Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dawca dla Pana Radka |
Właśnie przeczytałam informacje na 4lomza i jest napisane że jutro od 10 rozpocznie się akcja oddawania krwi. Zawsze myślałam ,żeby zostać dawcą ale zawsze coś tam,a to nie było czasu,a to coś tam a to coś tam. Czytając ten artykuł bardzo się wzruszyłam. Na pewno pójdę i oddam krew. A Wy? Szkoda takich młodych ludzi. Mam nadzieję że znajdzie się dawca. Może będę nim ja :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dawca dla Pana Radka |
Ja już się zapisałam przez internet jako Dawca Szpiku.
|
|
chętnie bym się tez przyłączył do tej akcji ale nie mogę czego bardzo żałuję. Nie znam pana Radka ale gdy człowiek jest w potrzebie , dzieje mu się krzywda i prosi o pomoc to żadne człowiek nie może przejść obok tego obojętnie. Dlatego kochani łomzynicy pokązmy w tej tak istotnej dla tego młodego człowieka chwili ,że potrafimy razem coś zrobić mimo dzielących nas różnic zjednoczyć się i odszukać tego bliźniaka dla pana Radka.
|
|
pobranie krwi do badań to będzie w sobotę o 12-stej w wenedzie
|
|
Witam! W Polsce jest mało dawców i każdy kolejny to szansa dla chorych. Nie ważne czy to szpik czy krew ... warto oddawać !!! Wiem że znalezienie dawcy ... w 100% zgodnego to ... nie tylko grupa krwi!!! Jak ktoś myśli że odda szpik czy krew dla konkretnej osoby to jest ... w grubym błędzie. Jak ktoś planuje konkretnie dla "Pana Radka" to ... niech nie podchodzi. Pozdrawiam (oddający krew i zarejestrowany jako dawca) L.
|
|
kartonik może jasniej bo zabrzmiało to jak zniechęcanie do tak szczytnej akcji
|
|
znalezienie dawcy szpiku jest skomplikowane składa się na to wiele czynników, nie tylko grupa krwi, ale to wcale nie znaczy że nie ma sensu iść jutro do galerii i oddać próbkę, jeśli będzie nie zgodna dla Pana Radka zostanie zapisana w bazie danych i jak nie teraz to może kiedy indziej uda się pomóc jakiemuś choremu. To nic nie boli i zupełnie nie zagraża zdrowiu.
|
|
Chetnie bym zostala dawca jesli tylko moglabym, ale co i jak zrobic gdy mieszka sie po za swoim krajem? Macie jakies pomysly? Przeczytalam informacje o Radku i powiem ze szkoda faceta i jego rodziny, i gdybym tylko mogla pomoc to jestem pierwsza, takze jesli ktos jest blisko to nie zastanawiajcie sie, dzis On potrzebuje pomocy, jutro ty mozesz jej potrzebowac. Pozdrawiam wszystkich Dawcow
|
|
W tym naszym ponurym i kraju bardzo się ceni takie akcje i chęć pomocy.
|
|
Panie kartonik Po jeśli dziś znajdzie się dziś bliźniak genetyczny dla Radka to on będzie miał pierwszeństwo bo czeka już na przeszczep a inni będą w bazie danych DKMS i mogą uratować życie komuś innemu po to się dziś spotykamy bo chcemy po raz drugi podarować komuś życie to jest najważniejsze DZIEŃ DAWCY DLA RADKA I NNYCH BĄDŹMY DZIŚ RAZEM kris
|
|
AKCJA TRWA OD 12-18 ZAPRASZAMY kris
|
|
DZIEKUJEEEE BYŁO NAS RAZEM 583 OSOBY !!! kris
|
|
Mili34 krew i szpik możesz oddać również w Austrii, trafisz do rejestru europejskiego :) http://www.stammzellspende.at/ Jest wiele organizacji do których można się zgłaszać, krew zawsze jest potrzebna w Czerwonym Krzyżu. Tak z ciekawości, gdzie mieszkasz w AT?
|
|
dobry cel
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |