środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Madaty za 13 tys.

Przeczytałem art. o kierowcy - który nieopatrzenie wjechał na most.
Ciekawe - gdzie mógł przekroczyć Narew - bo mniej więcej wszędzie jest takie ograniczenie!!!
Po drugie - kierowca zostanie ukarany - 13 tys z hakiem - a przedsiębiorca, którego wozem jeździ kierowca max do 10 tys !!!!
A kierowca ma niewiele do powiedzenia - jak nie pojedzie - to go zwolnia - a pracować musi - więc jedzie! To nie on jest decydendem.
Wiem - bo jeździłem.
Dziś załadunek - a rozładunek jutro - a trasa 700km - a jak nie dojedziesz na czas - to i tak zapłacisz karę !!! Oczywiście kierowca!
Wiec gdzie tu logika i sens!!! Może czas przyjrzeć się lepiej firmom transportowym - jak planują wyjazdy - a kierowców karać i owszem - ale za naruszenie przepisów od nich wyłącznie zależnych!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Madaty za 13 tys.

Mógł jechać inną drogą, gdzie nie ma ograniczenia.

A największe szkodniki stadami, jak jeździli tak jeżdżą.

Z tego co wyczytałam, to akurat to, że przejechał mostem to pikuś. Doczytałeś o ile miał przekroczone godziny pracy? Przecież po tylu godzinach w trasie, bez odpoczynku mógł zasnąć. A później lament, że kogoś zabił, bo "z niewyjaśnionych przyczyn zjechał na przeciwległy pas".

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

drzewko_szczescia - ale o tym pisałem - myślisz że dla własnego widzimisię jechał non stop - bez przerwy? Czy dlatego - ze musiał??? I nie bronię całkowicie kierowców - jedynie zwracam uwagę na problem :)

psisdzicie b zdury:) nie dojdziecie do konsensunu poniewaz nei wiadomo czy to kierowca dla zarobku naginal przepisy odnoscnie czasu pracy kierocow czy tez jego szef mu kazal... edno jest pewne zostalo wykryte zlamanie praw i nalezy za takei cos karac rozumiem gdyby czas byl nagiety o 10 15 minut bo moze akurat parkingu nei bylo albo cos ale w tym przypadku to jest przegiecie paly....

Porostu w taki dziadtransach nie jeździ się. A z Budziska nie jedzie się w kierunku Warszawy przez Łomżę autem powyżej 30 ton tylko przez Białystok( no chyba że jest noc sam tak robię :) Niech się cieszy ze w Niemczech go nie złapali...

Autorze tematu, jak nie masz pojęcia, po co piszesz? Kary dla przedsiębiorcy zależą id ilości kierowców zatrudnianych.

do 10 kier. - 15 tys.
od 11 do 50 kier. - 20 tys.
od 51 do 250 kier - 25 tys.
powyżej 250 kier. - 30 tys.

Na 4lomza pisze - jechał nawet 4,19 bez przerwy, a można 4,5 hehe. Potem 45 min i pauza dzienna. Czas można przekroczyć 15 minut. Gdy wiecej (nie było hotelu, korek), kierowca robi wydruk z tachografu i pisze, że tu i tu o tej godz. był korek, ale to też nie może być za często. Jak coś nie tak, kierowca ma obowiązek odmówić wyjazdu.

---------------------------------------------

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org