środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jakość paliw

Jakość paliw jaka jest każdy z nas coś na ten temat słyszał. W największej ilości fałszuje się olej napędowy,w mniejszym stopniu benzynę i gaz. Interesują mnie Wasze opinie,ewentualnie doświadczenia te dobre i złe na temat jakości paliw na łomżyńskich stacjach,na których warto tankować nawet parę groszy drożej a które lepiej omijać szerokim łukiem.Dla zainteresowanych podaję stronę na której można znaleść wyniki kontroli za pierwsze półrocze 2006r. www.uokik.gov.pl Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jakość paliw

spytaj się detektywa rutkowskiego on ci powie :]

Jak nie pasi, to proponuje naturalnie - olej roślinnym, i bedzie dobrze ;)

jakość paliw jest do d u p y wystarczy przejechać się do niemiec i tam zalać najtańsza wahe i niema że fura się dusi czy wogóle nie ma mocy itp. a u nas jak zalejesz to po jeżdzie na tamtej waszce zastanawiasz sie co to kur.. jest ?

Jack Daniels rulezzzzzzz

A po ile w Niemczech njatansza wcha?? W anglii najtansza to za jakieś 5,50 !! No ale jakosc paliw pierwszorzędna!

Sory miało być "wacha' zamiast 'wcha'...

Tak może w Niemczech albo w Angili jest dobra jakość paliw ale pomyślcie ile ludzi kupuje u nielegalnych sprzedawców za 3 zł za litr kur.... jakości unas? To jest wina tylko rządu jak by była mniejszy podatek na paliwo i żeby Polska miała swoje źródła ropy to napewno by było mniejsze koszty bo poprostu polska czeka na gotowe i jak najwiecej na podatnikach zedrzeć .

Z wyników kontroli wynika że BP jak i stacja na wojska pol. orlen jest OK
a czy zdażyło się wam wlac jakieś badziewie w Łomży lub okolicach ?
Ja miałem przypadek ale już mineło 7 moze 8 lat temu w Nowogrodzie przy trasie i Grajewie.

akurat tankowalam olej napedowy dzis w petrochemii na Pilsudzkiego naprzeciw bylego WZGS - tak zastanawiam czy zrobilam dobrze? ogolnie tankuje w BP.

bagrmosen

ja zalewam w primie chociaz niby tam szit najgorszy maja ale jak w samochodzie to różnicy niewidze no a jak latam motorkiem to wolę teraz jechać na bp

Jack Daniels rulezzzzzzz

Moja jawka 50 najlepiej zasuwa na benzynce ORLEN tankowalem we wszystkich innych jakie sa w Łomży i przekonalem sie ze nie ma juz lepszej ;) ciekawe czy ktos jeszcze jezdzi taka maszyna po Łomży ;]

a ja mysle ze najlepsza ropa to jest na bazie PKS, pod wzgledem cenowym jak i jakosciowym. Czy nie wydaje sie wam, iz byloby bez sensu dolewac wody do paliwa na ktorym jezdzi tyle autobusow?

Misiek moze mowisz prawdę? ale to tez nie pewne ,poniewaz zanim dotrze do PKS to jednak kawal drogi jest z Gdanska czy Plocka a po drodze tez "cuda" się zdarzaja. Czy PKS ma wlasny transport do przewozu paliwa czy zdal się na dostawcow-posrednikow? Musze poprzec Barego -samochody po pobycie w Polsce , jak juz się "dowloka" do Anglii - ZDROWIEJA.

bagrmosen

Tak jak pewnie półowa z was ma samochody posprowadzane z Niemiec to się nie dziwcie jak te samochody jezdziły poł wieku na Niemieckim paliwie a tu nagle przeżuciły się na Polskie I Polskiej Jakości Paliw , Ja mam już 5 lat Lublina jezdze nim prawie wszędzie tankuje na polskich stacjach i jakoś dojade wszędzie i nie muli się poprostu Polskie Z Polskim Są Jak Wódka i Kieliszek .

PzD

Jesi hodzi o łomżyńskie stacje paliw, podejrzana moze sie wydawac ta na Poznańskiej (naprzeciwko kościoła). Znajomi mowili że z rury wydechowej woda im kiedyś leciała...

A propo złóż naftowych, Ryszard krauze stałsie włascicielem złóż naftowych w kazachstanie, jak do nosi GW: http://biznes.onet.pl/0,1370200,wiadomosci.html . Ciekawe czy ceny paliw beda niższe za te (jakieś) 10 lat (?) ...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org