Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dobra szkoła językowa |
szukam dobrej szkoły językowej, co możecie polecić? teraz w Łomży jest ich kilka. Może macie jakieś doświadczenia i możecie jakąś polecić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dobra szkoła językowa |
a jakiego języka chcesz się uczyć? szukasz kursów semestrowych czy dodatkowych lekcji? British School jest całkiem przyzwoitą szkołą , ale polecam również szkołę u zbiegu ulic wojska polskiego i sikorskiego przy sklepie z meblami -> mają świetnych native speakerów Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!
|
|
A duzo maja tych native speakerow?
|
|
podzielam zdanie lokalnego patrioty - British School (a właściwie teraz British Academy:)) to dobra szkoła. Uczęszczałem na kurs i mogę spokojnie polecić!!! No właśnie to ile ta druga szkoła ma nativów?
|
|
z tego co wiem to trzech -> kanadyjkę,brytyjczyka i hiszpana ... ale radzę się tam poprostu przejść i wypytać o wszystko ... ja polecam tą szkołę bo mam sentyment zwłaszcza do jednego z native speakerów -> kanadyjki u której przełamałem barierę językową i zacząłem swobodnie posługiwać się angielskim :) - dużo jest w tej szkole mówienia i słownictwa , troszkę mniej gramatyki Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!
|
|
Alma Mater lub Educo
|
|
marlerna daj nr gg to ci mogę dać namiary do fajnej korepetytorki do której sama chodzę na zajęcia prywatne z angielskiego.
|
|
Wg mnie lepiej uczyc sie w grupach, bo jakos trzeba sie z jezykiem przelamac i przy innych mowic, a w twarza w twarz z korepetytorką to nie to samo, ale to tylko moja opinia i chyba z drozej na korkach wychodzi, chociaz efekt moze byc lepszy... Ale co kto lubi :p
|
|
Ja chodziłam do grupy ale nie podobało mi się ponieważ osoby w grupie były na różnym poziomie i nauczycielka miała problem z dostosowaniem ćwiczeń - dla jednych były za łatwe dla innych za trudne - dlatego zrezygnowałam i wolę indywidualny tok nauczania. Teraz jest mi łatwiej się przełamać tym bardziej że korepetytorka przerabia ze mną ćwiczenia z mówienia, pisania, czytania i słuchania pracując na konkretnej książce lub na kserówkach. Mi np podoba się bardziej taka praca ale jak napisał(a) ANGEL kto co lubi :)))
|
|
BasiaBasia no, a do jakiej szkoły chodziłaś, bo ja najpierw test pisałam, później rozmowa z lektorem i nas do grup przydzielali - poziom był wyrównany. Czasem były zadania łatwe, a czasemm trudne, no i wiadomo różni ludzie są i różne zachowania, ale moja lektorka miała sposób :) No i taniej mnie wyniósł kurs (około 120 godzin, koszt okolice 1300 zł) niż prywatne lekcje, gdzie za godzinę miałam płacic 30-40 zł :/ No i książki, cwiczenia, kserówki za free :) Ale minusem jest, że z góry ma się wyznaczone terminy i godzinę :( A więc są + i -
|
|
czytałam na stronie British School że dwa języki u nich wychodzą taniej... a ja myślałam o nauce angielskiego i hiszpańskiego. Korepetycje nie, raczej szukam dobrej szkoły językowej, no a w Łomży ostatnio ich trochę powstało. to nadal czekam na jakieś propozycje :) i dzięki za wasze.
|
|
Szkoła moze byc dobra,ale to zalezy od nauczyciela na jakiego trafisz. Jeden moze stylem uczenia podpasowac,a drugi nie,wiec ryzyko zawsze istnieje.Wybor szkoły zalezy od stylu nauczania, oczekiwan ucznia itp. Zreszta ja uwazam,ze sama szkoła jezykowa nie wystarczy,aby dobrze jezyk opanowac. Oprocz uczeszczania na zajecia, trzeba samemu pracowac w domu.
|
|
czy nikt więcej nie uczył się w szkole językowej?
|
|
Philip Sql na Bema
|
|
A czy w którejś z tych szkół uczą metodą Callana. I jakie jest wasze zdanie na temat tej metody? Przyznam się że kiedyś uczyłem siękilka misięcy właśnie ta metodą i byłem zadowolony z wyników nauki, no ale niestety, jak to mówią, nieużywany narząd zanika ;), tzn jak się długo nie posługiwałem angielskim sporo rzeczy już pozapominałem.
|
|
Benny a na czym polegała nauka metodą Callana?
|
|
zmodyfikowana metoda Callana zwana Direct Method jest w Educo na Sikorskiego. różni się tym od Callana, że oprócz mówienie ma dodatkowe ćwiczenia gramatyczne. w Educo jest też native speaker - kanadyjka
|
|
@marlerna407, na czyms takim Tak naprawdę jeśli zależy Ci na szybkiej nauce, i chcesz poprostu porozumieć się po angielsku to polecam tę metodę.
|
|
ile miesięcznie wychodzi taki kurs? teraz w łomży jest jakiś nowy SPEAKer
|
|
http://www.linguo.com.pl/ Kanadyjka, która od lat w Łomży uczy angielskiego jest w szkole językowej Linguo, która wyrasta na prawdziwego lidera w regionie tej branży. To tam jest kilku native speaker, szeroka oferta edukacyjna i różnorodne przedsięwzięcia oraz współpraca z wieloma partnerami. W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons. Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!
|
|
paplak, w tym poście pokazałeś się we właściwej dziennikarzowi roli - jako nośnik/przekaźnik informacji. Natomiast ideologia oraz indoktrynacja, którą kultywujesz na równoległym forum Polityka - to błędna droga. paplak - nie idź tą drogą, to jest road to hell. Przy okazji - dziękuję Ci paplak, za informację, o ile jest prawdziwa. Właśnie mam zamiar studiować jakiś ciekawy język obcy. Jeszcze raz przy okazji - znam sześć języków - w tym żadnego obcego. "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Linguo do bani,polecam SPEAKer,chodziłam cały tamten rok i bardzo mi przypadło do gustu :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |