Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
JAKI JEST KOSZT REMONTU?? |
Witam orientuje sie ktos jaki jest koszt zatrudnienia fachowca w Łomzy by wykonal szpachlowanie scian, podwieszenia sufitu calosciowo, pomalowania scian i ulozenia paneli w pokoju 20 m2?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: JAKI JEST KOSZT REMONTU?? |
10 tys. tyle musisz miec w zapasie. a jak nie masz kasy , proboj sam, jak zrobisz tak bedzie.. nie swieci garnki lepia. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Chodzi mi o koszt zatrudnienia samego fachowca bez kosztów materiałów.
|
|
20 zł za szpachlowanie m2 pomnóż przez metry ścian i trzeba doliczyć za sufit.
|
|
napewno nie bierz taniego "szpecjalisty"... to nigdy nie idzie w parze z jakoscia wykonania.nie ma tanio szybko i dobrze. po drugie najlepiej zeby ten kto bedzie ci robil dal ci gwarancje na jakis okres czasu.jak sie zgodzi wtedy masz pewnosc ze bedzie solidnie. co do ceny to roznie..czy z materialem czy bez.. Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
|
|
Zapraszam podjadę na wycenę. Profesjonalnie sufity podwieszane i szpachlowanie dodatkowo położe panele i podrównam posadzkę jak bedzie trzeba. Na prace umowa i FV. Szpachlowanie ścian w zalezności od podłoża inaczej za tynki Czy tylko szpachlowanie czy do tego prostowanie to są podstawowe kryteria do wyceny a inna cena za przykładowo płyty gipsowe. Tak samo sufity w zależnosci o skomplikowania czy to ozdobny czy zwykły płaski do tego ilość warstw płyt. Budynak mieszkalny wiec wysokość tu nie ma znaczenia bo inną cenę też należy zastosować w budynkach wysokich. Posiadam profesjonalne narzedzia, długoletnie doswiadczenie oraz transport. Kontakt tel 666878828, lub mail: sufitypoddasza@googlemail.com
|
|
transporcik a z ciekawosci zapytam..znasz sie na sufitach armstrong? i nie szukaj w google opisu... bo profesjonalnie to robi tylko kilka firm w polsce a jednak coraz wiecej ludzi chcialoby to u siebie montowac Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
plz armstrongi to w biurze, sklepie ale nie w domu.
|
|
Pamiętajcie, że przy samodzielnym remoncie też pojawia się dużo kosztów. Musicie mieć porządne narzędzia. Nie wystarczy chińska wiertarka, powinna to być Celam pod profesjonalne zastosowania, powinniście posiadać młot udarowy no i umiejętności... I kolejna sprawa - czas. Taki remont trochę potrwa...
|
|
Ogólnie ceny fachowców mogą być zróżnicowane jeśli chodzi natomiast o całkowity koszt remontu jakiegoś pomieszczenia, czy mieszkania to takie wróżenie z fusów się robi. Tak naprawdę ciężko jest to policzyć bez jakiś konkretów, które tak naprawdę zna tylko osoba, która koszt remontu będzie ponosić. Sprawne i fajne narzędzie, z którego korzystałem podczas liczenia kosztów u siebie http://kb.pl/lazienka/ na stronie macie kalkulator remontu praktycznie do każdego pomieszczenia. Warto poświęcić chwile i wyliczyć bo potem można się zdziwić jak remont będzie w połowie, a w portfelu susza, co często się zdarza.
|
|
Wysyłajcie zapytania do wielu firm i porównujcie jakość usług, podejście do kontaktu, do rozmowy i nie tylko. W sumie trudno ocenić z góry koszt, zawsze szacujcie, że wyjdzie 30 proc. więcej niż z pierwszych kalkulacji, bo jednak pojawia się po drodze szereg kosztów dodatkowych, o których się nie pamięta. Ewentualnie konsultujcie się z http://kapitanremont.pl
|
|
trolle znów w natarciu ..... kempa lideruje w spamie .... a admin ... tutaj nie istnieje ....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |