Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
instalacje gazowe |
Witam!! Słuchajcie jak jest z instalacja gazową w samochodach? Czy to dobre rozwiązanie? Opłaca się?? Zastanawiam sie nad założeniem gazu, jakie sa mniej wiecej ceny i jakie zakłady polecacie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: instalacje gazowe |
Jakie auto, silnik itp ??
|
|
Renault scenic, silnik 1.6 co tam jeszcze potrzebne? SLyszalam ze nie bardzo w tych samochodach sie sprawdza gaz ale moze kto się na tym bardzie j zna? :D
|
|
w piatnicy na wlosciaskiej jest zaklad doradza
|
|
dzieki lomzyk ;) Czasami w zakładach to doradzają na swoją kożyść dlatego też chciała bym usłyszeć opinie praktykantów bądz kogoś kto się troszkę na tym zna;)
|
|
spoko
|
|
na senatorskiej jest zaklad co zakladaja Beata
|
|
Zależy ile jeździsz, gdzie, czym. Moim zdaniem gaz nie opłaca się wtedy gdy: -robisz krótkie dystanse tylko po mieście -jeździsz mniej niż 5 tysięcy km rocznie -masz auto które i tak mało pali (8 litrów po mieście i mniej) Gaz się opłaca gdy: -jeździsz głównie w trasach ewentualnie po mieście z dobrze nagrzanym silnikiem -robisz powyżej 5 tysięcy km rocznie -masz auto z dużym silnikiem (V6, V8 itd) o pojemności powyżej 3 litrów i wszystkie powyższe warunki są spełnione.
|
|
leonzawodowiec dobrze pisze, ja mam gaz i wcale mi się to nie kalkuluje a poza tym auto się psuje na nim , przegląd droższy , także jedno w drugie idzie. Nie założyłabym gazu ponownie gdybym miała wybór.
|
|
Jeśli chodzi o ceny to sekwencje zaczynają się od 2 tysięcy (silniki 4 cylindrowe) do nawet 4-5 tysięcy (V8, V12).
|
|
|
A ja słyszałem, że w Piątnicy robią bardzo tanio.
|
|
Scenic I czy II, silnik 8-śmio czy 16-sto zaworowy, w scenicu I były dwa rodzaje silników 1,6, silnik 16-sto zaworowy idealnie nadaję się do zagazowania w scenicu I jak i w II. A instalatorów z Piątnicy to raczej omijaj szerokim łukiem
|
|
Tanio nie znaczy dobrze, macie rację, coś kosztem czegoś.
|
|
Kiedys bylo tak ze silniki w LPG czesciej ulegaly jakims drobnym awariom,ale gdy to dopiero raczkowalo. Teraz instalacje sa coraz bardziej zaawansowane i ta opinia odeszla do lamusa. Warto dac wiecej za porzadna sekwencje LPG,ale musisz dobrze przemyslec jak juz pisali poprzednicy,czy: -robisz duze przebiegi roczne autem? -nie zamierzasz za rok czy dwa auta sie pozbyc? Mozesz sobie usredniajac cene gazu,paliwa i instalacji wyliczyc mniej wiecej ile km przejechac musisz aby koszt przerobki sie zwrocil.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |