czwartek, 10 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sztuki walki w Łomży ?

Witam, czy orientuje się ktoś jakie są obecnie szkoły walki w Łomży ? Znalazłem stronę Aikido, Taekwondo i jakieś karate ale aikido to raczej lipa..., do tych od taekwondo mam troche za daleko a karate jeszcze nie sprawdzałem, bo interesuje mnie bardziej kickbox lub boks... czytałem ,że jakaś szkoła boksu ma być otwarta 1 września ,ale ja szukam czegoś raczej na wakacje...Jeżeli zna ktoś jakieś namiary na box, kickbox lub coś innego od tych wymienionych - pisać :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sztuki walki w Łomży ?

REF

Majestic na trenuje boks ale w domu:P

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

He ja mam worek i często w niego nawalam , ale nie znam żadnych super combosów i takich bajerów jakich można się w takiej szkole nauczyć :P

idź do zatrudniaka,a poznasz twardą sztukę walki o zasiłek hehe

witam
powiem ci tyle ze bardzo zle mowisz leckewarzac tak aikido idz i sam zobacz sie przekonaj na wlasnej skurze co sie tam dzieje i dopiero pisz ehehhe
pozdrawiam

Hmmm można by spróbować , ale bardziej interesują mnie uderzenia niż chwyty :]

Majestic i co zwiekszyła ci sie siła uderzenia??:D A tak wogóle to ile minut walisz w niego??;)

Tam może i się zwiększyła jeszcze nie miałem na kim przetestować :P A wale tak po 15 min w przerwach pomiędzy seriami na siłce ;)

Ale wracając do tematu...:> Słyszał ktoś o jakiejś szkole kick-box'ingu w Łomży ?

Aha nie miałeś hehe:D ja Też nie:P Na kierzkowej jest coś w tej Podstawówce chyba:P Ja tez pakuje i boksuje zapomniałem dodać:D

Hmm Pakero nie jesteś przypadkiem zarejestrowany na sfd.pl ? Bo ten twój podpis już gdzieś widziałem :D

Majestic Może Jestem xD

REF

REF

MECH

na kierzkowej w sp od 1 wrzesnia ;d narazie trener zawiesil treningi z nieznanych przyczyn ;/

hmm wracając do tematu to jest jeszcze w łomży aikido ?? albo boks??

viva la feta,viva la grass,viva tableta,viva la kwas :d

KRAV MAGA - w tej szkole kolo 2 lo przy zjeździe na rondzie na bernatowicza w strone jednaczewiaka to chyba podstawowa nr 2 co 2 tygodnie treningi ale drozyzna jak ja pierdziele zdzierajo kase 100 zl za miecha w tym co 2 tygodnie piatek sobota treningi 3 godzinne to wychodzi 4 treningi w miesiacy po 3 godziny ....

ty bys dawal lekcje za darmo jak bys mial umiejetnosci?

3 godzinny trening to bardzo cięzko
Ja mam swoje 1,5 godziny (Thai Kick Boxing) i często na koniec wleke nogi za soba

Łomża leży na Mazowszu !

wiem chodziłem na KM i wcale nie jest ciężko 3 godziny. Tzn zależy jak dla kogo. A ile kosztuje Thai Kick Boxing za miecha i w jakie dni treningi? 100zł to wcale nie dużo ;p no i czy wiecie coś na temat Aikido albo boksu? :)

Aikido jest, ale Ci którzy je lekceważą..... mają rację :))
Oglądałem ich trening. Żarty i żarciki... a laikiem w sportach chwytanych uwierzcie nie jestem.

W klubie karate jest ekipa trenująca brazylijskie jiu-jitsu/luta livre. Ciężko o oficjalny namiar, ale wystarczy zajść na trening karate i zapytać, bo dużo osób trenuje obydwa.

a gdzie to jest i kiedy?? a trenowałeś coś wczesniej? a z tego co się orientuje to jiu jitsu to walka raczej w patrerze .. dlaczego uwazasz ze aikido jest słabe? zły trener czy jak ? moze słabe zaangażowanie trenujących :P boks albo muai thai by było dobre ... to jak wie ktos coś o boksie w łomży?

Na ogół jest w niedziele i wtorki.
Taa, trenowałem to i owo :) A ekipa do jiu jitsu jest całkiem całkiem obecnymi czasy. I tak, jest to w 80% parter.

Co do aikido, to nigdy mi nie imponowało, a jak widywałem ich treningi w budowlance, to tam jakieś małe dziewczynki fikały po macie, jacyś starsi goście rozkminiali o życiu w przerwach między padaniem na matę.

Ja oczywiście nie chcę nikogo zniechęcać, sport jest fajny i nie trzeba zaraz być wielkim rozp..dalaczem. Są rzeczy dla każdego. Ale z pierwszych postów wyczytałem, że ktoś szuka konkretnej walki na poziomie.
A to znajdzie na jiu-jitsu... + atmosfera jest bardzo koleżeńska :)

hehe walka na poziomie w parterze :) ja szukam czegoś raczej w stujce.. Boks, Muai Thai ewentualnie Thai Kick Boxing.. bo jak Mówiesz że tam na Aikido dzieci i starsi goście to odpada:P ... ja chce sie czegos nauczyć o walce a nie o życiu :)

i co wie ktoś coś o boksie?

Tak jak ktoś powiedział jest i nie lekceważcie aikido.Żarty i żarciki są, tak samo dorośli i dzieci. I tak jak powiedział siemko tylko widział. Chcesz to przyjdź poćwicz ale nie licz ze po 5 treningach będziesz super hiper. Na tą sztukę walki potrzeba naprawdę dużo czasu. I nie zniechęcaj się tym że jest dużo dzieci. Co do wątpliwości skuteczności aikido wystarczy powiedziec że sensei prowadzi szkolenia dla ochroniarzy i całe te ćwiczenie odnosi do walki realnej. Więc aikido to nie lipa.

Znowu zabrałem się za szukanie jakiś zajęć walki, miałem temat zakładać ale patrze ,że stary został odkopany :P Treningi aikido były w sp 10 (nie wiem czy dalej są) ale to raczej sport "chwytany" , dźwignie i te sprawy...Taekwondo to już coś lepszego ale jak dla mnie troche lipa, jakieś zajęcia Krav Magi znalazłem: http://www.kravmaga.pl/oddzialy/lomza/index.htm nie wiem czy to o tym pisaliście wyżej,wg. mnie 100zł i treningi co 2 tyg 2 dni w tygodniu to raczej drogo :> Kickbox gdzieś jest ale nie wiem gdzie , boks chyba też ,ale coś takiego jak MMA to raczej nie w Łomży :P Może od tamtej pory otworzyli coś nowego ? Ktoś orientuje się gdzie,kiedy co i jak ? (i za ile ?:D)

Aikido nadal jest w sp 10.Też coś o kickboxingu czytałem ale już nie pamiętam gdzie to było. Poszukaj na forum powinno być.

Ostatni post w tym temacie był z 2009 roku więc odświeżam i pytam się was jakie są sztuki walki w łomży?oprócz KM

Miasto jak ***** smutne nawet porządnej sekcji nie ma, tym bardziej centrum sportów walki.

No niestety a może ktoś się orientuje czy jakaś sekcja będzie w przyszłości może otwierana?

kickboxing jest w łomżyńskim klubie karate

Ponawiam temat. Pakuje teraz troche z kuplem i niby tak się troche okładamy, wiecie gdzie można z trenerem poćwiczyć ? Jestem jeszcze małolat ;p (14 lat) ale ogarnięty, mam 176 cm i ogólnie tak bym chciał się pokatować żeby coś w końcu porobić a nie jak każdy dzieciak przed kompem siedzieć. Naj mnie interesuje king boxing, jak coś macie to piszcie, w końcu sportowa Łomża : D

kingboxing hahahaha, KICKBOXING

Na poznanskiej w WSA jest boks - idz tam, boks w lomzy jest dobry dla malolatow w Twoim wieku

Jak juz ogarniesz stojke to mozesz isc na mma w klubie K-1, na skrzyzowaniu przy blaszaku (obok ASAJA)

A moze spodoba Ci sie boks, posparujesz, pojedziesz na zawody, a moze wymiekniesz po tygodniu. Boks jest pon-wt-pt o 17:30 bodajze.

a mma:
http://www.mmalomza.linuxpl.info/

Też nie słyszałam o czymś takim jak kingboxing :)

Tutaj masz jak wygląda trener, zawodnicy, sala
Nie wiem czemu na sali są zdjęte work i gruszkii, może dlatego, że tuż przed zawodami robili szybkość i nie były potrzebne, to trener wziął wypełnić trochę by były twardsze.

http://www.youtube.com/watch?v=3J1Qg3o7W_I

Orientuje się ktoś co znajduje się teraz w Łomży aktualnie?

I co z siłowniami w Łomży? Pro fitness wydaje mi się tylko optymalna.

Pro fitness przyzwoite ale dla laikow. Jednak jak ktos szuka porzadnej silowni to tylko Best. Najwazniejsze ze nie ma tloku a sprzetu ze 4 x wiecej i chyba nowy. Co prawda cena najwyzsza ale akurat dla mnie to plus bo nie ma bydla pod nogami. ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Wywóz gruzu, styropianu, starych gabarytów i innych odp. bud. Kucie posadzek, tynków przycinanie drzewek ozdobnych, koszenie trawy, malowanie ogrodzeń, altan. Przeprowadzki.
tel. 500590581
usługi
Wykopy ziemne koparkami. Piasek, pospółka, ziemia przesiana na ogródki (rabaty) + tłuczeń betonowy. Usługi naczepą niskopodwoziową i firanką. Rozbiórki koparkami.
tel. 604446462
usługi
Przygotuję mieszkanie do remontu, kucie posadzek, terakoty, glazury itp. Wywiozę meble, wyniosę gruz. Sprzątanie, piwnic, garaży, strychów działek.
tel. 607098758
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org