niedziela, 27 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Allegro / Skarbówka

Czy uważacie ze to normalne by skarbówka czepiała się do ludzi za sprzedaże na allegro swoich drobnych ciuszków czy tez ksiazek ?

Jeszcze niech powietrze opodatkują :D

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Allegro / Skarbówka

Oczywiście, że nie jest to w żadnym razie normalne. Pamiętaj jednak, że żyjesz w kraju socjalistycznym, w bardzo małej części dopuszczającym wolne mechanizmy rynkowe. Muszą "oni" kontrolować, opodatkowywać, karać grzywnami, ściągać odsetki - po to, aby wykarmiać olbrzymi aparat urzędniczy. Ale jest na to rada. Zapoznaj się z programem Nowej Prawicy.

Yarek a w jaki sposób się Ciebie czepneli? Pismo jakieś wysłali czy jak..?

Jeśli to drobne twoje ciuszki to nie jest normalne a jeżeli kupujesz nowe i sprzedajesz drożej to już jest zwykła działalność gospodarcza i powinno się płacić podatki

To drugi wątek jaki otworzyłem dzisiaj. W obydwu agitacja.

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

Normalne też nie jest, że sprzedajesz tyle co sklep a podatków nie płacisz.
Jest taki podatek dochodowy, przekroczysz pewien próg na allegro i skarbówka wezwie Cię do zapłaty

Nie widzę powodu, byś podatków miał nie płacić, skoro każdy inny pracownik płaci.

Inna sprawa to sprzedaż drobnych rzeczy i rzadko. Za to podatek nie obowiązuje. Natomiast stały zarobek na Allegro to działalność gospodarcza a od tego odprowadza się podatek dochodowy. W każdym cywilizowanym kraju na świecie ;)

Zarabiać tak płacić podatki nie .....egoista

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Usługi wykończeniowe domów, mieszkań w zakresie: układanie glazury, gresów, łazienki, szpachlowanie, malowanie, docieplenia poddaszy, płyta k-g, układanie paneli itp.
tel. 508448180
auto-moto
Pilnie sprzedam! Audi A3 TDi 2l, poj. siln. 1968 cm3, typ siln. 170 KM, rok produkcji 2007, przebieg 300 tys. km, 6 biegowy.
tel. 608137703
usługi
Pranie dywanów w kąpieli wodnej metodą Na Wskroś, profesjonalne pranie przy użyciu urządzeń pralniczych. Odbieramy dywany od klienta. Ozonowanie dywanów Gratis!!!
tel. 506104087
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org