Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
farbowanie wlosow |
mam pytanie za 100 pkt. czy któraś z kobiet forumowiczek zmieniała się z brunetki na blondynkę. chciałabym rozjaśnić włosy sama - nie u fryzjera i stąd moje pytanie. czy blond farba wystarczy czy muszę sięgnąć po rozjaśniacz. wspomnę tylko że mam nie farbowane włosy i chciałabym rozjaśnic o kilka tonów nie na tzw. mleko. z góry dziękuję za poważne wpisy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: farbowanie wlosow |
Nie rób tego sama, bo zamiast blondynki będziesz sraczkowatą wiewiórą!. Miałem przy boku ponętną brunetkę, której do głowy strzelił podobny pomysł. Zrobiła wszystko niby z instrukcją, a ja o mało zawału nie dostałem, jak zobaczyłem żółte straszydło. Odżałuj pare groszy i idź do dobrego fryzjera!
|
|
Zmieniałam kolor z ciemnego blondu naturalnego na jasny blond. Robiłam to sama. Ale rozjaśniałam farbą nie rozjaśniaczem i nie farbowałam całych włosów tylko robiłam pasemka. Po około 3 tygodniach zrobiłam kolejne pasemka tym samym odcieniem farby. Za 3 razem robiłam już odrosty i farbowałam całe włosy. Obecnie mam jasny blond bez odcienia żółtego. Proces długotrwały, ale warto było.
|
|
Leda ciemny blond to inna bajka niż włosy kasztanowe lub czarne.Jestem naturalną brunetką i wiem, że lepiej samemu nie brać się za farbowanie włosów na blond, gdyż można faktycznie po takim eksperymencie mieć pomarańczowe włosy, ja osobiście lubię swój kolor i nigdy nie farbowałam się na blond, ale moja koleżanka po takim samodzielnym farbowaniu z czarnych włosów miała na głowie okropny pomarańczowo żółty odcień.
|
|
Witam ja malowalam z czarnego na blond sama moze nie wyszedł mi blond jak mleko ale jestem zadowolona gdyż wcale nie jest zolty
|
|
Włosy się od tego niszczą.
|
|
Ja bym na Twoim miejscu nie ryzykowała,tym bardziej że kolor wyjściowy to czarny.
|
|
Zmienialam z czarnego na blond trwalo to długo robil to fryzjer . Ale i tak kondycja włosa jest słaba
|
|
kup sobie loreal efasor , wypróbowałm sama na swoich włosach efekt- kolor mam o dwa tony jaśniejszy ,polecam naprawdę działa i fajnie ściąga kolor
|
|
Zrób sobie brązowy blond, tu masz fotkę: http://www.jeanlouisdavid.pl/zoom-na-brazowy-blond-kolor-tego-lata/ świetny odcień, moja koleżanka z pracy sobie zrobiła ostatnio i wyglada oszałamiająco!
|
|
Faktycznie, wygląda to bardzo fajnie :) I zastanawiam się czy nie zrobić sobie takiego kolorku, tylko nie wiem czy u mnie wyjdzie tak samo fajnie :( szczególnie że moje włosy są dosyć rzadkie i muszę zrobić chyba najpierw zabieg Focus Zagęszczanie Włosów od firmy Luciano w moim salonie
|
|
Spadać z tym pozycjonowaniem stron
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |