Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zbiórka dla ofiar tajfunu na Filipinach |
Tragedia ogromna i pomóc trzeba, tylko dlaczego tak samo nie pomagamy biednym w kraju?. Kumpel mówił mi, że w DSM w Nieławicach samotne matki z dziećmi nie mają nawet opału na zimę i brakuje im wszystkiego. Biednym matkom odbiera się dzieci zamiast im pomóc i jakoś nigdy nie słyszałem o akcjach zbierania forsy, żeby ratować polskie rodziny żyjące w nędzy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zbiórka dla ofiar tajfunu na Filipinach |
no dokładnie dziwnie to wszystko jest.... zycie to ciagła walka...
|
|
|
dlaczego_nie, w tej akurat akcji z cała rodziną biorę udział.
|
|
Na początek wklejam cytat- Biskup Łomżyński Janusz Stepnowski zaapelował do księży o zorganizowanie w najbliższą niedzielę zbiórki pieniędzy na rzecz osób poszkodowanych przez tajfun, który spustoszył Filipiny Ja bym apelował w odwrotną stronę.Biskup łomzyński niech sprzeda swoją furę a uzyskane pieniądze niech przekaże dla poszkodowanych. Nie wiem jak teraz stoi biskup ale niedawno był na 1 miejscu wśród posiadaczy najdroższych samochodów (przez biskupów) br1
|
|
Nie mam zaufania do Caritasu ( to instytucja kościelna).
|
|
bo biskupi mają miękkie du*py, i nie widzą żdżdła w swoim oku a szukają...
|
|
Jeśli ktoś chce pomóc, komukolwiek, to lepiej to zrobić bezpośrednio, niż za pośrednictwem kościoła bądź też caritasu. Ludzie oddają do caritasu ubrania myśląc, że trafią one do ludzi potrzebujących, gdzie tak na prawdę zostają one sprzedane (za marne grosze) i trafiają do szmateksów.
|
|
Panstwo nie powinno w zaden sposob pomagac. Pomoc jest obowiazkiem kazdego czlowieka. Wtedy pomoc trafia do naprawde potrzebujacych a nie do Czeczenow zmieniajacych samochody co tydzien. Kazda pomoc socjalna powduje patologie. Jedynie inwalidzi powinni jakas tam pomoc dostawac.
|
|
nic to HGW priorytetem odbuduje tęcze za 70 tys reszta moze poczekac Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |