Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
porownanie ;) |
ktory lepszy ciagnik new holland t5 135 czy Claas axos 340 CX ? obydwa w podobnej cenie :) prosze o rzetelne opinie :) XYZ
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: porownanie ;) |
My na zakupy jeździmy samochodami.
|
|
A jeszcze nie tak dawno protestowali. Że bieda, że nie mają za co żyć. Buraki z flukiem do pasa.
|
|
Co to za roznica w ktorym jak i tak twarzmen pozostanie twarzmenem.
|
|
sheepard tak na maginesie biore sprzet za około 520 tys to wiecej niz kosztuje cale Twoje zycie.ze jestes z miasta to lepszy ? pajacu. a co do biedy to wole na wsi i byc sam sobie panem niz siedziec w papersie na ***** w biedronce :) XYZ
|
|
To i leczyc sie powinni u weterynarzy a nie lekarzy.
|
|
w czym ci lekarze dajmy na to ze z łomzy sa lepsi od miejszych przychodni ? aa i nie winikam gdzie sie leczysz u ktorego psychologa XYZ
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=FkCqzbjOM0M Hymn chłopacków wsiowych.
|
|
Skoro ludziom już przeszczepiają świńskie ścięgna to co ta za różnica czy będą leczyć się u normalnego lekarza czy weterynarza... juniorx24: pampersie a nie papersie i mniejsze a nie miejsze
|
|
Ha ha Junior i tak trzymaj
|
|
golf 3 ![]()
|
|
Nastepny półgłówek, ktory nie wie że dotacje się nie biorą z kosmosu. Wiec zrozum Panie bogaty rolnik że na te dotacje I Twoje wszelkie dofinansowania skladaja się nasze miejskie ciężko wypracowane podatki. Żeby unia miała na Twoja dotacje to najpierw musi dostac z naszego budzetu skladkę, na ktora Ty jako rolnik pracujesz najmniej, bo wasze podatki są maluśkie, mało tego latacie do wojtow żeby jeszcze wam je umożyć...Wiec gościu doinformuj się kto naprawde da Tobie na pewnie połowę tego traktora...Jestem za tym żeby każdy rolnik tak jak przedsiabiorca i pracownik płacił skadki takie same, a podatki od dochodu...wtedy skonczyły by się kupna z dotacji mieszkań pod wynajem i aut luksusowych, bo trzeba byłoby inwestowac naprawde w gospodarstwo. Dodatkowo jeszcze sprawa ubezpieczen...z 250 zlotych za kwartał to byś jeden z drugim na rencine nie zapracował, gdzie normalnie zus miesieczny przedsiebiorcy to ponad 1000 pln...do roboty trzeba się wziac Panie rolnik a nie liczyc, że coś spadnie od PAŃSWA!
|
|
Jeszcze wyjasnię dlaczego odrazu wątek dotacji. Ponieważ Pan rolnik wyskoczył, że ma 520 tysiecy do wydania...to niech się pochwali własnie skąd je dostanie... przynajmniej dużą część!
|
|
Putin w tym roku ześle klęski żywiołowe na unię i komornik przyjdzie po ciągnik :)
|
|
zozanna słuchaj jezeli mowisz ze tak dobrze jest na wsi to nic nie stoi na przeszkodzie zebys zostac rolnikiem.nie masz wogole o tym pojecia.Na wsi pracuje sie od małego a nie zyje sie na utrzymaniu rodziców do 18 lat i potem pojedziesz do pracy albo nie. a Swoja droga najlesze fury jezdza na BLMach bo was poprostu nie stac i tyle w temacie :) aa i ktos tam poprawiał moje błedy to zwykle literówki nic z ortografią :) XYZ
|
|
zozanna ciezko wypracowane ? haha a co stoisz na kasie w kauflandzie ? :) XYZ
|
|
juniorx24 to,że ktoś nie orze pola i nie doi krów nie oznacza,że się w \"waszym\" rozumieniu opierd...
|
|
Poza tym umówmy się...sytuacja jest ch..... w każdym sektorze tylko wy rolnicy macie przywileje Ja chciałabym płacić kwartalnie ZUS w takich kwotach jak wasz KRUS i dostawać kasę z UE co roku
|
|
http://www.krus.gov.pl/krus/krus-w-liczbach/wymiar-kwartalnych-skladek-na-ubezpieczenie-spoleczne-rolnikow/ a to tak tylko dla ciekawości...domniemam,ze niewielu jest rolników którzy mają powyżej 150 ha
|
|
Wierz mi junior nie kaufland, ani tym podobne, choc zadna z tych prac nie hańbi, albo tym bardziej nie śmierdzi tak jak Twoja krowim łajnem, I nie mam traktorow po pół miliona na ktore bierzecie kredyty a potem na blokadach placzecie żeby wam panstwo doplacilo...Tzn my podatnicy...
|
|
rodowita zapomniałas dodac ze mamy tez dotacje na paliwo. moim zdaniem prywatyzacja służby zdrowia to dobry pomysł i tak jak sie idzie do lekarza trzeba za wszystko płacic (nieoficjalnie) aa ta kasa Twoim zdaniem na co idzie ? my jej nawet nie widzimy bo wszystko idzie przelewami za bierzace opłaty. XYZ
|
|
zozanna gdyby nie rolnicy bys wpierdzielała całe zycie makaron z biedry. no i od czasu do czasu zjadła jakies ziemniaki z promocji. My na ciagniki a wy na mieszkania. za pół miliona w domku bys sobie pomieszkała nie ? :) XYZ
|
|
Nie martw się chetnie by zachod sprzedal swoje produkty, a co do moich finansow nie narzekam na chate też nie...tym bardziej czysto schludnie I nie śmierdzi...I mam satysfakcje że nie zebram o np dotacje... A Ty dotacje dostajesz przypominam z tego że my najpierw zaplacimy podatek...bo Ty nie wiesz co to naprawde jest i że na Twoje luksusy pracuje miasto, ktore w tych czasach nie musi od was byc zalezne...
|
|
NIC NIE ROBIO TYLKO SIE MODLO ![]()
|
|
Do \"juniora24: po kiego wała ludzi z miasta pytasz o traktor. Pytaj sąsiadów.
|
|
zozanna kto ci broni pic chińskie mleko ? albo jesc niemiecką wieprzowine. zycze smacznego :) to chyba pioruńsko duzy masz ten podatek skoro ogarniam papiery juz na nastepny PROW jakies 400 tys :) XYZ
|
|
tetyk.nie wiedziałem ze ludzie z \"miasta\" maja takie zdanie o rolnikach 90% z nich ma rodzine na wsi. to jajeczka to ziemniaczków. a teraz im smierdzi hahah XYZ
|
|
Nie mam rodziny na wsi. Jajeczka i ziemniaczki po prostu kupuję - to towar jak każdy inny. Nie mam w pogardzie nikogo ze względu na miejsce zamieszkania. Ze względu na ******** łeb to i owszem.
|
|
nie kazdy mysli tak jak Ty .:) a łby sa rózne. co sobota milano jeziorko wystarczy postac pod sala :). XYZ
|
|
O czym piszesz wsiowy zasrańcu. Raz był w tym Jeziorku mój wnuczek i mówił mi co tam się dzieje. Nie wiem po co w ogóle udzielasz się tu oborniku.
|
|
Bardzo fajne są te wsiowe gieroje. Zupełnie jak ich Burki. Jedzie się rowerem przez wieś i cała masa kundli szczeka zza płotu.Gdy płot się kończy, to i kończy się bohaterstwo wsiowych burków.
|
|
Junior nie wiem jakie Ty masz wspomnienia z lekarzami,ale ja nigdy żadnemu nie płaciłam (zapewne chodziło Ci o danie w łapę)...a jedyny,któremu płacę to dentysta bo nie ma umowy z NFZ. Myślę,że te Twoje \"płacenie\" wynika z mentalności...może uważasz,że jak posmarujesz to lepiej Cię wyleczy...a tu w większości to g.... prawda
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |