Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Naprawa/wymiana matrycy LCD |
Gdzie naprawiają lub wymieniają matryce telewizora LCD?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Naprawa/wymiana matrycy LCD |
Naprawa matrycy jest raczej nie możliwa. Wymiana nieopłacalna. Zazwyczaj wymiana matrycy kosztuje o 1/4 mniej niż nowy tv. Sam mam takiego złomaka gdzie na matrycy mam ciemniejsze plamy, ale to tylko i wyłącznie moja wina... Tv stał przy oknie, a otwieranie okna zimą jest szczególnie nie wskazane :> Pozdrawiam.
|
|
Tak btw... Może ktoś chce za 300zł Samsunga LE27S71B 27''? Ogólnie ciemnych partii nie widać, chyba że na białym tle... :P
|
|
Naprawa przez wymianę. Ja wymieniałem matrycę w serwisie przy Przykoszarowej. Koszt wymiany to około połowy wartości całego telewizora (u mnie ok. 600 pln). Ja miałem prawie nowy telewizor na gwarancji i dla mnie to było najtańsze rozwiązanie.
|
|
Ja wymieniałam matrycę w laptopie Toshiba. Koszt chyba, jeśli dobrze pamiętam, ok. 600 zł. Matrycę (nową) kupiłam na Allegro, sama wymiana w Speedzie na ul. Dwornej.
|
|
Usp, sorry, dopiero doczytałam, że chodzi Ci o matrycę telewizora, a nie lapka. :)
|
|
No telewizora ale zasada jest podobna. A nie możesz tego zrobić samemu? Tu masz fajny artykuł jak to zrobic i nawet filmik - specdom.blog.pl/samodzielna-wymiana-matrycy-lcd-laptopa/ .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |