czwartek, 10 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
na ile projektów Łomża pozyskała pieniądze z UE

Zapraszam do plebiscytu.

Jak myślicie, ile projektów napisanych przez Łomżę otrzymało dofinansowanie z UE?

Np. Poznań otrzymał pieniądze na 33.

Ciekawe ile nasze miasto?

jackbab

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: na ile projektów Łomża pozyskała pieniądze z UE

moim zdaniem malo dostalimy do sledzie zabrali.

Hmmm....myślę że od śledziow dostaliśmy na najwyżej 2:P

Po pierwsze należałoby doprecyzować pytanie. Co masz na mysli pisząc "Łomża"? Czy chodzi o JST i jednostki podległe (z dotatkowym rozróżnieniem na miasto i powiat) czy ogół podmiotów pubilcznych, prywatnych i pozarządowych prowadzących działalność w mieście? Różnica jest ogromna...

Po drugie wypisywanie tekstów a'la "śledzie zabrali" świadczy o nieznajomości tematu. Zarząd województwa dzielił w trybie konkursowym środki alokowane poprzez jeden tylko program - ZPORR (fakt, że chyba najzasobniejszy). Ile było programów w agendzie 2004-2006 proszę sobie poszukać i policzyć.

Z tego co mi wiadomo samorząd miasta wypadł całkiem nieźle, a nawet bardzo dobrze jesli chodzi o pozyskiwanie środków ze źródeł "unijnych" (nie znam dokładnych liczb, ale zdaje mi się, że kwota oscyluje w okolicach 30 mln) - głównie, a może nawet w całości na projekty inwestycyjne (nie wspominam o projektach miękkich PUP - powiat). Gorzej z lokalnymi przedsiębiorcami (nie chcieli, nie potrafili?) - ale to temat chyba na inną dyskusje.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

auto-moto
Tani blacharz - lakiernik w Łomży. Dzwoń zapytaj, to nie kosztuje.
tel. 518065650
auto-moto
Skup Aut Plus. Najlepsze ceny w regionie, wszystkie marki, odbiór lawetą. Kupimy Twoje Auto także auta bez OC, przeglądu, uszkodzone.
tel. 791824326
usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org