Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Program Wyborczy Estkowskiego |
Szanowny p. Estkowski Czytałem pana informator nr 19 i jestem zafascynowany pana wizją rządzenia Miastem i Gminą Nowogród. Przykre jest to, że jest to wizja wirtualna. Znam dobrze tą społeczność i wiem, że jest niemożliwe dogodzić wszystkim, a pana obietnice są tylko mydleniem oczu dla wyborców. Stara się pan być wybawcą dla tego narodu, bo pana zdaniem nikt tego nie zrobi lepiej, a ja uważam, że pan chce, aby wróciła do rządzenia stara gwardia, do której pan należał i należy. Odpowie mi pan na pytanie, dlaczego 8 lat temu, będąc przewodniczącym rady, nie starał się pan zrealizować tych planów i nie próbował namówić do tego ówczesnego burmistrza - pana kolegę( czyżby pan planował teraz dla niego stanowisko sekretarza)? Na pewno wcześniej można było zadbać o rozwój Nowogrodu. Pana program to jest nic innego, jak „małpowanie” działań, które założył już dawno i realizuje teraźniejszy burmistrz pan Zalewski, a wy mu w tym przeszkadzacie i mówi pan, że ma na myśli dobro całego społeczeństwa – bzdura. Oczywiście, wiele jest do życzenia, jeśli chodzi o wygląd na terenie miasta Nowogród, ale na nowe chodniki i asfalty trzeba mieć pieniądze. Chciałbym jednak panu przypomnieć, że za czasów pana przewodnictwa w radzie, zaniedbanie i bród osiągnęło swój zenit, a wtedy było dużo łatwiej pozyskać potrzebne na ten cel fundusze. Ludzie o tym pamiętają. Jeśli chodzi o KZB, to na pewno zadbacie o nowoczesny sprzęt, tak jak to było 4 lata temu, gdy wycofaliście podanie do Ministerstwa Edukacji i Sportu o dofinansowanie do nowego autobusu, bo już było pewne, że nie wygracie wyborów. To jest wg pana dobro społeczne. A jeśli chodzi o turystykę i agroturystykę, to ten kierunek powinien być realizowany już od kilkunastu lat. I pan też nie jest bez winy, że tego nie ma. Obecny burmistrz sam już więcej zrobił w tym kierunku i będzie robił, niż wy wszyscy. Pragnę pana zapewnić, że ta „niemoc” i „marazm”, o której pan pisze, odeszły wraz z wami 4 lata temu, a teraz dla Nowogrodu i jego okolic zapowiadają się lepsze czasy, tylko przestańcie przeszkadzać, gdy nie umiecie pomagać. Strasznie jestem ciekawy jak pan przekona mieszkańców Nowogrodu do podłączenia się do kanalizacji, gdzie w obecnej chwili tam, gdzie już jest kanalizacja, brakuje chętnych do podłączenia ( bo utrzymanie jest za drogie dla ludzi). A jeśli chodzi o straż w Nowogrodzie, to nareszcie dobrze się stało, że ma tak mało do powiedzenia, bo ona ma pomagać ludziom, a nie zajmować się rozgrywkami politycznymi korzystnymi dla pana opcji. Dziwię się niektórym strażakom, że dają się sobą manipulować. Niech pan mnie nie rozśmiesza, że chce pan wykorzystać budynek szkoły w Jankowie Skarbowie na wspólną strażnicę z Jankowem Młodzianowem. Budynek rozszabrowany, lasujące się ściany, chyba po to, żeby zawalił im się na głowę. Sądzę, że jest to pana kiełbasa przedwyborcza dla mieszkańców tych miejscowości, nie sądzę, żeby się na to skusili, bo „ z taniej jatki to psy mięso jedzą”. Zadbane o to powinno być już dawno. I tu pan też nie jest bez winy. Dlatego nasuwa się samo stwierdzenie, że nie potrzebni są nam ludzie, którzy już szkodzili temu społeczeństwu, lub nie robili nic. Ludzie znają te przysłowie, że „ dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi”. Mieliście swoje „pięć minut” bardzo długo i ich nie wykorzystaliście. Ludzie też to pamiętają. Wspomina pan o tym, że burmistrz Zalewski straszy nauczycieli i pracowników Urzędu Gminy, to jest absurd, bo to właśnie pan jest w tym „mistrzem”. Na sesji w grudniu 2005 r. pytał pan, czy jest zaplanowany budżet na odprawy dla pracowników zatrudnionych przez obecnego burmistrza. Skąd w panu tyle mściwości, panie Estkowski ! Do pana rządów jeszcze daleka droga, a już się tak pan szarogęsi !!! Nic pan nie wspomina o swoim wykształceniu, bo sądzi pan, że nie ma się czym chwalić. Było by dużym nietaktem, gdyby kandydat na burmistrza nie miał minimum wyższego wykształcenia, chyba, że liczy pan na to, że wykształci się za pieniądze gminy, jak to było za waszych dobrych czasów, gdy skorzystali inni. Opinia publiczna chciała by wiedzieć, czy nie był pan karany i czy można panu zaufać. Kończąc przypomnę pana słowa, że Plan Rozwoju Lokalnego Gminy i Miasta Nowogród, przyjęty przez Radę Miejską ( której pan też jest członkiem) na lata 2004- 2013, jeszcze się nie skończył, a już chce pan go zmieniać. Świadczy to o tym, że jest pan przeciwny rozwojowi regionu, bo kieruje panem własny snobizm i prywata.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Program Wyborczy Estkowskiego |
Zosia, a czy ty czasem nie jesteś burmistrzem Nowogrodu?
|
|
kandydat jak każdy inny. wszyscy obiecują a potem nic nie robią. taka jest nasza polska polityka. akapulko12
|
|
Chciałbym jednak panu przypomnieć... Strasznie jestem ciekawy... Oj Zosiu, Zosiu, ale z ciebie niezły Zoś!!!!!!!!!!!!! ___________________________________- ... & vice versa!
|
|
czytałem Czyżby jakieś zaburzenia hormonalne u Zosi? ;>
|
|
brawo Panie Estkowski za manifest wyborczy. Kazdemu coś milego do ucha. Ble, ble, ble kiełbasa wyborcza. Tylko mi Pan powie jaki był wpływ Pana przez osiem lat jako przewodniczącego Rady Miasta i Gminy na na rozwój naszej Jednostki Samorządowej. Czy był Pan niemym wykonawcą woli Pana Piątka jako byłego burmistrza, czy niemiał Pan nic do powiedzenia. Mozna się nie zgodzić z autorem poprzedniej wypowiedzi, zarzucić mu iż jest stronikiem obecnego burmistrza Pana Zalewskiego, ale tam jest w stosunku do Pana dużo zarzutów które są prawdą. Ja na Pana nie będę głosować gdyż podtrzymuję swe zdanie wypowiedziane na forum. Potrzeba nam zdolnego, młodego, wykształcego człowieka (kobieta lub męszczyzna) którzy dobrze wykonają swą pracę. Pana w tej roli nie widzę Panie Estkowski.
|
|
To chyba temat na forum POLITYCZNE a nie na ogólne?
|
|
takich głupot jakie wypisujesz człowieku Zosia 12345 to dawno nie słyszałem. Skoro wypowiadasz się na temat Nowogrodu i okolic to zakładam, że jesteś mieszkańcem gminy Nowogród, a jeśli cytujesz wypowiedź z sesji z roku 2005 to myślę że jesteś jednym z tych co teraz siedzą przy korycie. I ten twój pseudonim czyżbyś miał jakieś kompleksy, że podszywasz sie pod kobietę. Wracając do tych głupot, ktore wypisujesz to zastanów ile zrobiono za czasów Pana Piątka dla Nowogrodu a ile za rządów obecnego burmistrza bo dla mnie różnica jest kolosalna. A więc cóż zrobił przez 4 lata Szczepan Zalewski- wyliczmy- zaczął od wycięcia prawie wszystkich topoli w mieście Nowogród -brawo. wymyślił sobie psełdo salkę wymiarów 60m na20 w porywach bo nie mierzyłem, cóż jeszcze ten dobroczyńca zrobił, przejął za umożenie długów koledze Lendo budynek po byłym GS i wymyślił sobie że ratusz odwali w centrum Nowogrodu, i to mu się udało bo naprawdę "odwalił"- będzie się wstydził ten co do niego się wprowadzi. Udało się Panu Szczepanowi wylać asfalt aż na dwóch ulicach Nowogrodu z Czego na ulicy Nowej wyłożono asfalt zdjęty wcześniej na drodze w Kupisakch Starych - brawo to była inwestycja czterolecia. Być może zapomniałem o niektórych spektakuralnych osiągnięciach Pana Zalewskiego, ale wydaje mi się ze nie. Więc może teraz osiągnięcia wylićze poprzednika Pana Piątka- zacznijmy - same drobnostki zapewne Twoim zdaniem - oddany budynek gimnazjum, oczyszczalnia ścieków pod Nowogrodem i kanalizacja częsci Nowogrodu ( tylko głupiec twierdzi że ludzi nie stać na przyłącza, pewnie swoje szambo do strumyka wypuszczasz ) , asfalt biegnący od kościoła do cmentarza, przy stadionie wraz z parkingiem, parking przy skansenie, wiata przy skansenie, asfalt we wsi Mątwica, wyremontowanie budynko OSP Nowogród, wymiana okien w szkole podstawowej w Nowogrodzie plus ocieplenie całego budynku wraz z elewacją. Reszty mi się nie chce opisywać, bo by książeczka z tego wyszła. Wracając do wykształcenia Pana Estkowskiego to czy to ma większe znaczenie czy burmistrz ma wykształcenie czy też nie bo napsuć z wyższym to już widzimy jak można. O niekaralności jestem przekonany, ponieważ jako pracownik Służby Leśnej nie może być karany. Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi dochodze do wniosku że chyba masz wodogłowie- będąc mieszkańcem Nowogrodu, widząc to co zrobiono przez ostatnie 4 lata dla naszej gminy potrafisz wypisywać takie głupoty. Choć wydaje mi się że poprostu mózg Ci zlasowała swoją propagandą obecna ekipa jak działaczom partyjnym na Białorusi, lub też boisz się że odgonią Cię po wyborach od koryta!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |