Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie zjeść dobry obiad? |
Witam. Polecicie jakiś lokal z dobrym jedzeniem? Chciałabym zaprosić rodzinę (okolo 20 osob) po chrzcinach na obiad. Pomożecie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie zjeść dobry obiad? |
Aroma
|
|
no i oczywiście bez sympatyków PIS-u ;)
|
|
concordia-swietna kuchnia :) i bardzo ładna sala :) ale tu lepiej umówić sie wcześniej aby było miejsce.
|
|
wiadomo, jak ok 20 osób na obiad bez wcześniejszej rezerwacji, to tylko McDonald polecam: Retro, Belfort Piątnica,
|
|
Retro, ewemtualnie Belfort, reszta nedza.
|
|
do perelki pana stelmachowskiego mozesz zaprosic tam smaczne obiady sa polecam
|
|
nie jadłem jeszcze w rest Mensa - nowo otwarta ( dawna Amnesia) ,elegancki lokal podobno mają tam zawsze świeżą kaczkę , trzeba się wybrać i spróbować
|
|
Pod Topolami w Konopkach, nie pożałujesz. Nie tylko smacznie, elegancko ale i zdrowo bez chemii.
|
|
dzisiejsze Topole to nie to samo co 5lat temu , już nie tak smacznie, nie tak dużo i nie tak tanio ... ale gdzie Ty tam widziałeś elegancję ? PS: tak samo można powiedzieć, że Kufelek to elegancki pub
|
|
no właśnie gdzie można zjeść smaczny obiad i w miare w przyzwoitej cenie. Ale na serio.
|
|
zależy co kto lubi i na ile go stać? a co to dla Ciebie jest " w przyzwoitej cenie"? /////////////////// zależy też czy to ma być "wystawny" obiad okazjonalny czy zwykły lunch
|
|
trudno określić ale przyzwoita to na średnim poziomie
|
|
Zamow na Allegro.Kurier dowiezie.
|
|
Tak, "Pod Topolami" to było smacznie jakieś 20 lat temu, jeszcze w starym budynku.
|
|
W Chojnach.
|
|
Chojny
|
|
tez tak mysle ze Chojny lub Retro z taka iloscia osob moglbys isc i uzgodnic dogodne warunki Andrzej W.
|
|
Mensa - POLECAM :)
|
|
Grecka - na przeciwko Statoil. Syta Panna - obok Lidla.
|
|
RETRO Gienia_Smoliwąsowa
|
|
w stawiskach stara gospoda
|
|
sawana
|
|
także polecam Retro i Belfort
|
|
Pytanie troszkę odbiega od tematu, ale liczę na pomoc. Mam ochotę na grilowanego łososia, w której restauracji w Łomży mogę go zjeść? Jakoś wcześniej nigdzie w karcie nie rzucił mi się w oczy.
|
|
podoba mi się wystrój w sytej pannie, obok lidla, i ogólnie mogę polecić ze względu na pysznie robione mięso ! warto choć raz spróbować. ale warzyw gotowanych nie polecam :P
|
|
Dziękuję wszystkim za rady i sugestie. Na pewno bardzo mi się przydadzą 😊 Pozdrawiam serdecznie
|
|
Pizza Chata. Bylam tam na stype i bardzo mila obsluga, jedzenie pyszne. Polecam!! Przy pogotowiu :)
|
|
A ja bym poleciła lokal Pani Sasinowskiej na Nowogrodzkiej Swojskie Jadło
|
|
Verita pysznego łososia w Mensie mają
|
|
Tam jeszcze nie byłam, ale skoro mają łososia na pewno odwiedzę ten lokal. Dziękuję za pomoc.
|
|
Śmierć – stan charakteryzujący się ustaniem oznak życia, taka definicja obowiązywała przez stulecia. Według niej uznanie śmierci człowieka następowało w chwili ustania wszelkich czynności oddechowej oraz krążenia, Z godzinę śmierci uznawano zazwyczaj ostatni oddech lub ostatnie wyczuwalne uderzenie serca. Wraz z postępem medycyny i rozwojem technik reanimacyjnych jest możliwe podtrzymanie oddychania i krążenia metodami sztucznymi. W związku z tym nastąpiło powstanie nowej definicji śmierci. Aby uznać człowieka za zmarłego trzeba stwierdzić śmierć całego mózgu. Później ta definicje ewoluowała i przyjęto, że śmierć następuje z chwilą śmierci pnia mózgu. Obecnie śmierć pnia mózgu jest niezbędna i wystarczająca do uznania osoby za zmarłą. Śmierć w kulturze i sztuce - Śmierć jest motywem często stosowanym we wszelkiego rodzaju sztuce. Od starożytności powstawały personifikacje śmierci. Najczęściej temat występował w średniowieczu (duży wpływ wywarła epidemia dżumy), kiedy to zostały wypracowane cztery alegorie, toposy, dotyczące śmierci: Śmierć w religiach i wierzeniach - Śmierć jest częstym elementem symboliki religijnej, czy to w związku z powstaniem z martwych, czy reinkarnacji. W mitologiach wyznań politeistycznych i henoteistycznych często obecne były istoty wyższe kojarzone ze śmiercią (np. Hel w mitologii nordyckiej, czy Hades w greckiej). Czasami, jak w przypadku Ozyrysa w mitologii egipskiej, bóg śmierci był jednocześnie bogiem życia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |