Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ogloszenie w 4 lomza |
Witam . Wlasnie przegladalem ogloszenia w 4lomza.pl .Ktos zamiescil ogloszenie ze zatrudni pania do sprzatania 2 razy w tyg .prosi o Cv ze zdjeciem . Sam niewiem co sadzic ,rozuiem ze teraz Pani sprzataczka to musi miec skonczona ktoras z Lomzynskich uczelni ,biegle znac obsluge komputera i miec prezecje . ????? Szanowny pracodawco a moze ty zamiesc swoje CV i wtedy bedziesz mial wiecej kandydatek do pracy .Wielkosc mieszkania ,czy jestes balaganiazem .itp . No i musisz byc przystojny ,szarmancki i hojny . Czy jestes wyplacalny , zarobki itd . Co sadzicie o takich ogloszeniach . Czy teraz na sprzataczke to tez casting . Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ogloszenie w 4 lomza |
Kiedyś były ogłoszenia z pracą dla sprzątaczki i wykształcenie min. wyższe :) To ludzie po zawodówce nawet do sprzątania już nie są zatrudniani. To gdzie mają pracować? Chore, chore. Ale nikt pracodawcy nie zabroni mieć takich wymagań, jego cyrk...
|
|
Każdy chce mieć jak najlepiej wykształconego pracownika (nawet sprzątaczkę). Jeżeli ktoś lepiej wykształcony, z lepszą prezencją będzie chciał u mnie pracować to chyba go wybieram. Proste i logiczne. Wolę żeby po domu krzątała mi się przystępnie wyglądająca kobieta która nie traci klasy nawet w takiej a nie innej pracy niż jakaś która o siebie nic a nic nie dba i będzie mnie odstraszać.
|
|
Ja rozumiem ,co masz na mysli . Tylko czy nie prosciej podac nr tel i porozmawiac ,wypytac . A CV to moze tyc problemem . Dzieci beda pisac cv ,robisc zdjecie . Rozumiem jesli zatrudnia sie kadre na odpowiednie stanowisko do biura ,to interesuje pracodawce doswiadczenie zawodowe ,kursy imiejetnosci itd.... . Natomiast Cv ze zdjeciem to dlamnie zbieranie danych osobowych . Pozdrawiam
|
|
vaptor chyba żartujesz???? Po cha do sprzątania osoba z wyższym wykształceniem???? Taka osoba powinna umieć sprzątać i ważne zeby byla uczciwa a to czy ktos ma wyksztalcenie nie robi z tej osoby od razu czystej i i uczciewej. Nie wiem co ma piernik do wiatraka?? masz dziwne pojecie chyba zerowe o zyciu skoro takie fanaberie wypisujesz. Powiem ci ze chetnie za takie mnimanie o zyciu palnęła bym cie w ten pusty leb. Znam ludzi po sredniej szkole lub po zawodówce i nie widze roznicy pomiedzy tymi z ktorymi sama studiowalam i tymi ktorych znam po studiach.Tu chodzi o inteligencje a nie wyksztalcenie. km ty masz racje to na pewno zbieranie danych osobowych.
|
|
Kiedyś w tv był program o takich paniach na telefon, co to przychodziły sprzątać i nie tylko... Może o to chodzi?
|
|
Zabolalo cie ze mam racje . Szukalem rowniez jakis czas temu osob do sprzatania . Dalem ogloszenie ,wybralem po rozmowie . Sprawdzilem i i jestem zadowolony . Natomiast casting z cv to wedlug mnie przesada . i Jeszcze jedno masz racje wyksztalcenie to nie inteligencja . A ty dlamnie to chyba jestes wyksztalcona . Mozez wyslac mi CV zatrudnie cie na sprzataczke tylko niezapomnij wyslac odpowiedniego zdjecia . Pozdrawiam . Jesli cie zdenerwowalem to przepraszam ,wyrazilem tylko swoja opinie ,nie mialem nikogo urazic .
|
|
Widzialem twoje wczesniejsze odgloszenia ze stawka 5 zl na godz . to mi wystarczy...........
|
|
Castngi na stanowisko sprzataczki zawsze byly - jak na kazde inne stanowisko pracy ... W CV jest nasz caly zyciorys - bardzo duzo o nas informacji - dzien urodzenia, miesiac, rok, miejsce, stan cywilny, rodzaj szkoly i tez miejsce itd. itp. \" Im miej ludzie o nas wiedza , tym lepiej! \"
|
|
km ty to do mnie napisales?
|
|
Kiedyś była tu taka firma, co do ulotek też chciała CV :D Ubaw po pachy, no chyba że ktoś potrzebuje pilnie pracy i jest gotów coś takiego przygotować i wysłać... Przykre to, też obstawiam wyłudzanie danych osobowych. Informacje do decyzji o zatrudnieniu na takich stanowiskach zdobywa się tak, jak napisał km - podczas rozmowy, ew. okresu próbnego. To jest proste i nie ma co wymagać zbyt wiele, bo niedługo CV to i sprzątaczki będą musiały pisać (UPS! IRONIA).
|
|
I nie mam nic do sprzątaczek, szanuje ten zawód tak, jak każdy inny. Po prostu nietrafione wymagania.
|
|
Widziałem lepsze: przyjmie \"pracodawca\" do pracy osobę w wieku 18 lat i 20-letnim doświadczeniem..............
|
|
km masz jakieś dziwne podejście. Ważne to jaka dana osoba jest. Osoba po najsłabszej szkole czy taka po studiach która chce sobie tymczasowo dorobić to nie powinno robić różnicy. W sumie ci po studiach nie powinni się wogóle interesować takimi ofertami, ale w życiu różnie bywa. Do sprzątania chyba nie trzeba być wielkim inteligentem z wykształceniem. Wystarczy prosta, schludna, normalna osoba. A Ty \"km\" z takimi wymaganiami zejdź na dół. Niedługo z chęcią będą zatrudniać inżyniera magistra do wywozu śmieci.
|
|
Przepraszam, miało być do \"vaptor\" a nie \"km\" ;), źle spojrzałem, zwracam honor.
|
|
było nie dawno ogłoszenie (szukać mi się teraz nie chce) ... \"... zatrudnię przy wycince lasu... CV + zdjęcie...\" się nie zgłosiłem. brzydki jestem!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |