Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ceny towarów w Unii |
w lidlu przykładowa spawareczka 200zł w polsce i 40funtów w anglii. niby ok tylko ile ma srednii anglik a ile polak. i lidl i ta cała unia ma na to wyje... zresztą tak jest z większością towarów http://fanlidla.pl/gazetka/2012.07.16.narzedzia/6464,Spawarka,transformatorowa http://www.hotukdeals.com/deals/lidl-arc-welder-39-99-lidl-instore-1549683
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ceny towarów w Unii |
ale co tu gdybać o oczywistych rzeczach , ciuchy w UK są tańsze niż u nas , chemia w porównywalnych cenach , np: 35 kapsułek ariel 7f tj 35zl najnizsza stawka w UK 6,31f , owy produkt za 1h pracy z groszami a w Polsce za 5zl ? 5 kapsułek , gdyż na całe opakowanie osoba z najniższa stawką musi pracowac 7godzin. Nie ma co się rozpisywac bo mam setki przykład produktów i długo by wypisywac . Jestesmy III swiatem pod wzgledem cen
|
|
chyba wszędzie tak jest najlepiej nie porównywać ewentualnie wyjechać jak nam tu źle
|
|
Masakra ...
|
|
.
|
|
Czasem bywam w Niemczech. Ulubione perfumy kupuję za 35 Euro. U nas te same perfumy kosztują 270 zł. Żal. Ja zarabiam 2 500 zł, moja kumpela w Niemczech 2 500 Euro. Wszystko na ten temat.
|
|
co tu gadac znam ludzi co towar biora z polski a polacy kupuja i jeszcze raz w polsce sprzedaja :)
|
|
Ameryki nie odkryłeś. ;)
|
|
no nie i tu masz racje
|
|
tu za 1 funta kupie np mleko chleb maslo czekolad 5 sztuk iduzo innych slodyczy paczkow 5 i reszta jeszcze bedzie i duzoduzo inych rzeczy a w polsce za 1 zl co kupie ?
|
|
a jeszcze dodam ze jak dobrze sie czlowiek zakreci to za 1 funta zje smaczny obiad ,sniadanie badz kolacje
|
|
Dodaj jeszcze, że angole czy niemcy się nie dają dymać :D I jak jest sok 100 procent to ma 100 procent :D Robiłem kiedyś taki teścik: 2 identyczne soki jeden z PL drugi UK... ten sam producent podobne opakowania i.... Uważam, że ten kraj jest stracony :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |