Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mieszkaqnia po inwestycję w Łomzy.Kupuje ktoś czy nie? |
Chodzi o to czy w Łomży są chętni do zakupu mieszkań w celach inwestycyjnych na wynajem? Czyli kupić i wynająć lub po prostu w celu lokaty kapitału
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mieszkaqnia po inwestycję w Łomzy.Kupuje ktoś czy nie? |
Ceny mieszkań w Łomży są z kosmosu. Zwłaszcza niektore w starych blokach aspirujące ceną do...właściwie nie wiem czego.
|
|
w Łomży inwestycja chcesz stracić wyrzuć kasę do kosza liczba mieszkańców spada większość mieszkań kupuje biedna wioska dlatego jest w tym mieście pełno pustostanów sporo kupiły osoby mieszkające za granicą też nie wrócą Wiec uważam że za 10 lub 15 lat rynek zweryfikuje ceny ostro w dół
|
|
Panie \" Janie ZYSK oczekuje Pan porady ,aja myslalem ze to wPan udzieli wskazowek jak osiagnac ZYSK . Pozdrawiam ...
|
|
Ja wiem, że inwestycje mieszkaniowe w Łomży są coraz bardziej ambitne. Na przykład w Poznaniu http://www.pbg-erigo.pl robi świetne mieszkania, ale nie wiem czy zdecydują się wejść na rynek mieszkaniowy w Łomży :)
|
|
tu nie poznań więc reklama zbędna
|
|
Od lat klakierzy prognozują spadek cen. A ceny rosną i rosną. A daj ogłoszenie że wynajmiesz kawalerkę to będziesz miał telefony co 10 min. Może i miasto się wyludnia może i bezroboci szaleje, ale mieszkania ciszą się dużym zainteresowaniem. Taki mały łomżyński cud.
|
|
Myślę że weryfikacja będzie za 2 do 5 lat
|
|
Zgadzam się z przedmówcą. W Łomży jest bardzo duży popyt na wynajem mieszkań. W mieście funkcjonują 3 szkoły wyższe niby nie takiej renomy jak w Białymstoku, Olsztynie czy Warszawie, a jednak o dziwo przyciągają mnóstwo studentów dziennych. Miasto może i się wyludnia, jednak mimo wszystko w mieście żyje wielu młodych ludzi, którzy cenią sobie wygodę i wolą wynajmować niż mieszkać z rodzicami. Odnośnie tego, że w Łomży są niskie płace i dominują umowy śmieciowe albo zatrudnianie na czarno to akurat wielki plus dla wynajmujących, gdyż ludzie nie mają zdolności kredytowej i nie mogą kupić własnego mieszkania. Odstępne za wynajem mieszkania waha się w granicach 500-600zł miesięcznie, więc jest to lepsza opcja inwestycji gotówki niż lokata która daje 3% zysku, a do tego odliczyć trzeba też podatek belki.
|
|
Dodam też, że narzekacie na Łomżę, że to biedna wioska, że każdy stąd ucieka, że nie ma pracy itp, a jednak mieszkania w nowych budownictwach sprzedają się jak świeże bułeczki... Ni jak to się ma do tego o czym tu piszecie.
|
|
Tylko kto wynajmuje mieszkania legalnie? Może z 10% albo i nie. a urząd skarbowy tylko czycha na to.
|
|
Wiesz... To jest już inna kwestia. Zjawisko to jest powszechne w każdym mieście w Polsce, zwłaszcza w Warszawie. Podatek od najmu jest bardzo wysoki, a ryzyko \"wpadki\" jest bardzo małe, bo jeśli nie ma podpisanej żadnej umowy, a pieniądze przekazywane są co miesiąc do ręki to proceder ten jest praktycznie niemożliwy do udowodnienia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |