę PB i D i nie narzekam ni na 1 i ni na 2 :)

Z tego co ja wiem to nie warto regenerować, bo pojeździsz trochę i problem powróci.
A w dzisiejszych czasach mocniejsze benzyny też mają dwumasę, turbinę i też ma się co zepsuć :(

Łukasz1984 tak sprzeglo sie konczy bo wysoko bierze i po wcisnieciu sprzegla slychac delikatny szum,czyli lożysko siada.oczywiscie ma zamiar wymienic komplet sprzegla.do tego po szybszym puszczeniu sprzegla czasami slychac w miare glosne stukanie dobiegajace z okolic sprzegla i dwumasy.stukanie nie ustapi dopuki nie wcisne sprzegla i delikatnie nie puszcze go,dla tego wydaje mi sie ze te stukanie to tez padajaca dwumasa.mechanik stwierdzil zeby nie spieszyc sie z wymiana bo tragedi nie ma.do tego znajomy z serwisu kazal test czy dwumasa prawidlowo dziala.w czasie jazdy piąty bieg zejsc do max obrotów 1000 i wcisnac do konca pedal gazu,jezeli auto zacznie dusic sie i szarpac to dwumasa padnieta.U mnie autko nie dusilo sie tylko dynamicznie przyspieszalo,wiec moze to tylko sprzeglo tak stuka.

Czy silnik to 2.0 TDI ?

Bo życie jest po to by latać na moto

Silnik to 1.6 tdci

kolesie z wawy

http://www.dwumasy.com/
oni na alegro
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28553829

Dzieki za info ale jak ktos jeszcze spotkal sie z padnieta dwumasa i wymiana lub regeneracja to niech pisze.wole wiedziec cos na ten temat zanim zostawie samochod w warsztacie.Mozliwe ze te stukanie po szybkim puszczeniu sprzegla jest spowodowane tylko uszkodzonym sprzeglem a nie dwumasa ale mechanik oceni jak rozbierze wszystko.

Jola, w swoim wymieniałem dwumasę i mam takie objawy jak u Ciebie. Kolega pracuje w ASO i powiedział, by jeździć i się nie martwić. Także spokojnie, szerokości :)

Łukasz powiedz mi tylko jeszcze ile kosztowalo cie to tzn robota plus dwumasa i czy z jakiejs konkretnej firmy ?mam zamiar jeszcze pojezdzic ale trzeba szykowac pieniazki niestety.

Dwumasa Sachs. Z robocizną wyszło ok 1500zł

Jolanta , tdci to awaryjne g*wno, a jeszcze kupowac 1.6 w dieslu, porażka !!
Pozbądź sie tego auta zanim zrujnuje ci życie, bo zaraz za dwumasą padnie ci pompa wtryskowa , gwarantuje.

Ja to proponuje pozbyć się każdego diesla.
Ja już dziękuję. Ostatnio włożyłem w swoje Mondeo 6 tysięcy, pytanie w imię czego?
Przeklinam dzień, w którym kupiłem diesla. Tylko LPG.
Ostatnio wymieniałem dwumasę, polecam publikację:
http://www.sprzeglo.com.pl/cena-kola-dwumasowego

Na szczęście nie kupiłem używanej części...

Witam
Ja robiłem koło w http://www.regenerownia.pl/ działają na terenie całej Polski. Mój tata mi polecił właśnie tą firmę, bo podobno robi to najlepiej i jak na razie ani mi ani mojemu ojcu się nie zepsuło, a dosyć km już zrobiliśmy także polecam solidnie robią

spadaj trollu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org