Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie można oddać przeterminowane leki? |
Tak jak w temacie. Podobno w aptece ale czy któraś apteka w Łomży organizuje takową zbiórkę?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie można oddać przeterminowane leki? |
a co masz do oddania konkretnie? :)
|
|
ja mogę oddać za darmo 13 ampułkostrzykawek CLEXANE 0,4mg , tj. lek przeciwzakrzepowy termin ważności do 10/2015
|
|
łosz matko a na co wam takie psychotropy :|
|
|
to nie psychotropy biznesman:)
|
|
ja mam do oddania leki z dobrym terminem ważności, tylko że takie dla starszej osoby, typu zocor, tertensif itd
|
|
pauliska993 w hospicjum przyjmą jeśli z dobrą datą. A przeterminowane kiedyś w Stokrotce przyjmowali, niestety nie wiem czy dalej to robią. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
ok dzięki, pojadę tam ;)
|
|
Pani zapytana w aptece odpowiedziała, że każda apteka która przyjmie leki po terminie musi zapłacić za ich utylizację, więc nie przyjmują. Jeśli zgodnie z nową "ustawą śmieciową" leki podobnie jak i sprzęt elektr. oraz baterie mają być zbierane oddzielnie a następnie przekazane do utylizacji to w takim razie gdzie je oddać? Jeśli apteki nie przyjmują...
|
|
Apteka musi mieć podpisaną umowę z firmą zajmującą się utylizacją leków. Nie wiem czy to ma coś wspólnego z nową ustawą śmieciową. Możesz spróbować jeszcze na Giełczyńskiej. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |