piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czas na wakacje

No dobrze.
Jako, że zbliża się okres wakacyjnych wyjazdów. Może ktoś podpowie, gdzie lepiej wypocząć - w Krynicy Morskiej czy we Władysławowie? A może Jastarnia?:)))

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czas na wakacje

mnie też interesują jakieś ciekawe miejsca nad morzem? piszcie co polecacie.

Tak prawdę mówiąc nie wiem gdzie w tym roku się wybrać. Pogoda pewnie i tak będzie do bani, ale lepsze to niż siedzenie w betonowej Łomży:)

Krynica Morska
- ładna duża plaża
- zawsze late dużo się dzieje

j23-znowu nadaje....

Władysławowo jest spoko...

Krynica Morska jest najlepsza !!! Ja tam jeżdżę od 17 lat :D i być może teraz też będę ;)

Krynica - czy tam jest "cieplej" niż np nad otwartym morzem? Czy plaże są w miarę czyste?
Czego po ostatnim pobycie, dwa lata temu, w Sopocie powiedzieć nie mogę. Pełno alg i meduz w wodzie i na plaży....
Czy plaże są tłoczne, czy raczej umiarkowanie?

Noo cieplej bo to w zatoce a na otwartych plażach to wieje. Morze czyściutkie , plaże super nie ma kamieni ani zadnego żwiru. Plaże to różnie ale tam zawsze jest dużo ludzi bo to naprawde wspaniale miejsce . Na plaży są róźne namioty, codziennie jakieś dyskoteki, karaoke itp. do miasta blisko i zawsze jak jestem to są jakieś koncerty i w ogóle supcio :D i najlepiej jak jechać to na camping 71 (chyba 71) tam mozna pod namiot, do przyczepy, domku lub do hotelu a do plaży max 100 m :D

Jeżeli Bałtyk to tylko Pałanga na Litwie. Jedyny mankament to trochę tłoczno w szczycie sezonu. Mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych, nonstop coś się dzieje, ciekawe molo, piękne trasy rowerowe.

Polecam Łebę ,piękna spokojna miejscowośc !

anulka

fabian - jakies konkretne miejsce kwaterunkowe polecasz? Tak patrzę w necie, to ceny nie są za rewelacyjne.....

warszawa

Brzęczyszczykiewicz podaj maila to podyskutujemy, na tym forum szkoda pisać o jakiś konkretach, za dużo oszołomów tu jest (oczywiście dotyczy to wąskiej grupy pseudouserów) To jest jedno z gorszych forów lokalnych w Polsce.

Proszę bardzo i oczekuję na konkretne informacje:
brzeczyszczykiewiczpoczta@wp.pl

Gdzie jechać, to zależy czy lubisz spokój czy wolisz, gdy w okolicy jest dużo miejsc, gdzie można się pobawić. Mi akurat Krynica się nie podobała, drożyzna, pełno bud jak na odpuście, na plaży dzikie tłumy. Zresztą za cenę jaką trzeba zapłacić za pobyt 2 tyg. nad Bałtykiem spokojnie można jechać nad Morze Śródziemne i przynajmniej jest pogoda, a u nas to jak trafisz. Np. do Chorwacji można kupić bilet na autokar z Warszawy do Splitu za 400 zł w obie strony, a na miejscu można w sezonie znaleźć pokój nad morzem za 50 zł od łebka. Jak pod namiot, to można nocować nawet za 10 zł od głowy, a sanitariaty na polach namiotowych są czystsze niż w niejednym polskim domu. Trochę drożej jest we Włoszech ale i tak są tam podobne ceny jak w Polsce. Jak jedziesz własnym autem w 4 osoby wychodzi jeszcze taniej.

Warszawa

Pomysłowo.

Tunezja, Egipt itp dobry last=tańsze wakacje, imprezy do rana :)

również polecam Pałangę, ceny niższe niż w Polskich kurortach a warunki lepsze. spędziłam tam ostatni długi weekend i było tam dość ciepło, wszystko zadbane, mnóstwo ścieżek rowerowych. czysto, miło, w sklepach ceny jak w Polsce. z miejscówką nie ma problemu, jak wjeżdżasz do miasta stoją ludzie samochodami z ofertami i zdjęciami. ja spędziłam 3 dni w 50m mieszkanku z kuchnią, łazienką i pełnym wyposażeniem, do plaży miałam 500m. za wynajęcie 30 euro (w tym całe wyposażenia dla dziecka - łóżeczko, pościel a nawet nocnik grający:) w pobliżu jest Kłajpeda z delfinarium i wydmami.

Osobiście mogę polecić zachodnie wybrzeże. Pobierowo, Niechorze, Rewal. Plaże tłoczne, ale bardzo czyste i cieplutko, a i pobawić się jest gdzie:)))

Krynica Morska. Bardzo fajnie ale drogo.. dużo drożej niż w innych nadmorskich miastach. Osobiście polecam Stogi w Gdańsku lub Stegnę :)

- Umiesz liczyć? - spytał.
- Tak - Odpowiedziała zaskoczona.
- Więc licz... na siebie - powiedział i odszedł

Super o takie własnie posty mi chodziło. W takim razie Krynicę wykreślam z notesu:)))

Ja polecam Władysławowo... Byłam tam pare razy i nie zaluje

oferty na wakacje , jak klikniecie w informacje to jest reklama biura i ten mail, i gg tez podane także można się skontaktować : biuro@acapulcotravel.pl

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=21863

Dzisiaj polecam mecz ŁKS-u o 17stej. Fajny klimat i wrażenia, a poza tym, tylko siedzieć trzeba i podziwiać "widoki". ;)

A może warto wybrać się na wycieczkę do jednego z ładniejszych polskich miast? :) Takim jest na przykład Poznań . Hotele są tam świetne, jak na przykład obiekty z grupy Accor: http://www.accorhotels.com/hotel-directory/pl/europa/polska/poznan/hotel-poznan.htm - tutaj możecie sobie przejrzeć ich obiekty.
A jest tam tyle zabytków, że po prostu nie będziecie ich mogli wszystkich zobaczyć w jeden weekend ;)
Mi osobiście najbardziej smakuje poznańska kuchnia ;)

Nie ma to jak odkopac temat z przed 3 lat, gratulacje etno, nudzisz się, i zarazem smiecisz.

Brzeczyszczykiewicz ,a to ten fanatyk barów mlecznych?

i taniej jatki?

Jakiś czas temu byłem na weekend w Poznaniu i skorzystałem z oferty polecanego mi, nowoczesnego Hotel Poznań Włoski - Andrzejki Poznań pomysł na wieczór , który mogę Wam szczerze polecić. Moim zdaniem jest to idealny hotel, świetna lokalizacja oraz doskonałe wyposażenie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org