czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Budowa supermarketu ponownie ruszyła

Rozpoczęła się rozbiórka betonowych konstrukcji supermarketu przy skrzyżowaniu ulic Zawadzkiej i Łagody. Straszący od niemal trzech lat „szkielet” zniknie, a w jego miejsce ma stanąć supermarket typu „klocek”. Jak podkreśla wiceprezydent Łomży Marcin Sroczyński inwestor twierdzi, że sklep będzie gotowy po wakacjach

Budowa tego supermarketu ruszyła jako pierwsza w Łomży jeszcze jesienią 2003 roku. Błyskawicznie wywieziono tysiące ton ziemi i jeszcze przed zima postawiono betonowe konstrukcje... po czym prace stanęły... na dwa i pół roku.
Inwestor chciał zwiększyć powierzchnię budowanego sklepu, na co nie godziło sie miasto. Poza tym okazało się, że kontrahentowi pod którego potrzeby budynek miał być stawiany nie pasuje wzniesiona konstrukcja.
Teraz plany konstrukcyjne zmieniono, a inwestor uzyskał zgodę miasta na przebudowę obiektu. Jak mówi wiceprezydent Sroczyński nowy budynek będzie niższy o około dwa metry od stojącego dotychczas szkieletu. Poza tym jego konstrukcja ma być dwu, a nie jak obecnie, trzynawowa.
Po dwóch i pół roku zastoju teraz prace maja iść pełną parą. -Inwestor zapowiada, że już we wrześniu będzie można zrobić zakupy w sklepie – mówi Marcin Sroczyński.

Prawdopodobnie na Górce Zawadzkiej swoje podwoje otworzy sklep sieci Kauflad. Sieć ta swego czasu prowadziła w już nawet nabór pracowników do sklepu w Łomży.

Dodajmy, że powierzchnia przyszłego supermarketu ma wynosić niemal 2 tys m.kw

Informacja z 4lomza:
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=8044

BUNKIER

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Budowa supermarketu ponownie ruszyła

NO I BARDZO DOBRZE BO TO CUDO NA GORCE STRASZYLO OKRUTNIE.....A KOLEJNY NOWY "DUZY' SKLEP WPLYNIE TYLKO POZYTWNIE (MAM NADZIEJĘ) NA OFERTĘ INNYCH SKLEPÓW,BO W TEJ DZIEDZINIE TO NASZE MIASTO OFERUJE STRASZNA DZIADOWSZCZYZNĘ.

Kolejny blaszak? O Matko!!!

NIe wiem co to za sieć, ale miejmy nadzieję że wkońcu pojawi się sklep, a nie jak sie to ma do tej pory skupisko szmatlandów i tanijadek, z cenami z markowych sklepów

Temid

'typu klocek'...KLOCEK?? oby to w miare ladne bylo bo jak spaskudza okolice ronda ktore sa juz calkiem ladne... stokrotka to jedne z najladniejszych tego typu obiektow i mam nadzieje ze ten nowy obok bedzie przynajmniej w polowie tak ladny

"stokrotka to jedne z najladniejszych tego typu obiektow i mam nadzieje ze ten nowy obok bedzie przynajmniej w polowie tak ladny"

Szczególnie piękna w tym budynku jest ta biala bryla wystajaca z ponad dachu. Psuję kompletnie wygląd całego budynku.

A co do nowego sklepu, to nie wiem czego się spodziewacie po kauflandzie. Przecież to będzię kolejny blaszak, tak jak obiekt biedroniki na ul. Legionów.

No to ladny bajzel :D Myslalem ze rozwala ten szkilet kompletnie i zrobia jais plac zabaw albo slizgawke na zime. Na cholere nam kolejny market zeby znow spadly obroty malych sklepow i poszlo kupa ludzi na bruk. Co z tego ze zatrudnia w nowym zapewnie pieknym tak samo jak i stokrotka sklepie nawet 100 osob jak 200 straci prace najmarnij ( przedstawiciele handlowi gdzie beda sprzedawali hurtownie to samo no i detalisci niestty beda musieli zamykac sklepy) Nie wiem czemu Ludzie w Lomzy sa tak bezdennie glupi a zlaszcza wladze ze pozwalaja na takie inwestycje w srodku miasta. Jest tyle miejsca wolnego na przedmiesicach zawady np. Nie wiem czemu to sie buduje i szpeci miasto? Nie wiem tez co wy widzicie piknego w budynku stokrotki?? Chłam jakich malo kloc opklejony jakas zielona plexa co w tym ladnego?? No co?? ...Smieszy mie tez nazwa przystokrotkowego "stadionu" szmaty z sekend handow posciagana od turkow z Raichu i nic po za tym jakis Top secret jedyny...? ach no i cos z butami reszta szmira jakich malo. Galeria ahahah smiechu warte! Tu postawio nastepny kolc tylko moze opkleja go niebieska tasma izolacyjna dla bajeru. Nie wierze w to zeby szarpneli sie na jakis "cwaniacki" budynek. Zreszto szkoda gadac... łapuwy juz i tak przyjete przez nasze kochane wladze i cos postawic trzeba byle co ale cos trzeba... Nie wiem kiedy sie zmieni władza w naszym miescie na normalna! Czerwone mordy dalej siedza z wywalonymi grubymi bedechami przed soba najpier patrza aby kieszonka ich byla pełna a potem zorganizuja dla odczepnego koncert Boysow (w polocie) na starymrynku... i mysla ze sa goscie kulture krzewia w naszym miescie... Paranoja!

pzdr,

Przepraszam za bledy jakie

-=przemek aka phobia=-

Przepraszam za bledy w wypowiedzi ale nie za bardzo mam czas na pisanie.. :D

-=przemek aka phobia=-

" Co z tego ze zatrudnia w nowym zapewnie pieknym tak samo jak i stokrotka sklepie nawet 100 osob jak 200 straci prace najmarnij ( przedstawiciele handlowi gdzie beda sprzedawali hurtownie to samo no i detalisci niestty beda musieli zamykac sklepy)"

A masz jakieś na to dane? Bo według ostatniej analizy która mi wpadła w ręcę w Polsce w przeciągu ostatnich sześciu lat powstało 5000 nowych małych osiedłowych sklepów. Więc nie powtarzaj głupot za łomżyńskimi sklepikarzami, tylko przedstaw konkretne dane na potwierdzenie tego co piszesz.
Ja się tylko boję tego, że nasi nowi wybrani samorządowcy i prezydent stwierdzą że dużych sklepów w Łomży już wystarczy i zostaniemy z tymi swoimi "pseudo galeriami" handlowymi.

"Czerwone mordy dalej siedza z wywalonymi grubymi bedechami przed soba najpier patrza aby kieszonka ich byla pełna"

Zobacz kto ma większość u nas w radzie miasta i dopiero zaczniej wypisywać swoje bardzo ciekawe i całkowicie błędnę wynurzenia.

małe osiedlowe sklepy powstaja w miejscach gdzie nie ma super i hiper marketow. Kolego bylem kilka dobrych lat przedstawicielem handlowym i wiem jaki wplyw maja supermarkety a rozwoj malych sklepow. To po pierwsze po drogie. Chcial bys pracowac w supermarkecie za 800pln netto 7 dni w tygodniu po nawet tylko 8h??? i na dodatek szmaca ciebie na kazdym kroku ze zle cos robisz???
A czemu nie poruszyles spaw lapowek jakie zostaly wreczone naszym kochanym samorzadowcom i radnym. Czlowieku tak wielce nie bron! Bo grzadza ci sami ludzie co ikiedys rzadzili tylko ladnie sie przefarbowali. Kiedys komuchy a teraz ladnie z zona ide do kosciola. Smiech na sali.

-=przemek aka phobia=-

" Chcial bys pracowac w supermarkecie za 800pln netto 7 dni w tygodniu po nawet tylko 8h??? i na dodatek szmaca ciebie na kazdym kroku ze zle cos robisz???"

A może mi jeszcze powiesz, że lokalni sklepikarze płacą więcej? Nie rozśmieszaj mnie.

"małe osiedlowe sklepy powstaja w miejscach gdzie nie ma super i hiper marketow."

Mieszkam praktycznie przy samym dużym centrum handlowym z hipermarketem. W przeciągu ostatniego roku powstały w okolice dwa sklepy spożywcze, jeden mięsny i jeden warzywny, mimo że to tej w tej okolicy było kilkadziesiąt sklepów. I co najlepsze wszystkie sobie dobrze radzą..

"A czemu nie poruszyles spaw lapowek jakie zostaly wreczone naszym kochanym samorzadowcom i radnym."

Bo ja o tym nie słyszałem. Skoro o tym wiesz to proponuję wycieczkę do prokuratury, a nie szczycenie sie swoją wiedzą na forum. Ziobro i spółka tylko czekają , żeby aresztować jakiegoś "komucha" pod jakimkolowiek zarzutem.

Niech budują dla przeciętnego klienta będzie większy wybór zobaczymy co

nam wyrośnie.????

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org