wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pomoc komputerowa

Muszę podpiąć 2 zasilacze do jednej plyty głownej, szukam kogoś kto się trochę zna na elektryce i komputerach i będzie umiał te zasilacze połączyć.
Sprzęt ma specyficzne gabaryty więc trzeba będzie przyjechać do mnie, mieszkam około 10 km od Łomży.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pomoc komputerowa

To zaden problem, istnieja specjalne "splittery" ewentualnie spina sie jedynie 2 kabelki od zasilaczy
W razie "W" to posiadam jeden taki splitter wolny, wiec mysle ze mozemy sie dogadac.

jesli chodzi o splitery to mówisz o tzw add2psu? Dzięki temu startują 2 zasilacze.
Jednak wiem, że jeszcze trzeba łączyć masy bo inaczej wszystko może się spalić. Czy ten splitter rozwiązuje ten problem?

mam na mysli cos w stylu add2 - tzn o przedmiocie ktory pelni taka sama funkcje.
Ja posiadam cos w stylu http://www.amazon.com/Computer-Molex-Power-Supply-Splitter/dp/B001PI9AAC
tylko ze nie molex, a koncowki zasilaczy. Splitter dziala, wiem bo sam go uzywalem przez jakis czas i moge reczyc ze dziala

o coś takiego mi chodzi, ale czytałem, ze trzeba koniecznie zmasować zasilacze bo wszystko może pierdnąć.
rzuć okiem: http://forum.purepc.pl/topic/240761-dwa-zasilacze-w-jednym-komputerze/

a najwiażniejsze to to napisane czerwoną czcionką

UWAGA!! Zanim się za to zabierzemy, miejmy świadomość, że:
Nieodpowiednie połączenie linii masy, nie połączenie linii masy wogóle bądź zastosowanie w tym celu zbyt cienkiego/długiego przewodu może zaskutkować tym, że po podłączeniu zasilaczy do komputera i włączeniu go w przeciągu ułamka sekundy przez linie masy w całym komputerze (scieżki na płycie głównej, tasiemki dysków i tak dalej) przejdzie prąd o zbyt dużym natężeniu, co z kolei prawdopodobnie zaskutkuje spaleniem się wszystkich podzespołów.

Znam ten artykol, ten splitter laczy 2 przewody. Mase oraz kabelek sygnalowy ktory informuje zasilacz ze powinien sie wlaczyc/wylaczyc.
Jak mi sie uda to zaraz znajde fotke

ile chcesz za ten spliter?

http://www.darmacz.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=1094_1096&products_id=451

mam dokladnie to i za te 30zl moge sprzedac

ok wyslij adres smsem na nr 500 453 479

napisz też godzinę o której mogę przyjechać

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org