Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Spalanie LPG Sekwencja |
ostatnio tankując na dwóch łomżyńskich stacjach zauważyłem większe spalanie LPG. czy wszystkie łomżyńskie stacje biorą lpg z jednego miejsca?, chodzi mi o lotosy Orleny itd... pytam dla tego że znajomy zauważył to samo , i ta różnica to 2/100 km , a filtry wymienione wszystko ustawione, instalacja sekwencyjna.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Spalanie LPG Sekwencja |
klimę doliczyłeś?
|
|
Oczywiście, że nie... Orlen przy Venedzie i na Pięknej to prawdziwy płocki Orlen, który ma paliwa z petrochemii. Natomiast Orlen u Kurpia naprzeciwko wzgs to nic innego jak prywaciarz biorący najgorszy **** z barteru. Mój znajomy tam pracował i też mówił, że każdy narzeka na jakość gazu.
|
|
Kiedys gaz tankowalem w Piatnicy za motelem. Zawsze bylem zadowolony bo na pelnym zbiorniku robilem ok.50km wiecej niz tankujac gdzie indziej.
|
|
Podobno w lecie gaz zajmuje więcej miejsca w zbiorniku:)
|
|
kiedyś na zjeździe był super,
|
|
Piątnica to też prawdziwy orlen. a paliwo kurpia... w zime w służbowym busie co 2mc. filtr trzeba było zmieniać bo środku śmietana
|
|
W BP tankuj
|
|
tankuję obok Barbórki i jestem zadowolona.
|
|
Mam służbowe auto na LPG z kartą Routex (BP, Statoil), powiem wam, że co tankowanie to inny gaz, tankuję wzdłuż kraju w kierunku na południe i najlepszy gaz na południu. Pozdrawiam
|
|
indar zartujesz chyba z tym gazem.. Nie dosc, ze w butle weszlo 4l wiecej niz zwykle to jeszcze spalanie wzroslo.. Zatankowalem raz na probe, smiech
|
|
Tankuj na STATOIL tam zawsze jest najlepsze paliwo i gaz. Ja tylko tam tankuje. a w najgorszym przypadku tankuje na BP. Ale jak jestem w Łomży to jadę tylko na STATOIL
|
|
z mojego doświadczenia polecam tylko BP i Statoil. Takie same spostrzeżenia odnośnie spalania miałem w przypadku stacji paliw Piątnicy i innych. Po prostu w gazie jest więcej wypełniacza niż właściwego gazu , jest on mniej kaloryczny i więcej go silnik musi spalić. niech żyje sojusz robotniczo chłopski
|
|
Autor: marcin5644 (---.elomza.pl) Data: 23-06-13 06:44 Oczywiście, że nie... Orlen przy Venedzie i na Pięknej to prawdziwy płocki Orlen, który ma paliwa z petrochemii. Natomiast Orlen u Kurpia naprzeciwko wzgs to nic innego jak prywaciarz biorący najgorszy **** z barteru. Mój znajomy tam pracował i też mówił, że każdy narzeka na jakość gazu. żeś palnął Andrzej W.
|
|
Wszyscy polecają BP. W moim przypadku na gazie z BP zrobiłem 215 km, natomiast na gazie z Venedy lub z Wojska Polskiego robiłem po 230-235 km na jednej butli. Zaznaczam, że było to we wszystkich przypadkach poruszanie się tylko po mieście i odczuwalna moc identyczna. Także osobiście nie polecam BP.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |