Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Windows7 czy windows 10 ? |
Witam. Jakiś czas temu zaktualizowałem win7 na win 10 :) i średnio jestem zadowolony. Do tego nie korzystam jakoś z jego opcji itp. i zastanawiam się czy nie wrócić do win7 :) Proszę o jakieś porady i opinie czy jeszcze zostać czy może wrócić. Bez trollowania Z góry dziekuje :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Windows7 czy windows 10 ? |
ja mialem win 8 ale zmienilem na win 7 i wcale nie zaluje, bo win 8 jest beznadziejna
|
|
http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Sony-prosi-uzytkownikow-VAIO-zeby-wstrzymali-sie-z-instalacja-Windows-10-do-pazdziernika,wid,17771197,wiadomosc.html
|
|
nie dlugo win40 bd, maja tempo ---------------------------------------------
|
|
też mnie ósemka w ogóle nie przekonała
|
|
szkoda ze tylko pod wzgledem wygladu komentujecie windowsa 10, ( i 8) dla tych co nie wiedza lub nie rozumieja w jaki sposob pracuje taki system , delikatnie wytlumacze. windows wraz z kolejnymi numerkami robil sie coraz to wiekszym szpiegiem. rejestruje kazde wasze ruchy zachowania itd, nie ludzcie sie ze to dla waszego zadowolenia tworzy sie coraz to kolejne narzedzia do inwigilacji ludzi, https://www.youtube.com/watch?t=2245&v=_lKNSaxnjNk bodajze od 36 minuty, osobiesice korzystam z xp i nie odczulem potrzeby zmiany, pozdrawiam
|
|
Prosta sprawa W10 dopiero raczkuje i potrzeba czasu żeby był stabilny i współpracował z innymi programami oraz sterownikami dlatego w danym momencie nie polecam instalacji.
|
|
mam zainstalowaną 10 od kiedy tylko pojawiła się aktualizacja, wszystko działa, nic się nie zawiesza, szybko się włącza, nie wiem skąd taka niechęć. Inwigilacja? Wszędzie jest, co poradzisz.
|
|
U mnie tez dziala bez zarzutu a mialem 7 wcześniej. ... wogole to malo ta dziesiatka sie różni
|
|
@dvw nie dlugo win40 bd, maja tempo Nie wyjdzie, bo Win 10 w założeniach ma być ostatnim systemem i ma być rozwijany poprzez kolejne aktualizacje. @szarowiak2 szkoda ze tylko pod wzgledem wygladu komentujecie windowsa 10, ( i 8) dla tych co nie wiedza lub nie rozumieja w jaki sposob pracuje taki system , delikatnie wytlumacze. windows wraz z kolejnymi numerkami robil sie coraz to wiekszym szpiegiem. rejestruje kazde wasze ruchy zachowania itd, Większość elementów \"szpiegujących\" można wyłączyć już przy instalacji systemu, a kolejne po jego zainstalowaniu. Coś tam na pewno zostanie, ale jest to obecnie nieuniknione. Chcesz mieć pełną prywatność, to odłącz komputer od sieci. osobiesice korzystam z xp i nie odczulem potrzeby zmiany, pozdrawiam Win XP też miał już funkcje \"szpiegujące\", więc co za różnica? W dodatku pozostanie przy tym systemie to jeszcze większe ryzyko dla bezpieczeństwa i prywatności. System nie jest już wspierany, nie otrzymuje nowych łatek i aktualizacji bezpieczeństwa itd. Co za tym idzie, wszelkie dziury w zabezpieczeniach nie są łatane i mogą być łatwo wykorzystane. Kolejna kwestia, zależy do czego kto używa systemu. Część programów może już nie chcieć poprawnie współpracować. Jeśli ktoś lubi np. pograć, to na XP nie ma już nowszych wersji DirectX. No i podstawowa sprawa, do nowych sprzętów często nie ma już zwyczajnie sterowników pod stare systemy. Prędzej czy później przesiadka na nowy system i tak jest nieunikniona. Win 10 ma na razie różne błędy, ale czego się spodziewać po tak świeżym systemie. Ja się przesiadłem i póki co specjalnych powodów do narzekań nie widzę.
|
|
nie wiem popatrze troche z tylu, kupilem kiedys za 230 zl xp, i tyle wsparcia z mojej strony dla ms, nastepne numerki sa zbedne, . jesli win jest nie wspierany to nie dlatego ze sa nowe wersje, tylko dlatego ze ktos z nich odrazu korzysta. gdyby nikt nie byl taki do przodu ( jak ja) to pewnie bysmy mieli super 98, a tak to mamy kolejna komercje i kasiorke, pozdrawiam kumatych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |