Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sterownik CO |
Ostatnio dotarłem do strony http://sterownikitech.pl/sterownik-pokojowy-st-296-st-260-komunikacja-bezprzewodowa,id372.html Zastosowanie sterowników ciepła przy kotłach co. Ponieważ często remontuję domki starego typu, z kotłami do których często się schodzi by pilnować temperatury., to jestem ciekaw jak takie urządzenia się sprawdzają? Bo z opinii fachowców wynika, ze są bardzo dober i przyczyniają się do znacznych oszczędności w gospodarstwie domowym.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sterownik CO |
Marianie, Sterowanie ogrzewaniem zawsze przyniesie efekt, gdyż odpowiednie dobrana temperatura przynosi korzyści w formie wymiernej - mniej opału, mniejsze zurzycie energii, czy co kolwiek jest źródłem ciepła. Czy zastosujesz głowicę termostatyczne na grzejnikach,czy automatykę do ogrzewania podłogowego - siłowniki, sterowniki. Są Polskie firmy - Tech, z naszego regionu PLUM, Czy też ładnie wyglądające chińskie Salus. Także polecam dobrze wykonaną automatyke i dobrze dobraną do swoich urządzeń grzewczych.
|
|
Re: Sterownik CO |
Rodzice starsi ponad 90 lat używają do pieca gazowego Wiessman czujnik przewodowy od Berrety i to działa kilka lat.Ustawiają sobie temperaturę w pokoju i nie muszą schodzić do piwnicy.Przy bezprzewodowym myślę że trzeba dobierać według wskazówek producenta pieca.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |