Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Arcybiskup Michalik przechodzi na emeryturę |
Jak to jest ? Bez płacenia podatku . bez prac , wiek 75 lat . Skąd pieniądze i ile ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Arcybiskup Michalik przechodzi na emeryturę |
składki opłaca Fundusz Kościelny, czyli my wszyscy, a ta ekscelencja to słynna jest np. z tego, że uwziął się na policjanta, który jego kierowcy wystawił mandat za przekroczenie prędkości i za wielokrotną obronę księży-pedofilów Policjant uwięziony po dąsach przewodniczącego episkopatu polski. Mściwy książę kościoła <http://www.archiwum.naszepołoniny.pl/articles.php?id=705> I wciąż nie rozliczył się ze sprawy w Tylawie. Wiele lat temu w ostrych słowach zaatakował dziennikarzy i wiernych, którzy ujawnili skłonności pedofilskie miejscowego proboszcza ks. M., skazanego później przez sąd. A wtedy, w 2001 r., abp Michalik napisał list, w którym wyraził współczucie duchownemu i nadzieję, \"że konfratrzy i parafianie, którzy znają lepiej środowisko niż wrogie Kościołowi i depczące prawdę gazety lub osoby, nie stracą zaufania do swego proboszcza, ale okażą mu bliskość przez gorliwą modlitwę\". - Już po wyroku ks. M. przebywał na plebanii i pełnił obowiązki proboszcza. Wtedy zrozpaczona napisałam list do papieża Jana Pawła II, przedstawiając sytuację ofiar. Otrzymałam wiadomość, że abp Dziwisz przekazał list do właściwej kurii (czyli abp. Michalika) do rozpatrzenia. Kiedy nadal nic się nie zmieniło, grupa parafian poprosiła arcybiskupa o przysłanie innego księdza. Stało się tak, ale ks. M. był nadal na każdej mszy. Wtedy rozesłałam list do wszystkich biskupów z prośbą o interwencję u abp. Michalika. Na ponad 50 pism nie dostałam żadnej odpowiedzi - wspomina Beata Maziejuk, jedna z rozmówczyń \"Gazety\".http://wyborcza.pl/1,75968,15612199,Abp_Jozef_Michalik_znow_broni_oskarzonych_o_pedofilie.html rudy błazen z druhem
|
|
Re: Arcybiskup Michalik przechodzi na emeryturę |
Pasterzem moim jest Pan i w ***** mam wiernego,
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |