sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zwalczanie kreta

Szukam najlepszego sposobu jak zwalczyć kreta. W lecie napsuł mi wiele nerwów i teraz chciałbym się bardzo dobrze przygotować na jego powrót. Taki piękny trawnik tak zniszczony przez te gryzonie. Nie chcę znowu do tego dopuścić.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zwalczanie kreta

Witam skuteczny sposób na kreta to go złapać, wstajemy rano o godz. 4 oczywiście latem i obserwujemy trawnik kret ryje bardzo płytko łapiemy ręką lub łopatą podważamy.

szukasz jelenia na tym forum?

Najskuteczniejszy na kreta jest Politanol. Praktycznie niezawodny. Pierwsza klasa toksyczności, dlatego konieczna jest przy zakupie licencja (dane) na użytkowanie takich preparatów np. rolnika po przeszkoleniu. Warto naprawdę zachować ostrożność. Można go dostać (prawdopodobnie po wcześniejszym zamówieniu) w hurtowni w Jeziorku (na końcu wsi po prawej za tańcbudą). nr. tel do hurt. 862192705. Nie należy do tanich. Za puszkę granulatu 125g. zapłaciłem przeszło 50 zł, ale było warto. Od wiosny do jesieni miałem spokój

stefannowak

Kup se solarny odstraszacz gryzoni czy jakoś tak to się nazywa. Kupiłem na wiosnę na Kierzkowej za 3 dychy. Cały sezon spokój odkretów i nornic tylko sąsiad sie troche denerwował na pikanie tego urządzenia.

Tak tanio i działa? U mnie to niestety nie zdało egzaminu, krety buszują po ogródku w najlepsze. Mój pies się na nich mści, rozkopuje kopiec aż do tunelu, podnosi tylną łapę... No i wiadomo co dalej.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org