piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Mural

- To my jesteśmy gospodarzami miasta i musimy zrozumieć, że to od nas zależy jak Łomża będzie wyglądać – tak napisał Kamil Kamiński w swojej diagnozie sytuacji.

Zgodzę się z nim w niewielkiej części, że mieszkańcy powinni zdecydować, ale oni nie chcą decydować!!! Nie Chcą!!! I taką mają wolę, to znaczy bardzo dobrze, bo demokracja!!! Jest to dla nich obojętne.

Tą postawę narzucania przez kogoś mają gdzieś. Nie chcą murali jakie chce ktoś tam. Mamy to gdzieś!!! Chcesz robić swoje murale – robione w sposób spontaniczny, ale nie naruszając prawa własności!!! i ja to popieram!!! Ci ludzie od tzw. „prawidłowych murali” myślą, że przez cenzurę wprowadzą swoje mural. Zapomnieli jednak, że prawdziwy mural jest rysowany spontanicznie, często nielegalnie i ta jak chcą tzw \"nieznani sprawcy\" – czyli po swojemu!!! bez cenzury!!! To olejna dziwaczna dyskusja ...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Mural

Nie dotarło do mnie.
Za mało wykrzykników.

Wykrzykniki tylko coś podkreślają. Społeczeństwo tę dyskusję ma gdzieś. Większość nie chce oficjalnego murala, woli spontaniczne dzieła tzw. \"nielegalnych sprawców\". To tworzenie kultury, które próbuje przejąć pewna grupka ideologiczna. Propagandyści polityczni - głoszący poprawność polityczną. To widać i nie powiedzie się w Łomży ... Jak chcecie malować murale to róbcie tak jak to robi się od lat ..., a nie za przykrywą tzw. legalności murala, bo on zawsze był malowany tak samo i w pewnej sytuacji, nie popieranej przez oficjalne gremia rządzące.

Prawda

Jestem przeciwny jakimkolwiek muralom (bohomazom) w tym miejscu a szczególnie tym spontanicznym... Podobno była jakaś sonda.. ale gdzie i kiedy? i podobno żadna z propozycji nie zdobyła dostatecznego uznania..ciekawe tylko czy była propozycja w tej sondzie nie robienia tego pseudo artystycznego dzieła?

Coś Ci się (delikatnie mówiąc) pokiełbasiło.
Za wiki: Murale można zdefiniować jako wielkoformatową grafikę na ścianach budynków.

A to, o czym piszesz, to graffiti i nikt nie proponował, żeby to takie coś umieszczać na tej trybunie.

... & vice versa!

goostav, jeśli to było do mnie, to zapewniam że nic mi się nie pokiełbasiło... żadnej pstrokacizny tam nie potrzeba..

Namaluj mural spontanicznie w swoim dużym pokoju lub kiblu, a od miejsc publicznych trzymaj się z daleka !!!

wic nie do końca jest tak z muralami jak mówisz. Murale powstają wg pewnych projektów, służą również ożywieniu miasta czego dobitnym przykładem jest Łódź, Warszawa, czy bliżej nas Wizna.

Pisząc o tym, że mieszkańcy decydują o kształcie miasta, miałem na myśli że decydują o wszystkim co jest dla nich ważne. Mogą również zdecydować, że murali nie chcą.

Dokładnie,powstanie muralu to nie spontaniczna decyzja,do tego potrzebny jest projekt. A propo Wizny,powstaje tam właśnie kolejny mural,tym razem będzie to odtworzone zdjęcie Raginisa.

Życie to nie bajka,życie to je walka! ;)

Zambrów jest świetnym przykładem jak można tworzyć murale tak by wpisywały się tkankę miasta. Myślę, że murale w Łomży byłyby dobrym pomysłem, ale nie koniecznie na pl. Niepodległości.

Ten stary pedofil chce pewnie jakiegoś czeczena nam namalowac?

moja propozycja. moge podjąć sie malowania. tylko gdzie?

kto to slyszal zagrezdac ten komunistyczny relikt

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Relikt musi pokazywać czym był komunizm. Tyle. Należy go traktować własciwie, czyli źle, niech ludzie wiedzą!!! albo go rozwalmy i wybudujmy tam coś, coś nowego naszego!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org