Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Paliwo Orlen Chojny Młode |
Witam, chciałem zapytać jak wasze auta znoszą paliwo z tej stacji dokładniej o paliwo 95. Tankowałem na tej stacji od 3 miesiecy i samochód jechał normalnie ale było czuć takie przerywanie, ostatnio dostałem od znajomego kupony na STATOIL i zatankowałem i przerywanie ustąpiło(jeżdżę 3 dni na paliwie ze STATOILA). Pozatym od kąd tankowałem na chojnach to wyskakiwał mi błąd spalania stukowego. Kierowałem się tam bo było zawsze -10gr litr a i tak tamtedy jeżdżę, juz naprawdę myslałem że jakaś poduszka siadła w silniku(stąd to \"przerywanie jak by\"), a to jednak była wina paliwa.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Paliwo Orlen Chojny Młode |
no ja tankuję auto służbowe i prywatne i jest ok, nigdy nie miałem problemu na Łomżyńskich i pod-Łomżyńskich orlenach... ( słyszałem negatywne rzeczy o Orlenie na Jakaci ale myślę że to brednie i pomówienia ) pozdro Paradox
|
|
spróbuj wymienić filtr paliwa, miałem podobne objawy. Dodawałem gazu raz szarpał raz nie, po wymianie jak ręką odjął :)
|
|
jeżdżę od kilku lat na paliwie od \"kurpia\" i to na różnym diesel ,gaz i benzyna i nie mam problemów
|
|
Gdy miałem Diesla (na pompie) to na ON od kurpia auto kulturą pracy bardziej przypominało ciężarówkę; (moim zdaniem do tego Diesel się nadaje - pojazdów użytkowych a nie osobówek :) ) na ON z BP - klekot cichł. Potwierdziłem kilkukrotnie. Ja osobówkę w Dieslu sprzedałem 4 lata temu, ale mój znajomy po tankowaniu na 2 \"markowych\" łomżyńskich stacjach i po przekroczeniu 110km/h zalicza tryb awaryjny w silniku, mimo, że jest to Diesel z tych mniej wymagających (na pompie) Obecnie zastanawia mnie inna sytuacja: czemu na różnych stacjach wchodzi mi różna ilość gazu do zbiornika? W końcu zawór odcinający znajduje się w aucie. Rekordy tutaj bije Pryma - do 43 litrowej butli \"mieszczą\" prawie 42 l. gazu... Poza tym zamarzające zimą \"pistolety\" na niektórych gazowniach... Co w nich zamarza? Gaz? Do only: facet pisze, że przerywanie ustąpiło po zmianie paliwa, więc co ma tutaj filtr? Moja rada jest następująca: Jeżli masz wątpliwości co do jakości paliwa - zmień stację! Zazwyczaj zakup auta to efekt Twojej ciężkiej pracy i wyżeczeń, a \"chrzciciele\" mają to w głębokim poważaniu. Te 5 zł na baku to żadna oszczędność, a jeżeli do silnika trafia taki syf, że wyskakują błedy to jak to wpływa na żywotnośc Twojego silnika? -- tomek w. \"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\" \"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"
|
|
Filtr paliwa odpada bo wymieniany na poczatku listopada, tylko czemu pomoglo zmiana paliwa? Gdyby byl to filtr to na kazdym paliwie by szarpal, no u kurpia w lomzy brat tankuje problemow nie ma, moze w lomzy nie ma syfu jak na chojnach, na chojnach kiedys diesla tankowalem bylo dobrze.
|
|
W jakaci na orlenie paliwo jest super :) Maliszewski a co do orlenu w chojnach miałem taki sam problem tylko że ja zatankowałem pełen bak w motocyklu i to było paliwo 95 albo 98 przerywał strasznie szlag mnie trafiał ledwo dojechałem wolno do domu 15 kilometrów.Po czym wylałem te gówno i po kupnie paliwo również ze statoila 98 jazda bez szarpnięć itd Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |