Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
zwrot zakupionej rzeczy |
Witam.Nie dawno kupiłem grę na ps,okazało się że się zacina,więc odniosłem z nadzieja że mi wymienia na drugą albo zwrócą pieniądze. Pani która tam pracuje powiedziałam że nie ma czegoś takiego-podsuneła pismo do złożenia reklamacji.gra miała iść do producenta. ok. czekam już drugi tydzień,byłem,dowiadywałem się-gra nawet do producenta nie dotarła jak na razie. ale nie pomyślałem nic złego-widocznie takie są procedury co do gier...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: zwrot zakupionej rzeczy |
W między czasie w tym samym sklepie kupiłem wagę. przedwczoraj. z wagą widzę że też coś jest nie tak. nie waży,wyłącza się w trakcie ważenia.. czy gdy ją zaniose też też tak będzie? wezmą na reklamacje zamiast poprostu zwrócić kasę.i teraz na wagę będę czekać ruski miesiąc. of kiedy weszły takie przepisy? kiedyś kupiłem nawigację,nie podobała mi się to w przeciągu 7 dni mogłem zwrócić bez podania powodu. i tak zrobiłem.zwróciłem i kupiłem drugą..
|
|
Orientujecie się jak to jest teraz? może sprzedawcy wiedzą że jest taki przepis ale celowo wmawiają że nie? a może coś się zmieniło czyli takiego czegoś już nie ma... co zrobić w tym przypadku?
|
|
odnośnie wagi - baterię dociśnij, jeśli nie pomoże to po prostu ją wymień na nową
|
|
Poczytaj o reklamacji z tytułu niezgodności towaru. I od tego zaczynaj a nie od gwarancji.
|
|
od stycznia tego roku to ty decydujesz czy chcesz, aby produkt wadliwy był naprawiony czy chcesz zwrotu pieniędzy. Poczytaj w przepisach, ale napewno zmieniło się to od stycznia 2015.
|
|
Ks Janusza z tylu poczty biuro praw konsumenta gdzie bardzo mile Panie Ci pomoga mi pomogli troche pisania bylo ale ok
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |