Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nagabywanie po mieszkaniach przez (przedstawiciela) wwf |
czy spotkał się ktoś z forumowiczów z następującym incydentem. Kilka dni temu miałem niewątpliwą nieprzyjemność rozmowy z osoba, która teoretycznie jest przedstawicielem organizacji WWF. Tenże \"pan\" posiadał \"legitymację\" ww. organizacji i całą resztę innych pierdół. Przedstawił pomysł zaadoptowania rysia, a realizacja miała się odbyć przez POLECENIE ZAPŁATY na jakieś tam konto. Poproszony o podanie nr konta, na które mógłbym do biedy dokonać przelewu na symboliczną złotówkę, odmówił i poinstruował, abym znalazł konto na stronie www. Czy ww. zdarzenie jest próbą wymuszenia i oszustwa?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nagabywanie po mieszkaniach przez (przedstawiciela) wwf |
Kiedyś chodzili parami, miałem okazję porozmawiania z takimi osobami po czym podziękowałem. Ostatnio chodził pan, zapewne ten sam co u Ciebie, podziękowałem od razu i po rozmowie. ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
|
To nie oszustwo. Byłam (niechcący:P) na rozmowie o pracę właśnie na takiej pozycji, te firmy współpracują z organizacjami typu wwf unicef itp, można ich sprawdzić właśnie na stronach internetowych. To taki typ wsparcia że nie zbierają do puszek, ale jak się zgodzisz miesięcznie pobierają z twojego konta 30 zł (złotówka dziennie) i to faktycznie idzie na te organizacje. Do końca nie wiem jak dokładnie wygląda, ale możesz na bieżąco sprawdzać na co te pieniądze są wydawane. PS: piszę niechcący, bo obraz pracy przedstawianej na rozmowie zupełnie odbiegał od tego co widziałam na dniu próbnym, dlatego podziękowałam :P ale generalnie tu nie masz czego się obawiać, w każdym momencie możesz zrezygnować jeśli się zgodzisz na wpłaty
|
|
Odwiedził on i mnie.Poprosiłem go by zaadoptował mojego psa i kupował mu karmę,nie zgodził się.
|
|
skoro kazał ci na stronie znaleźć to gdzie tu oszustwo?
|
|
Po to założyłem temat, aby sprawdzić czy jest to oszustwo czy nie, użyj szarych komórek. Brak okazania takowego nr mogło świadczyć, że ma polecenie zapłaty z zupełnie niepotwierdzonym nr konta, którego nie chciał okazać.
|
|
Problem może polegać również na tym, że u w/w osób trzeba podać wszystkie swoje dane osobowe, w tym równeż nr telefonu. To może służyć różnorakim nadużyciom. Lepiej skorzystać z oficjalnych stron takich organizacji. W banku jest możliwość włączenia cyklicznego przekazywania przelewu. Taka forma jest bezpieczniejsza.
|
|
Ja od zawsze kiedy otworzę drzwi i widzę tam - akcje w stylu \"pomóż daj na zupkę\" mówię że nie jestem u siebie, czasem gdy trafiam na natręta dorzucam, że jestem na przepustce - to na ogół gasi sprawę. Wioski dziecięce, Adoptuj Rysia, Kominiarz, opłatek, czy zastanawiał się pan nad sensem swojego życia czyli Jehowi jest tego tyle, że tygodnia spokojnie po pracy na kanapie nie przeleżysz.
|
|
WWF to znana i solidna organizacja. Nie musicie adoptować rysia, zająca czy ślimaka, ale dajcie spokój z bezsensownym hejtem. Komuś się chce robić coś dla innych. Dzięki temu reszta może spokojnie oglądać \"Na wspólnej\", w niedzielę łazić do \"Venedy\" i na piwo.
|
|
vonReuffen: nikt nikomu nie zabrania pracować w ten sposób. Problem tkwi w tym, że teraz nie brakuje oszustów. Wystarczy chwila, a można coś stracić albo narobić sobie mnóstwo kłopotów.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |