Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Liceum Jańskie |
Co sądzicie o jańskim liceum? Jaka atmosfera i czy dobrze uczą :)?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Liceum Jańskie |
porażka japan
|
|
Dlaczego? PS. Proszę głównie o opinie osób, które się tam uczyły :)
|
|
|
wolny niewlonik - nie bylo Cie tutaj dlugo- chyba ze 2 mies. - tlumaczylam Ci, zebys odpoczal od tego skakania i widze, ze mnie posluchales : ) Profi Credit : tel. 506 930 248 ; https://lp.proficredit.pl/?prt=MTAxMjYz
|
|
bardzo niski poziom edukacji tam zdawalność matury była chyba na poziomie 46 procent jak mnie się coś wydaje. lelumel
|
|
|
ja nie polecam tego liceum ,z tego co słyszałem większość tam matury nie zdaje
|
|
nie wiem skąd te info bo mój brat skończył te liceum kilka lat temu i z całej klasy nie zdały 2 osoby ale poprawiły maturę, więc ostatecznie zdali wszyscy ;) szkoła jak każda inna, a i poziom nie jest niski bo widziałam jakie rzeczy mlody miał w zeszytach. never give up!
|
|
i jak coś to liceum Bogdana Jańskiego a nie jańskie :| never give up!
|
|
ranking zdawalności matur dane za 4lomza.pl z tego roku na 17 pozycji Liceum Jańskiego na pozycji 12 czyli w ogonie. 12.Wyższa Szkoła im. Bogdana Jańskiego w Warszawie - Liceum Ogólnokształcące im. Bogdana Jańskiego w Łomży - 62,5% tak więc liczba ta dokładnie świadczy o poziomie kształcenia. lelumel
|
|
a oto trzy pierwsze pozycje tego rankingu chyba liczby mówią same ze siebie. 1.I Liceum Ogólnokształcące im. Tadeusza Kościuszki w Łomży - zdawalność 99,5% 2.II Liceum Ogólnokształcące im. Marii Konopnickiej w Łomży - 99,1 % 3.Katolickie Liceum Ogólnokształcące im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Łomży - 98,4 % lelumel
|
|
Wyniki matur zależą też od zdolności i pracy zdającego. Do Liceum Jańskiego idą ludzie, którzy ongiś poszliby do zawodówki, a ta jak wiadomo matury nie daje. (Co nie oznacza, że jest zła). "Jaski" zasłynął jako szkoła, która może skończyć każdy, bez względu na prezentowany poziom. Po prostu - taka sobie szkółka prywatna, znaczy się kościelna, ludzie płacą, zatem zdają i kończą. Żeby ucznia z Jańskiego usunąć, ten musi najzwyczajniej w świecie nie płacić lub nie chodzić na zajęcia w ogóle. Do szkół, które mają największą "zdawalność" idą po prostu najlepsi uczniowie.
|
|
Zdzicho ja nie bardzo rozumię to po co się w ogóle uczyć . Wszak według takiego toku myślenia to lepiej wcale nie chodzić do szkoły jak ona ma i tak cię niczego nie nauczyć. Nie lepiej iść od razu do jakiejś pracy lub szkoły bezpośrednio uczącej zawodu. Przecież to co piszesz jest bez żadnego sensu - młody człowiek idzie do szkoły za która płaci tylko po to aby mieć papier jej ukończenia bez zdanej matury. Ludzie to się porąbało i takie mamy potem wykształcone społeczeństwo. lelumel
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |