Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Europrogram wyliczenia |
W artykule 4lomza.pl "309,2 euro na głowę" zamieszczonym 1 sierpnia czytamy, że Województwo podlaskie otrzyma najwięcej pieniędzy w przeliczeniu na jednego mieszkańca z europejsko-rządowego programu dla tzw. ściany wschodniej. Na każdego z 1,2 mln mieszkańców województwa dostaniemy po 309,2 euro. (...) http://4lomza.pl/index.php?wiad=8516 natomiast w dzisiejszej gazecie Olsztyskiej czytamy, że: Okazało się, że Warmia i Mazury dostały najwięcej. Na jednego mieszkańca regionu przypada 726 euro - to rekord w kraju http://biznes.onet.pl/0,1366803,wiadomosci.html Które wyliczenia są dobre??? W sumie jednak nie zmienia to faktu że Podlaskie dostnie 371 mln euro, a własciwie większosc tej kwoty dostnie "metropolia" jaka jest Białystok :/ Łomża powinna moim zdaniem zainwestowac w rozwój turystki i budowę lotniska z prawdziwego zdarzenia a co za tym idzie również drogi, to powinno zapewnic rozwój miasta i okolic... W warminsko-mazurskim rozbudowuja lotnisko w Szymanach (te na którym ladowały samoloty CIA:).
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Europrogram wyliczenia |
hehe lotniska,może jeszcze takiego jak w Warszawie?!
|
|
Ledwo co stadion odbudowują a co mówic o lotnisku...
|
|
Ciekawe kto by tu przylatywał? ;D -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
@markac: No jak to kto! Pojedź na lotnisko i żebys sie nei zdziwił ile ludzi lata z Podlasia. Takei lotnisko w Czerwonym Borze to by przejęło ludzi z całego podlaskiego, cześci warmińsko-mazurskiego, czesci lubelskiego i byc moze nawet Bialorusini by sie tez załapali, skoro zawalają do Białego na autobusy do Wawy, skad jada na lotnisko. Wiem to bo leciałem, byłem za granica w tym roku, w pracy. Moje pytanie bylo inne. Zapraszam do dyskusji wszystkich tych którzy maja cos do powodzenia. PS. Z dzieciakami z gimnazjum nie rozmawiam, bo to nie ma sensu. [No chyba że ptysiu 91 powróci (pozdrawiam go gdziekolwiek jest <lol> ]
|
|
Moze szanowny admin wypowie sie na ten temat (albo jego pośrednik:P ) i to sporstuje...
|
|
Do Biernaczento- stadionu nie odbudowują a jeżeli już to go remontują
|
|
W artykule "Piłkarska ruletka" czytamy "...Do tego sprowadza się komunikat PZPN, który otrzymaliśmy faxem w piątek 11.08.2006 o godz. 18.30" - nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że artykuł opublikowano o 18.14 ;) Pozdrawiam T i g e r
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |