niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Powróćmy nad Narew ! cz. CXCIII

Pod koniec lat sześćdziesiątych, sekcja kajakowa działająca przy klubie wodnym "Okoń" otrzymała pierwszy sprzęt wyczynowy. Były to kajaki przekazane z klubu wodnego Ligi Obrony Kraju w Ełku w postaci: trzech jedynek i trzech dwójek. Opiekunem i instruktorem sekcji był Kołodziejski Leszek. Wiosną 1971 r. sekcja startowała w regatach okręgowych w Augustowie i w regatach międzyokręgowych również w Augustowie.

Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa naukowego

czesław

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Powróćmy nad Narew ! cz. CXCIII

a które zajeła miejsce w tych regatach

czeslaw wes se kup namiot i wruc nad ta narew tam pod mostem nowym masz w h u j miejsca §§§!!!!

Cycq, weź taki sam namiot, ale do tego kilka książek z historii Narwii i Łomży, może nie wiesz, że to miasto leży nad Narwią i Czesław udzieli Tobie korepetycji z historii naszego miasta. (nie mam subaru,... ale i nie mam za krzty rozumu)

Pozdrowienia

maciek moje jaja poasowalyby do twoich ust !!!

cycqu:
Czesłąw robi swoje. To juz jest tradycją ze dopisuje on cos z kawałka historii Łomży. I tego nie zmienisz...

W regatach okręgowych sekcja łomżyńska drużynowo zajęła miejsce za Spartą Augustów i Cresovią Białystok. Natomiast w regatach międzyokręgowych łomżyńscy zawodnicy pracowali na konto reprezentacji okręgu białostockiego, której przeciwnikami byli kajakarze z woj. łódzkiego i warszawskiego.

czesław

I to, jak się nie mylę, to własnego autorstwa.

Pozdrowienia.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org